Tuesday, January 17, 2017

7 TIPS MEMILIH PRODUK KECANTIKAN

9:35 AM 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

Sekarang ni kita banyak disogokkan dengan lambakan produk pemutih..gebu dan sebagainya. Pakai jenama XXXX boleh putih dalam masa 7hari. Ada lagi dasyat putih seawal 3hari! Macam mana tu? Tapi apa yang akak nampak...ramai jer berminat nak cantik cepat..nak putih cepat tanpa selidik bahan-bahan yang terkandung dalam produk tu. Bahaya tau!

Dari dulu sampai la sekarang, fiza mmg bermasalah nk pilih produk ni.  Semua produk yg fiza cuba semua tak kena..letih tau..huhu. Sekarang cuma serasi dengan pencuci muka Nuttiwhite Gentle Deep Foaming Cleanser. 

Lain2 produk Nutriwhite belum cuba..nak kena mengumpul $$$ dulu. Kenapa pilih Nutriwhite ni? Boleh refer link Nutriwhite ni.


Saja je google nak cari tips...dapat lah dikongsi utk tatapan kawan2 bersama. Tips memilih produk kecantikan
  • Ketahui kandungan produk kecantikan dan adakah ia sesuai jenis kulit wajah anda. Baca label informasi mengenai bahan produk itu sebelum membelinya.  
  • Produk kecantikan wajah terbaik dihasilkan bahan semula jadi. Jadi, carilah produk berasaskan bahan seperti lidah buaya dan vitamin E . 
  • Sesuaikan produk kecantikan dengan masalah kulit yang sedang dialami. 
  • Kulit kering memerlukan formula yang dapat menggantikan minyak pada wajah, jadi produk mengandungi vitamin E dan lidah buaya, menjadi pilihan tepat. Gunakan krim pada waktu malam untuk memberikan kelembapan pada kulit dan cuci wajah sehari dua kali (maksimum).
  • Pemilik kulit berminyak biasanya bermasalah dengan jerawat. Atasi minyak berlebih pada kulit wajah dengan menggunakan pembersih dan penyegar khusus kulit berminyak. Elak menggunakan pencuci muka jenis susu kerana akan meningkatkan penghasilan minyak pada lapisan dermis. 
  • Kulit kombinasi memang cukup sukar dijaga. Pilihlah produk kecantikan khusus kulit kombinasi dan seminggu sekali gunakan topeng wajah untuk menyerap minyak terutama di zon T (dahi, hidung dan dagu). 
  • Elakkan memilih produk kecantikan yang menawarkan kesan baik dalam waktu singkat.
kalau boleh elakkan mengunakan produk segera yang HOT dipasaran. Pastikan Jenama yang diyakini. InshaAllah selamat.

Nak dapatkan set Nutriwhite yang memang 100% semulajadi boleh la hubungi akak 012 4513311

Sunday, January 15, 2017

4 BULAN MENDERITA SAKIT LUTUT

10:42 AM 0 Comments
Alhamdulillah.setelah 4bulan menderita sakit lutut tapi selepas 2minggu sakit dah makin kurang. Paling best dah boleh solat tanpa kerusi.. 



Kandungan Resveratrol dalam vivix boleh membantu Mengekalkan dan memperbaiki fungsi dan struktur sendi. Ia juga dapat mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit berkaitan sendi.

Kajian menunjukkan resveratrol berkesan untuk mengatasi masalah keradangan, antioksidan, memperbaki DNA dan menghalang sel daripada bermutasi. Ia bukan saja sangat bagus untuk sendi malah baik untuk pelbagai penyakit kronik yang lain.

Semakin ramai yang mencari Vivix dan semakin teruja nak share pasal vivix setiap hari..

Dapatkan Vivix sebelum promosi tamat hujung bulan ini. Beli 2 botol siap diskaun 5% dan percuma keahlian shaklee. Paling best bakal dapat cash bonus nanti. Jangan lepaskan peluang tau..

Boleh hubungi saya Fiza 012 4513311. InsyaAllah saya boleh membantu. Atau ingin membuat pembelian sendiri boleh sahaja klik dibawah untuk pesanan.



Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi saya Fiza 012 4513311. Saya memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

Pengedar Sah Shaklee Sungai Petani, Kuala Ketil dan 
Padang Serai 
Fiza Hasan (Shaklee ID 949698)
012 4513311 (whatsapp /sms)
COD : Bandar Puteri Jaya, Econsave BPJ, Giant Sungai Petani


Saturday, January 14, 2017

RESVERATROL MEMPERBAIKI SEL DNA

11:25 AM 0 Comments
Vivix lagi..banyak sungguh cerita pasal vivix. Apa istimewanya Vivix ni? Betul ke berkesan?



Vivix mendapat Patent Anggur Muscadine sebagai kandungan utama. Anggur muscadine ni mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi dan mampu melawan radikal bebas walaupun hidup liar dikawasan yang agak lembab. Anggur ni mampu membesar sehingga sebesar bola golf dan mampu mempertahankan diri sendiri dari kulat dan kerosakan. Hebat kan!

RESVERATROL inilah yang memulihkan dan memperbaiki sel badan kita hingga ke tahap paling jauh iaitu DNA.

Resveratrol ni adalah sejenis antioksidan yang bertindak melindungi sel DNA dari kerosakan oleh radikal bebas. Polyphenol pula ialah sejenis sebatian fitokimia yang juga mengandungi antioksidan yang tinggi. Gabungan resveraterol dan juga polyhenol yang dipatentkan yang ada pada Vivix menjadikan Vivix tiada tandingan.

Resveratrol dalam Vivix ni sangat berkesan!
✅ Kajian oleh Professor Harvard membuktikan Resveratrol jika digabungkan dengan Polyphenol akan menjadi 10x ganda berkesan dan dalam Vivix pula mempunyai 15 jenis Polyphenol.
✅ Resveratrol di dalam produk lain hanya 20% sahaja. Tapi dalam Vivix ada 98% Resveratrol asli. 5X ganda lebih banyak daripada produk lain.
✅ Resveratrol dalam SATU sudu Vivix sama dengan Resveratrol dalam 100 gelas wain. 100X ganda tu! Tapi kita orang islam..mana boleh makan wain plak kan..

Lagi satu siap ada 5 patent lagi. Suplemen lain mana ada kan.
🎯All natural, polyphenol blend dari 4 bahan berkuasa
🎯Bukan setakat resveratrol ttp memberi gabungan res+ 15 jenis polyphenol
🎯10x lebih berkuasa
🎯Based on muscadine grapes, salah satu sumber buah yang jarang ditemui
🎯Cold filling extraction process utk preserve bioactive polyphenol dan pastikan kualiti paling tip top.

Komponan Utama dalam Vivix inilah yang membantu masalah kesihatan anda.

Haaa betapa specialnya Vivix. Berbaloi tak dengan wang ringgit yang bakal dilaburkan? Of coz la sangat berbaloi. Vivix adalah Suplemen terbaik dihasilkan oleh Shaklee dibarisi Saintis hebat dan telah banyak memberi manfaat kepada penggunanya.

Lebih lanjut boleh la bukak web ni https://goo.gl/m9Mztf

Nak Vivix?
Mudah sangat sebab bulan ni ada promosi tau. Nak tau lanjut boleh terus hubungi akak yer.

012 4513311

Tuesday, January 10, 2017

5 FAKTA MENARIK MENGENAI VIVIX

7:05 AM 0 Comments
Assalamualaikum..

Nak story mengenai Vivix lagi ni..haa tsunami Vivix la katakan. Alhamdulillah, makin ramai yang sedar tentang hebatnya Vivix ni.

Terbaru, Patent Vivix bukan lagi 3 tapi 5! Tapi tak ramai pun yang tahu Patent Vivix ni. Betul tak? Kalau ada yang tahu dan yang memang amalkan Vivix, mesti dia tahu dulunya Patent Vivix ni 3 je. Dan yang penting bukan lagi Patent Pending lagi tau. Vivix dah tambah Patent. Lagi best dan power! Wow

Bagi yang tak tahu apa itu Patent, meh akak nak story.

Patent ni adalah Hak eksklusif yang dianugerahkan kepada sesuatu rekacipta, sama ada kepada produk ataupun proses pembuatan produk dan juga penyelesaian teknikal terhadap sesuatu masalah. Pemilik patent diberi hak untuk memegang, memindah, dan memberi lesen bagi pengeluaran dan penjualan produk tersebut.


5 Patent Vivix Shaklee

1. All Natural (semulajadi), polyphenol diproses daripada 4 tumbuhan hebat tanpa bahan pengawet.
Sememangnya tiada keraguan. 4 kandungan utama Vivix ada akak ceritakan sebelum ini dan ianya sangat hebat. Vivix mengandungi polyphenol yang tinggi. Jadi, tidak hairanlah mengapa Shaklee begitu konsistan memberikan yang semulajadi dan berkesan terbaik kepada kesihatan pengguna produk.

Vivix tiada campuran bahan pengawet. Ia adalah sebatian cecair yang stabil. Kalau kita letak Vivix atas meja, Vivix tak meruap. Kalo letak dlm freezer pun Vivix tak akan beku. Tiada bahan lain dalam Vivix termasuk air pun tidak!



2. Bukan setakat resveratrol tetapi memberi gabungan bersama 15 jenis polyphenol.
Resveratrol ni adalah sejenis antioksidan yang bertindak melindungi sel DNA dari kerosakan oleh radikal bebas. Polyphenol pula ialah sejenis sebatian fitokimia yang juga mengandungi antioksidan yang tinggi. Gabungan resveraterol dan juga polyhenol yang dipatentkan yang ada pada Vivix menjadikan Vivix tiada tandingan.

3. Cold filling extraction process untuk preserve 
bioactive polyphenol dan pastikan kualiti paling tip top.
Cold extraction bermaksud buah-buah yang digunakan dalam vivix diproses untuk mengeluarkan patinya dgn suhu rendah/sejuk untuk pastikan bioaktif polyphenol tetap seperti yang dikehendaki dan tiada kemerosotan terhadap kualiti vivix itu sendiri. Suhu tinggi akan menyebabkan polyphenol rosak dan terjejas.

Ada proses yang guna air panas/suhu panas dan proses seperti ini akan menjejaskan kualiti produk tersebut. Jadi, Shaklee patenkan proses cold filling extraction ni utk Vivix jadi org lain takleh curi.


4. 10x lebih berkuasa
Vivix adalah cecair yang mengandungi antioksidan Resveratrol dan Polyphenol yang tinggi sehingga 10x ganda lebih berkuasa. Dan diakui, tiada lagi produk anti aging yang mempunyai kuasa seperti Vivix.



5. Anggur muscadine sebagai kandungan asas Vivix
Vivix mendapat Patent Anggur Muscadine sebagai kandungan utama. Anggur muscadine ni mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi dan mampu melawan radikal bebas walaupun hidup liar dikawasan yang agak lembab. Anggur ni mampu membesar sehingga sebesar bola golf dan mampu mempertahankan diri sendiri dari kulat dan kerosakan. Hebat kan!



Haaa betapa specialnya Vivix. Berbaloi tak dengan wang ringgit yang bakal dilaburkan? Of coz la sangat berbaloi. Vivix adalah Suplemen terbaik dihasilkan oleh Shaklee dibarisi Saintis hebat dan telah banyak memberi manfaat kepada penggunanya.

Nak Vivix?
Mudah sangat sebab bulan ni ada promosi tau. Boleh hubungi saya Fiza 012 4513311. InsyaAllah saya boleh membantu. Atau ingin membuat pembelian sendiri boleh sahaja klik dibawah untuk pesanan.



Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi saya Fiza 012 4513311. Saya memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

Pengedar Sah Shaklee Sungai Petani, Kuala Ketil dan 
Padang Serai 
Fiza Hasan (Shaklee ID 949698)
012 4513311 (whatsapp /sms)
COD : Bandar Puteri Jaya, Econsave BPJ, Giant Sungai Petani


Thursday, January 5, 2017

ANAK BEBAS ECZEMA SELEPAS AMALKAN NUTRIFERON

8:14 AM 0 Comments
Anak2 mengalani eczema teruk hinggakan ada yang mengalami asthma. Alhamdulilah, dengan pengambilan Nutriferon secara konsisten, anak2 makin sihat dan tak perlu lagi bergantung pada krim eczema.


Semoga dipermudahkan. Nutriferon memang terkenal sebagai imun booster. Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembut sangat digalakkan untuk mengambil nutriferon.

Ingin dapatkan Nitriferon..bokeh saja hubungi kak fiza yer. Jangan lupa juga bulan ni ada offer Vivix..👍👍

0124513311

Tuesday, January 3, 2017

KENALI APA ITU TELOMERE DAN KAITANNYA DENGAN JANGKA HAYAT MANUSIA

8:01 AM 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Lama akak tak up entry yer. Hari ni nak story mengenai TELOMERE.




Apa itu TELOMERE?
Telomere ni ibarat penutup pada kedua-dua hujung kromosom dibdalam DNA kita yang memberi kesan kepada kadar penuaan.

Untuk pengetahuan semua, setiap kromosom eukariot (termasuk pada manusia) mengandungi satu molekul DNA. Eukariot merujuk kepada sel atau organisma di mana DNA membentuk kromosom dengan sarung protein dan dikelilingi oleh membran nukleus.

Telomere daripada protein DNA membantu memelihara hujung kromosom dan memastikan ia berada dalam keadaan stabil. Setiap kali kromosom menjalani replikasi, telomere menjadi semakin pendek.

Semakin pendek telomere, maka kekuatan strukturnya menjadi semakin lemah. Keadaan tersebut menyebabkan sel menjadi semakin tua dan lebih cepat mati.

Ramai saintis percaya telomere boleh dijadikan sebagai penanda kelanjutan umur (marker of longevity) atau penanda penuaan biologi (marker of biological aging).

Kajian sains mendapati ada kaitan antara telomere pendek dengan pelbagai penyakit berkaitan penuaan seperti kanser, strok, dementia, penyakit kardiovaskular, obesiti, osteoporosis dan diabetes. Perlu diketahui, kaitan tidak serupa dengan penyebab. Kemungkinan penyakit itu menyebabkan saiz telomere menjadi pendek, bukan sebaliknya.

Rajah diatas menunjukkan kedudukuan Telomere dimana ia memendek dengan perubahan usia. 

Pemendekan telomere ini menyebabkan sel tidak dapat dibahagikan lagi iaitu mati atau senescent. Seterusnya penyebab kepada penuaan , penyakit kanser dan penyakit kronik. Jadi, telomere ini menentukan hayat seseorang manusia. ( ini tidak termasuk jika meninggal sebab kemalangan atau sebagainya. Itu kerana ajal maut di tangan Allah.s.w.t )

Telomere melindungi DNA kita. 
Kalau plastik tu xde mesti tali tu akan kembang dan akan terbuka jahitannya kan. Macam tu jugalah DNA kita.. Makin pendek telomere ini akan menyebabkan sel & DNA kita rosak. Penyebab kepada pelbagai penyakit kronik. 

KAJIAN TELOMERE

The Shaklee Telomere Research Landmark Study II Shaklee telah bekerjasama dengan Dr.Elizabeth Blackburn pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 yang menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. Kajian telomere ini telah menguji kepanjangan telomeres. Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan supplemen yang konsisten (Vitalizer, Vivix and Cinch) setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan kadar pemendekan TELOMERE sebanyak 40% !

Kajian ini dibuat ke atas pengguna Vivix yang mengambilnya setiap hari selama 5 tahun. Hasil kajian 40% lebih rendah kadar pemendekkan telomeres, kepanjangan telomeres mereka seperti orang yang umur 40 tahun. Ini menunjukkan Vivix membantu untuk mengekalkan kemudaan, keremajaan, dan membantu mengelakkan dari penyakit-penyakit disebabkan oleh usia yang semakin meningkat.

Vivix berfungsi untuk memastikan telomeres kita sentiasa panjang dan sel/DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas. Menurut kajian landmark Shaklee juga, telomeres pengguna Vivix adalah 11% lebih panjang berbanding mereka yang bukan pengguna Shaklee.

Bagaiman Vivix bertindak ke atas sel manusia?
Ada saya ceritakan dalam entry 4 Cara Vivix Bertindak 

Sememangnya Vivix diperlukan oleh manusia untuk memanjangkan Telomere manusia dan menjaga sel DNA kita supaya tidak rosak dan terlindung daripada radikal bebas.

Jadi..nak merawat penyakit kita kena rawat punca penyakit itu sendiri. Dari mana penyakit tu datang. Puncanya adalah semuanya datang dari Telomere itu sendiri.

Bulan ni Vivix tengah offer tau. Jom grab sempena harga kaw kaw murah. Pembelian 2 botol sahaja anda layak dapat diskaun 5% dan free keahlian. Jadi, apa tunggu lagi. Hubungi saya sekarang.

Afriza
012 4513311



POPULAR POSTS

Follow Me