Saturday, May 6, 2017

SENARAI TOP 10 PRODUK SHAKLEE DI PASARAN MALAYSIA

9:27 AM 0 Comments
Assalamualaikum..

Alhamdulillah..baru-baru ni berpeluang pergi Shaklee Conference (SC) untuk pertama kalinya. Tapi tak de dapat award apa-apa pun..kita cuba next time yer..hihi

Sayangnya tak sempat nak join launching Shaklee New Home Office kat Sunway Geo Tower. Tapi memang best la SC baru ni walaupun tak sempat nak tengok aksi Zizan sampai habis...😃

Ok...nak listkan Top 10 produk shaklee kat Malaysia ni. Gambar dari rakan SID yang lain. Nak tau produk apa yang 'best seller' sangat kan...












Yes!!
Semua produk Kak Fiza dah cuba tau dan sekarang tetap maintain 7/8 daripada 10 produk ni. Memang best tau.

Korang nak cuba tak? Boleh terus wsap Kak Fiza 012 4513311

Tuesday, May 2, 2017

PULIHKAN STROKE (ANGIN AHMAR) DAN SIHAT SEPERTI SEBELUMNYA

12:51 AM 0 Comments
Stroke boleh menyerang sesiapa sahaja tak kira muda atau tua. Golongan yang berumur dan berpenyakit lebih berisiko tinggi.


Stroke merupakan gangguan fungsi otak yang terjadi secara mendadak, disebabkan oleh pembuluh darah di otak yang terganggu. Ia juga boleh mengakibatkan kematian.

Kajian mendapati penderita Stroke diMalaysia di dapati meningkat setiap tahun sehingga ada yang menyebabkan kematian.

Punca terjadinya Stroke
Punca Stroke adalah disebabkan oleh berlakunya penyumbatan,penyempitan atau pecahnya pembuluh darah yang menuju ke otak sehingga darah dan oksigen berkurang di kawasan tersebut. Saraf otak telah rosak dan sel-sel telah mati.


2 jenis stroke
  • Jenis Ischemic
Plaque terjadi disebabkan ada luka yang tercabut dan melekat pada salur darah di otak. Ini mengakibatkan Oksigen tak sampai ke sel otak sekaligus menyebabkan sel otak rosak dan terjadinya stroke
  • Jenis Hemoragic (pendarahan)
Jenis ni disebabkan Salur darah pecah di dalam otak itu sendiri. Biasanya jenis ini, sel otak adalah kurang rosak dan masih boleh di selamatkan.

Antara tanda-tanda serangan Strok:
  • Rasa pusing kepala,sakit kepala yang mendadak tanpa sebab yang jelas
  • Rasa bingung, celaru dan keliru
  • Sebelah mata kabur secara tiba-tiba
  • Susah untuk berjalan dan hilang keseimbangan badan secara mengejut
  • Terasa seperti hendak mati dan kaku/kebas pada muka,tangan,kaki atau sebahagian tubuh sahaja
  • Rasa mual atau muntah-muntah
  • Terasa seperti hendak pitam,atau pengsan secara tiba-tiba
  • Kesukaran untuk bertutur dan perkataan yang disebut tidak jelas
Vivix dapat membantu pesakit Stroke menjadi lebih sihat seperti sedia kala.
Kajian saintifik telah membuktikan Vivix adalah sebagai salah satu ikhtiar untuk penyakit stroke.

1. Resveratrol (kandungan yang ada dalam anggur Muscadine) dalam Vivix adalah 10 kali lebih kuat dan sangat membantu menguatkan sel dan meningkatkan hayat sel.

2. Vivix membantu melindungi dan memperbaiki hingga ke peringkat sel DNA yang rosak, mati dan tidak normal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari.

3. Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot dan menggalakka sel menjadi sihat semula.

4. Vivix membantu menurunkan paras kolesterol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL (kolesterol jahat). Oksidasi LDL ini yang akan menyebabkan serangan kardiovaskular

5. Ramuan 4 jenis bahan utama Vivix menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita. Vivix juga tinggi antioksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh.

6. Purple carrot membantu dalam kesihatan salur darah dan platlet yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

7. Elderberry pula membantu dalam perlindungan tubuh terhadap penyakit kardiovaskular, stroke dan serangan jantung.

Jom kita tengok beberapa Testimoni mereka yang sembuh dengan Vivix.




Korang nak Vivix..cepat-cepat roger Kak Fiza 0124513311. Nak cantik dan awet muda macam Rita kan..Akak guide dari A-Z. Lagipun sekatang ni ada PROMOSI TWIN PACK tau. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.


Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

Monday, May 1, 2017

RAWATAN ALTERNATIF UNTUK PESAKIT SLIP DISC

8:40 PM 2 Comments
Anda salah seorang pengidap Slip Disc?

Slip Disc juga sangat bahaya. Sekiranya tidak dirawat, penyakit ini boleh melarat dan menyebabkan lumpuh. Sebenarnya, Slip disc ini berpunca daripada pengalihan nucleus pulposes dari tempat asalnya pada bahagian tengah disc.


Apabila gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor, sekaligus akan mengakibatkan pengalihan berlaku. Tulang akan menekan saraf yang mengawal anggota badan kita seperti kaki, tangan dan leher.

Cara Mencegah Berlakunya Slip Disc:
  1. Menjaga berat badan ideal - berat badan yang berlebihan memberi bebanan yang lebih kepada tulang belakang 
  2. Berhenti merokok - nikotin dalam rokok adalah toksik kepada disc. Ia menghalang disc mengekalkan sifat elastiknya kerana toksik menghalang penyerapan nutrient
  3. Amalkan Posture badan yang betul. 

Kaedah Rawatan Slip Disc 
  1. Rawatan Thermal – bertujuan untuk mengurangkan sakit.
  2. Steroid – suntikan steroid dapat menguankan oto belakang dan mengurangkan kesakitan untuk kesakitan biasa.
  3. Fisioterapi – Kaedah senaman yang dijalankan bersama pakar untuk menguatkan otot temasuklah menggunakan tuala panas pada bahagian yang sakit.
  4. Pembedahan – Langkah terakhir di mana disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang namun begitu, gejala Slipped Disc mampu berulang. 



Rawatan alternatif seperti suplemen sangat disarankan dan inshaAllah tak perlu lagi bergantung pada ubat-ubatan. 

Vivix diformulasi dan dipatentkan untuk menembusi sel DNA kita. Kandungan Resveratrol yang tinggi antioksidan yang ada dalam Vivix berupaya membaiki masalah sehingga ke peringkat sel DNA. Vivix juga berfungsi membaiki keanjalan struktur cakera tulang belakang dan mengurangkan risiko slip disc. 

Selain daripada itu, Vivix sangat penting dalam membantu menyokong kesihatan sendi tulang dan kesihatan dalaman tubuh badan kita.

Berikut adalah mereka yang berkongsi kesan menggunakan Vivix dan konsisten sehingga kini.



Boleh juga lihat testimoni lain yang telah Kak fiza sharing sebelum ini --->> Testimoni Slip Disc

Korang nak Vivix..cepat-cepat roger Kak Fiza 0124513311. Nak cantik dan awet muda macam Rita kan..Akak guide dari A-Z. Lagipun sekatang ni ada PROMOSI TWIN PACK tau. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.


Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

RAWATAN SEMULAJADI UNTUK SEMBUHKAN BATU KARANG

8:57 AM 0 Comments
Assalamualaikum..

Buah pinggang kita berperanan sebagai alat penapisan bahan toksik. Mineral dan garam asid dalam air kencing boleh termendap di dalam organ berkenaan. Apabila tubuh kita kekurangan air, bahan ini boleh membentuk kristal dan seterusnya menjadi batu karang.



Biasanya juga batu karang terbentuk di ginjal, tetapi kadangkala ia boleh beralih atau jatuh dan tersangkut di dalam saluran buah pinggang (ureter) dan ini akan menyebabkan buah pinggang tersumbat dan rosak. Batu karang juga adalah unsur kuman yang boleh menyebabkan masalah kencing kotor serta pendarahan dalam kencing.

Biasanya seseorang rasa sakit disebabkan:

  • Batu karang besar yang menyumbatkan buah pinggang
  • Buah pinggang tersumbat disebabkan batu yang tersangkut di saluran buah pinggang
  • Kencing kotor yang bertukar menjadi nanah apabila berkumpul dengan lama dalam buah pinggang yang tersumbat.

Jenis batu karang

  • kalsium
  • asid urik
  • struvite (batu magnesium ammonium fosfat)
  • Cystine
Batu karang yang boleh dikesan sinaran X ialah batu kalsium fosfat, batu kalsium oxalate dan batu struvite. Ada batu karang yang tidak dapat dikesan dengan sinaran X tetapi biasanya dapat dikesan dengan ultrasound atau CT scan, misalnya batu asid urik dan batu cystine.

Satu daripada 20 orang dijangka menghidap penyakit batu karang. Lelaki lebih cenderung menghidap penyakit ini berbanding wanita dengan nisbah 3:1. Ini disebabkan hormon lelaki boleh meningkatkan bahan mineral yang membentuk batu.

Kejadian batu karang kerap terjadi pada individu berusia antara 20 hingga 50 tahun dan penyakit ini biasanya berulang.

Faktor risiko

  • Faktor Genetik
  • Kerap berada di Negara bercuaca Panas
  • Gaya hidup yang kurang aktif
  • Dehidrasi (minum air kurang 1,200 mililiter sehari)
  • Pemakanan tinggi protein haiwan, tinggi sodium/garam, dos vitamin C dan D yang tinggi
  • Jangkitan kuman saluran kencing yang berulang. Bakteria yang menghasilkan urease (enzim yang memangkinkan hidrolisis urea kepada amonia dan karbon diaoksida) membuatkan seseorang cenderung kepada pembentukan batu karang
Pembentukan batu karang boleh dicegah dengan banyakkan minum air serta kurangkan makanan yang boleh menyebabkan pembentukan batu karang.

Gejala
  • Kencing berdarah
  • Sakit belakang/kawasan pundi kencing
  • Wujud butiran pasir di dalam air kencing
  • Jangkitan saluran kencing (batu karang ialah punca jangkitan)
  • Demam dan badan menggigil
  • Kecing kotor

Rawatan 

Doktor akan menjalankan ujian darah dan air kencing, sinaran X, ultrasound dan CT scan.

Selain digalakkan minum air banyak, ubat tahan sakit diberikan jika sakit melampau. Doktor juga mungkin memberi ubat yang membantu meleburkan batu karang yang akhirnya akan keluar melalui air kencing.

Bagaimana nak hancurkan Batu Karang secara semulajadi?
Ada petua yang mengatakan Jus Lobak putih boleh membantu. Amalkan jus lobak putih bagi mereka yang ada masalah batu karang.

Buah tembikai juga dikatan boleh membantu. Makan sebiji buah tembikai atau boleh dijadikan jus yang dicampur gula batu serta perlu dihabiskan dalam masa satu hingga dua jam

Amalkan Suplemen Vivix yang mengandungi Resveratrol yang tinggi yang terbukti banyak khasiatnya.

Resveratrol yang ada dalam Vivix mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi sekaligus membantu mengurangkan inflamasi. Vivix juga anti radang yang sangat baik untuk mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh radikal bebas yang menyebabkan pembentukan batu karang.



Korang nak Vivix..cepat-cepat roger Kak Fiza 0124513311. Nak cantik dan awet muda macam Rita kan..Akak guide dari A-Z. Lagipun sekatang ni ada PROMOSI TWIN PACK tau. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.


Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

POPULAR POSTS

Follow Me