Monday, March 6, 2017

# NECROSIS # SEL CEDERA

CARA PULIHKAN SEL YANG MATI SEBELUM WAKTUNYA

Assalamualaikum semua. Saja Kak Fiza nak kongsi dengan rakan blogger mengenai Necrosis..haaaa..apa tu? Tak payah pening-pening fikir tau. Jom baca sharing akak yang dari semalam dok memikir.

Necrosis ni dalam term mudah faham adalah sel badan kita yang mati samada akibat cedera, tak sihat ataupun sel yang abnormal.


Setiap hari sel tubuh kita mati dengan sendirinya tau. Apabila dengan sendirinya sel kita mati term biologinya dipanggil Opoptosis (sel mati sendiri).


Sepatutnya memang sel mati dengan sendirinya dan ikut flow, jadi penggantian sel baru lebih natural.

Masalahnya hari ini, pelbagai faktor luar yang menyebabkan sel tubuh kita mati. Biasanya ia dibunuh oleh persekitaran yang tercemar seperti bahan kimia, toksik, radiasi, radikal bebas, trauma, kecederaan dan juga ubatan.

Apabila sel mati, akan menyebabkan berlakunya inflamasi disekitar kawasan tisu sel tersebut. Paling mudah nak tengok pengidap kencing manis la. Sel-sel kulit hitam yang kita nampak pada kaki pesakit diabetes tu dipanggil sel mati (Necrosis)

Macam mana nak elak atau nak pulihkan sel yang mati ni?
Apabila sel DNA rosak dan tidak mati dengan sendirinya (opoptosis), sel inilah yang membiak nenjadi sel kanser. Sebabnya sel ini dah tak boleh dibaiki.

Disinilah pentingnya penggunaan VIVIX sebab Vivix memulihkan sel DNA yang rosak dan baiki kerosakan sel. Kalau masih ingat ada dikongsikan 4 Cara Vivix Bertindak dengan cara baiki sel, pulihkan sel, beri tenaga pada sel dan tingkatkan prestasi sel. Kesemua ni kita perlukan untuk lindungi organ dan sel kita sekaligus pastikan ianya berfungsi dengan baik. Paling penting tiada sebarang penyakit.

Sel yang hidup mesti mempunyai bekalan oksigen yang cukup. Tenaga yang cukup dan seimbang. Jadi bila bekalan oksigen dan tenaga kurang sudah tentu sel kita pun drop dan mati

Sebab tu disarankan minum Vivix hari-hari. Vivix ada Resveratrol yang sangat tinggi. Kebolehan resveratrol yang terkenal termasuk kemampuan menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau nyahaktif enzim penting / gen / hormon dan kimia tubuh.

Jadi, minum lah Vivix sebab hanya Vivix satu-satunya suplement yang boleh tembusi DNA sekaligus repair sel kita.

Kak fiza
012 4513311
Sungai Petani

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me