Sunday, December 18, 2016

# INFO: SHAKLEE # LANDMARK STUDY

SUPLEMEN BOLEH ROSAKKAN BUAH PINGGANG

MAKAN SUPLEMEN BANYAK BOLEH ROSAKKAN BUAH PINGGANG?

Agak-agak betul tak persoalan di atas? Kalau ikutkan bukan pasal Buah Pinggang je tapi 1001 persoalan yang mungkin bermain di minda bila berkaitan dengan Suplemen ni. Betul kan?

Meh nak cerita panjang hari ni.

Beza tau antara Ubat, Suplemen Sintetik dan Suplemen Semulajadi. Shaklee adalah Jenama Suplemen Semulajadi di dunia.

Dan..
Shaklee ada Landmark study..dijalankan untuk buktikan keberkesanan produk mereka.
☑ Sentiasa Selamat
☑ Sentiasa Berfungsi
☑ Sentiasa Mesra Alam
✅ Selain menguji setiap ramuan baru untuk lebih 350 bahan cemar yg berbahaya, 
✅ menjalankan 100,000 ujian kualiti setahun
✅ melabur lebih daripada $250juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan dan 
✅ di sokong lebih dari 100 kertas saintifik termasuk ujian yg di lakukan selama 20tahun, iaitu Landmark Study, yang di siarkan dalam Jurnal Pemakanan dan banyak lagi. 
✅ Selain itu juga ada 7 dari 25 pengembaraan yg tercatat dalam Time-Life® Book's 25 Greatest Advantures of All Time.

Kesemua nya adalah bagi memastikan ketulenan Produk Shaklee di tahap setinggi mungkin. Banyak lagi kisah Landmark Study. Boleh refer link di bawah ni.



Jadi..untuk nak elakkan kita dapat masalah pada buah pinggang, benda paling penting adalah minum air yang mencukupi. Amalkan gaya hidup sihat dan corak pemakanan yang betul.

Tahu tak..Orang yang tak ambil ubat atau supplemen pun boleh alami kerosakan buah pinggang kalau badan dehydrated/tak cukup air.

Cuba lihat poster di atas..Proffesor ni dah amalkan Shaklee lebih 40 tahun. Agak-agak ada masalah Buah Pinggang tak?☺

Jadi..memang tak perlu ragu lagi. Shaklee memang terbukti selamat. Pilih yang terbaik dan ada bukti saintifik..jangan sebarangan.

sidPRO
Afriza
012 451311

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me