Wednesday, September 14, 2016

# SET KEHAMILAN

SET HAMIL SHAKLEE PENUHI KEPERLUAN ANDA

SET HAMIL/BERPANTANG

Teringat masa hamilkan dak Qisya 11bln yang lepas. Sebelum hamil lagi akak memang konsisten amalkan BComplex, Vit C dan Ostematrix. Zinc pun ada amalkan utk rambut sbb rambut gugur byk sgt..huhu


Bila di sahkan hamil, akak cuma add Vitalea. Masa tu ESP mmg ada stok kat rumah tp tekak akak ni tak berapa nk boleh terima rasa ESP tu..😂😂

Check up kali pertama dah buat appointment utk MGTT (minum air gula) sbb sejarah anak ke2 ada GDM ON DIET CONTROL. 😃
So..kali ni pun sangkut gak..bacaan 7.8mmol/L...alahai atas pagar je tu..kalau 7.7 dah tak perlu nak buat BSP.

Bermula rutin 2minggu sekali BSP dan jumpa DIETITION semua lah. Sejak pada tu jugak akak gali lagi ilmu pasal produk Shaklee utk SET HAMIL ni...Baru lah tahu rupanya kita boleh elak dari GDM dgn SET SHAKLEE ni..

So..lepas pada tu akak konsisten BCOMPLEX, VIT C, VITALEA, OSTEMATRIX, OMEGA dan ESP. Ambikk kau..banyak benar nak makannya..Terpaksa hadap juga ESP sbb gabungan ESP dgn vitamin lain sangat2 diperlukan oleh ibu2 yang ada GDM tau!

Alhamdulillah result BSP akak memang cun jer dari awal sampai la detik 40w. Memang tidak ada masalah Hyper/Hypo (kurang/lebih gula). Masa anak ke2 dulu sokmo pen merah yg kena..haha

Sepanjang kehamilan kali ni, mmg rasa lain dengan Shaklee ni. Bertenaga, dah tak de langsung kaki cramp..sakit2 badan..boleh je berpuasa saat2 39w sebelum kelahiran.. masih lagi gagah merempit naik motor. Memang tak pernah rasa letih cuma ada rasa malas je..😄😄

Kalau korang nak tahu..hujung2 kehamilan akak amalkan ALFALFA 2biji sekali sehari sbb boleh elakkan kuning baby tau dan Alhamdulillah mmg bacaan kuning baby masa mula2 check 125 jer dan terus turun pada hari ke2 check up..

Ohh ya..set ni bukan sahaja utk sepanjang kehamilan..malahan boleh terus dijadikan set berpantang cuma korang perlu add ZINC COMPLEX utk penyembuhan luka yg cepat samada bersalin Normal atau CZER.

Jadi..pada ibu2 yang perlukan Vitamin utk fasa kehamilan ini dan masih lagi mencari2..boleh la terus hubungi akak..insyaAllah akak beri yg terbaik utk ibu2 nnti..

012 4513311
012 4513311
012 4513311

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me