Thursday, December 7, 2017

# BUASIR

CARA SELAMAT MELEGAKAN BENGKAK BUASIR

Sakit disebabkan buasir? Bertindak segera tau. Jangan biarlah masalah buasir anda melarat dan menjadi lebih teruk. Kalau sebelum ini, kita dah pun tahu apa penyebab berlakunya buasir. Kali ini, KakFiza nak kongsi cara selamat untuk melegakan bengkak buasir anda.


Jauhi sembeli dengan mengamalkan:
  • pemakanan seimbang dan banyakkan pengambilan serat dalam diet harian anda.
  • Banyakkan minum air
  • Elakkan pengambilan julap yang boleh menyebabkan cirit – birit dan memburukkan lagi keadaan.

Untuk mengurangkan kesakitan:
  • Mandi dengan air suam untuk mengurangkan kesakitan dan kegatalan
  • Sekiranya ada bengkak dibahagian tersebut, gunakan ais untuk surutkan bengkak atau duduk di dalam besen yang berisi air garam.
  • Ambil pil untuk mengurangkan sakit seperti paracetamol, aspirin atau ibuprofen

Amalkan pengambilan Suplimen Semulajadi
Pengambilan Set Buasir dari shaklee ini akan memberi kelegaan sekaligus mengurangkan bengkak buasir anda. Mengamalkan secara konsisten boleh melegakan buasir.

Set ini bagus untuk membaiki luka dan sel dari bahagian dalaman.

1. Vivix - memperbaiki sel, DNA

2. Alfalfa Complex - menjaga kebersihan usus dan mengurangkan tekanan pada rektum

3. B Complex - memperbaiki sistem pencernaan agar rektum tidak stress

4. Ostematrix - membantu melembutkan najis

5. Vitamin C - Membantu dalam pemulihan dan pembekuan darah

6. Peppermint Ginger Plus - memberi kelegaan. Boleh diminum seperti teh

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk ni boleh je terus hubungi KakFiza 0124513311. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.


Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

2 comments:

hainom OKje said...

Ngeri pulak Fiza. Takutnya. Mintak dijauhkanlah hendaknya. Sembelit pun salah, cirit birit pun tak boleh ye buasir ni

fiza hasan said...

Tu la kak...kalau boleh elakkan sembelit..

POPULAR POSTS

Follow Me