Monday, November 27, 2017

# RESEPI

RESEPI KEK COKLAT MUDAH DAN SEDAP

Assalamualaikum..

Hari ni kak fiza ingat nak share resepi kek coklat mudah ni. Dah tak ingat siapa punya tuan resepinya..(kalau terbaca minta halal yer..😊)

Kek Coklat
3 bji telur
1 cawan minyak
1 cawan gula
1 cawan susu cair
1 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
Masukkan semua bahan dalam blender dan kisar hingga sebati..lebih kurang 5minit

Jangan gelak tau...tulisan happy birthday tu kak fiza pakai filling jer sbb dah malas nak pikir..haha..


Bahan-bahan ayak:
1 1/4 cawan tepung gandum
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil baking powder
Masukkan adunan yang telah dikisar ke dalam tepung dan kaup balikkan...5api kak fiza pakai mixer..kejap jer..
Tapis dan masuk dalam loyang...
Kukus 45 mnit @ bakar 180°c 45 minit
Api atas bawah..

Versi bakar lebih sedap (bagi kak fiza la)

 Topping coklat:
Cairkan coklat guna teknik double boil... boleh letak butter sikit.

Boleh la dihias ikut suka hati...

Memang sedap..selalu buat kek coklat follow resepi ni. Memang best..

Kak Fiza
SungaiPetani

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me