Wednesday, November 29, 2017

# BERKHATAN # BERSUNAT

PENJAGAAN ANAK BERSUNAT

Alhamdulillah, selesai sudah majlis bersunat anak-anak Kak Fiza ahad lepas. Diaorang bersunat hari sabtu 25/11. Along doktor buat cara laser sebabnya dia terlalu meronta-ronta sampai terpaksa dibantu kiri kanan. Angah pula cara biasa guna gunting katanya.



Bila balik rumahnya kedua-duanya tersedu sedan...alahai sedehnya..

Sebelum ni yang bersungguh nak sunat sebenarnya Angah sebab ada bestfrend dia kat Pasti sunat. Along tak berapa sangat..huhu

Penting untuk kita terangkan proses bersunat pada mereka biar mereka faham kenapa perlu bersunat dan sebab tu juga la kami buat sedikit kenduri doa selamat untuk raikan mereka. Walaupun orang cakap kenduri ni tak wajib kan..

Part nak cuci dan bersihkan lagi satu hal. Along langsung tak bagi kita cuci dan tengok dia punya tu. Terpaksa la curi-curi time dia tidur. Angah pula masuk hari ke 5 dah boleh pakai seluar walaupun tempat jahit belum pulih sepenuhnya. Adik yang senang nak jaga dari Abang...huhu

Bab makan memang kena berpantang la kan. Jadi, macam mana Kak Fiza makan time berpantang bersalin dulu, macam tu lah masak untuk mereka. Disamping tu, kak fiza bagi diaorg vitamin c shaklee untuk bagi luka cepat sembuh.

InshaAllah, sekarang ni cepat je lega. Yang penting jaga makan dan jaga tempat luka tu..

KakFiza
SungaiPetani

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me