Friday, December 2, 2016

# GDM ON DIET CONTROL # SET KEHAMILAN

CARA MENGAWAL KENCING MANIS KETIKA HAMIL

CARA MENGAWAL KENCING MANIS KETIKA HAMIL

Kencing manis ketika hamil? Ohhh tidak..memang saya paling gerun nak pregnant memandangkan sejarah lalu ada kencing manis ketika hamil (GDM on diet control).

Itu pengalaman anak ke 2 la. Berat naik mendadak so terpaksa minum air gula. L (MGTT). Sekali bacaan gula selepas minum dah 7.9mmol/l plak. Bacaan normal selepas MGTT patutnya range 6.1 - 7.8mmol/l je.



Selepas 5 tahun pregnant lagi tapi tak teringat plak pasal GDM ni memang tak ambil langkah awal pun. Sekali buat MGTT bacaan atas pagar 7.8mmol/l...haha. wajib la juga buat BSP 2minggu sekali.

Adehhh..mesti letih kan? Letih sebab nak berulang amik BSP dan letih nak kena jaga makan. Ada saya kongsikan kisah ambil BSP pada entry sebelum ini.

Jadinya..memang saya konsisten dengan Set Kehamilan Shaklee. Full set termasuk ESP. Walaupun tak suka ESP terpaksa juga telan demi baby. BSP saya cantik je sepanjang kehamilan walaupun tak berapa nak pantang sangat.


Kenapa Set Hamil Shaklee ni bagus untuk GDM ni? Saya kongsikan beberapa manfaat setiap produk.




Vitalea Shaklee
  • Mengandungi 28 Vitamin dan Mineral lengkap untuk menyokong tumbesaran dan kesihatan ibu hamil.
  • Mengandungi chromium untuk mengekalkan tahap normal glukosa dalam darah dengan meningkatkan penggunaan insulin oleh badan.
B Complex Shaklee
  • Membantu menukarkan glukosa yang berlebihan di dalam darah kepada tenaga.
  • Membantu mengurangkan keletihan.
  • Menyokong proses metabolisme gula dan pembebasan tenaga kepada sel badan.
  • Lengkap dengan kesemua 8 jenis vitamin B termasuk asid folik yang penting untuk perkembangan saraf bayi.
Ostematrix Shaklee
  • Membekalkan Magnesium kepada ibu hamil (kekurangan mangnesium antara punca kencing manis)
  • Mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis
  • Membekalkan kalsium magnesiam sepenuhnya bagi pembesaran bayi dan kesihatan ibu hamil.
Vitamin C Shaklee
  • Memperbaiki toleransi glukosa di dalam darah.
  • kadar vitamin C yang tinggi akan menrendahkan kadar sorbitol yang merupakan sejenis glukosa berbahaya yang terkumpul di dalam darah.
Zinc Complex
  • Membantu penghasilan lebih banyak insulin
  • Menaikkan imun sistem.
  • Memperbaiki parut dan luka. Ini kerana ramai diantara mereka yang ada GDM ni lambat sembuh daripada luka.
ESP Shaklee
  • Esp shaklee mengandungi GI rendah dan bacaan hanya 39 sekaligus membantu seimbangkan insulin dalam darah
  • Memberi tenaga dan Cepat kenyang
  • Membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik
Penting sangat-sangat untuk ibu jaga makan sepanjang kehamilan. Ikut nasihat Doktor sebab nanti baby dah lahir, dia pun akan dipantau oleh mereka nak tengok kadar gula dalam darah mereka. Macam baby saya 2 kali ambil darah macam BSP tu kat tapak kaki baby. Alhamdulillah result cun.

Nurse dan Doktor pun seringkali ingatkan kita betapa Bahayanya Kencing Manis ketika hamil ni. Jangan dibiarkan tau. Kesian baby nanti takut dia pun terkena kencing manis kita tu.

Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti saya, jangan berlengah lagi. Dapatkan khasiat yang cukup untuk kehamilan dan baby anda. Boleh hubungi saya Fiza Hasan 012 4513311. InsyaAllah saya boleh membantu.


Boleh sahaja klik dibawah untuk pesanan sendiri.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi saya Fiza 012 4513311. Saya memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

Pengedar Sah Shaklee Sungai Petani, Kuala Ketil dan 
Padang Serai 
Fiza Hasan (Shaklee ID 949698)
012 4513311 (whatsapp /sms)
COD : Bandar Puteri Jaya, Econsave BPJ, Giant Sungai Petani

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me