Sunday, April 9, 2017

# ALAHAN # ALERGIK

CARA SEMBUHKAN ALERGIK, RESDUNG DAN ECZEMA DENGAN SELAMAT

Assalamualaikum..selamat berhujung minggu semua..

"Bila makan seafood macam udang, sotong, kerang ke..muka terus gatal-gatal. Bengkak habis muka". Itu luahan seorang customer pada Kak Fiza dulu dan akhirnya beliau langsung tak sentuh seafood.



Alergik/Alahan pada pemakanan ni kesan tindakbalas yang boleh memudaratkan daripada sistem imunisasi badan terhadap beberapa jenis makanan. 

Biasanya makanan yang boleh menyebabkan alahan ni seperti:
  • Seafood (kerang, udang, sotong, kepah, ketam) 
  • Susu lembu.
  • Telur.
  • Kacang soya.
  • Gandum.
  • Kacang tanah, tree nuts (walnut, kacang hazel).
  • Beberapa bahan pewarna dan bahan perasa.
Itu alahan terhadap makanan. Ada juga antara kita akan alah terhadap ubat-ubatan. Sebab tu bila sakit dan pergi rawatan ke klinik, Doktor akan tanya 'ada alahan ubat tak'. Tak boleh nak makan sebarangan pulak kalau alah kan.

Bukan sahaja makanan, ubat-ubatan tapi penyebab alahan juga terdiri daripada berikut:
• Tumbuh-tumbuhan.
• Debunga.
• Sengatan lebah.
• Gigitan Serangga

Untuk kenalpasti, diri kita menghadapi alahan terhadap penyebab diatas, kita perlu kenalpasti jenisnya. Kali pertama mungkin tak dapat kita nak tahu tetapi bila berlakunya beberapa keadaan, dari situ akan dapat dikenalpasti.

Gejala alahan biasanya berlaku dengan cepat dalam tempoh beberapa minit sahaja. Kadang-kala tanda-tanda alahan terjadi selepas beberapa jam makanan di makan.

Bagaimana nak atasi Alahan/Alergik?
Pemeriksaan doktor perlu di jalankan untuk membuat diagnosa yang tepat. Jadi, bila dah kenalpasti boleh la dielakkan penyebab alahan tadi.


Set Alahan/Alergik Basic dari Shaklee terdiri daripada Alfalfa Complex, B Complex dan Vit C.


Banyak sangat nak telan? Dan tak suka pil? Vivix adalah penyelesaiannya.

Bagaimana Vivix berkesan merawat Alahan?
Vivix adalah satu ikhtiar yang mampu membantu allergik kembali pulih. Ini adalah kerana Vivix bertindak dengan empat cara:
  1. Mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit
  2. Memberikan tenaga kepada sel yang lemah
  3. Memperbaiki sel yang telah rosak
  4. Mempertingkatkan prestasi sel
Seperti yang diketahui, badan kita ini terdiri dari sel dan kandungan Resveratrol dalam Vivix bertindak memperbaiki sampai ke tahap sel dan DNA.

Berikut adalah Testimoni mereka yang Alergik/Alahan selepas mengamalkan Vivix.


Ingin dapatkan Vivix Tonik Ajaib ni, boleh terus wsap Kak Fiza 0124513311. Ada PROMOSI TWIN PACK tau. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.

Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.



Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me