Tuesday, November 22, 2016

# TIPS KESIHATAN ANAK

CARA TINGKATKAN IMUN ANAK-ANAK

Bagaimana nak jaga imun anak-anak? tambahan plak dengan baby yang baru nak masuk 6bulan ni. Paling susah nak jaga baby kecik ni sebabnya bila abang-abang dah mula batuk-batuk, selsema bagai..itulah part paling takut. Antibodi masing-masing kan lemah lagi..😅

Penting untuk kita amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang. Anak-anak ini kebanyakkan memang tak suka sayur kan. Huhu..tapi cuba la jugak masak sayur..kadang-kadang memang kena paksa makan. fastfood/process food ni memang kena kurangkan. Sangat tak bagus tau.



Dah namanya jual vitamin..kita apply kan untuk keluarga dan anak-anak kan..😅

Sustainable Vita C Plus (vitamin c) memang akak tak pernah miss langsung sebab sangat-sangat penting untuk imun kita. Bila hari-hari makan..insyaAllah baby pun dapat khasiatnya sebab masih menyusu kan. 



Nutriferon pun wajib ada. Seminggu sekali kunyah. Abang-abang pun suka Nutriferon. Pantang di offer, laju jer. Nutriferon ni ada interferon semulajadi yang berfungsi memberikan isyarat di dalam badan untuk membunuh virus sekiranya ia menyerang.

Vitamin C untuk mereka pula akak bekalkan Chewable Vita C Plus. Boleh kunyah jer. Rasa pun sedap. Kanak-kanak memang suka. Kaya dengan antioksida sekaligus meningkatkan imun mereka.

Omega Guard pun selalu amalkan. Selain untuk otak yang cerdas, ianya juga bagus untyk pertahanan badan kanak-kanak. InsyaAllah kalau demam, batuk, selsema biasanya tak berlarutan dan teruk sangat.

Penting sangat kan?. Untuk anak-anak memang sanggup berhabis duit, tenaga semua. Paling susah hati kalau diaorg dah start demam. 

Dan..jangan lupa bawa diaorang main petang-petang..tinggalkan gadget. Bagi diaorg aktif sikit..😂

Sebarang pertanyaan mengenai Set untuk anak-anak, boleh hubungi saya Fiza 0124513311 sekarang juga.

Atau KLIK dibawah untuk pembelian online.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi saya Fiza 012 4513311. Saya memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

Pengedar Sah Shaklee Sungai Petani: Fiza Hasan (Shaklee ID 949698)
012 4513311 (whatsapp /sms)
COD : Giant Sungai Petani

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me