Tuesday, August 16, 2016

# NUTRIWHITE # SET KULIT CANTIK

TIPS KULIT SIHAT/CANTIK

TIPS KULIT SIHAT/CANTIK

Beruntungkan korang yg ada kulit sihat dah langsung tidak ada masalah jerawat,jeragat dan sebagainya. Akak ni memang dari dulu kulit muka on off..haha. Kadang2 ok..kadang2 ko..😂😂

Macam2 produk dah try tapi memang frust. Tak sesuai dengan kulit muka dan sebab tu cuba berjinak2 dengan suplimen.

Sungguh..akak tak berani nak try suplimen yang tumbuh bak cendawan tu. Kesan yang seawal beberapa hari tu. Mungkin kesannya sekarang muka cun je tp akan dtg kita tak tahu kan. Tetapi itu pilihan masing2 dan pengguna mcm akak ni berhak memilih.

Ehhh..apa tips nya..melalut dah..hihi..sedikit perkongsian sejak2 gunakan set asas #nutriwhite nie..

PERINGATAN.!..ini cara akak la..yg paling malas ni..😃😃

1. Wajib ada pencuci muka
Jadi..jgn malas2 tau. Bangun pagi cuci muka. Balij kerja cuci muka. Nak tidur pun cuci muka. Kalau ada make up remover lagi best. Itu utk org yg selalu make up la. Akak nak make up? Sesekali je lah kot..😃

https://sweetnyer.blogspot.com

Kalau korang pakai Gentle Deep Foaming Cleanser memang best. Memang menyegarkan.
✅Ekstrak Rumpai laut membantu menanggalkan kotoran dan sel-sel kulit mati sekaligus menegangkan kulit.
✅Alga hijau melembapkan kulit dan menyingkirkan toksin
✅Strawberi Begonia baik untuk mengimbangi pigmentasi dan
✅mencerahkan kulit Menyegarkan dan lembut pada kulit.

2. Pelembap
Ada je pelembap ni tapi..alahai jarang sangat gunanya. Rugi je kan beli. Haaaa..jangan tiru akak yer..beli tapi tak guna. Time akak ingat jer guna pun.

Kulit kering wajib pakai pelembap tau! Nak dapat kulit anjal mesti pakai. Kalau kulit berminyak kena cari pelembap yang mengandungi bahan menyerap minyak yang berasaskan air.

NutriWhite Soothing Radiance Whitening Softener ni memang awesome bagi akak walaupun jarang akak pakai.😃
✅Lembut pada wajah serta menjadikan pH kulit kembali seimbang.
✅Rosemary menjadikan kulitberasa lebih segar dan tegang.
✅Ekstrak Kudze menjadikan kulit lebih cerah dan tegang.
✅Kulit dilembapkan dengan Marshmallow. ✅Sangat effectif.

3. Pelindung UV
Tahu tak, kulit yang kering akibat terdedah kepada cahaya matahari mampu membuatkan kulit kita berkedut dengan kadar yang cepat. Disebabkan itu, tiada sebab untuk anda tidak menggunakan pelindung UV matahari dengan kandungan SPF paling kurang, 30.  Bagi kulit yang berminyak, gunakan pelindung yang mengandungi  bahan mineral dan organik.

Boleh gunakan antara NutriWhite Daily Defence Whitening Essence sbb ada Ekstrak Mulberi pula mencegah kulit daripada rosak akibat terdedah kepada cahaya matahari.

Lagi 1 produk boleh cuba Nutriwhite Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
✅Kaya dengan pati Melburi mencegah kerosakan kulit akibat terdedah kepada cahaya matahari.
✅Mountain Arnica berkuasa menghilangkan radang terhadap kulit dan melembapkan kulit dari segenap sudut.
✅Membantu membina daya ketahanan kulit dari kerosakan akibat persekitaran.
😃😃

Itu lah antara 3 tips penting! Paling asas kot dan utk org yg malas mcm akak ni. Jangan lupa tau..dalaman pun penting. Suplimen jgn tinggal..😃😃

Ingin mencuba set Nutriwhite Shaklee ni? ataupun supplimen yg berkaitan kecantikan..boleh terus wsap akak yer..012 4513311

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me