Wednesday, August 17, 2016

# Diabetes # GDM ON DIET CONTROL

GDM ON DIET CONTROL (KENCING MANIS KETIKA HAMIL)

GDM ON DIET CONTROL (DIABETES KETIKA HAMIL)

Fasa kehamilan memang indah kan. Satu fasa yang sangat mengembirakan dan timbul perasaan teruja terutama hamil anak sulung.

Tapi saya..anak dah 3..Alhamdulillah..rezeki dariNya. Hamil anak ke3 perasaan risau timbul mengenai masalah GDM yg dialami ketika anak ke2 5thn lepas. Memang check up kali 2 dah pun disahkan GDM..

Jadinya bermula rutin BSP 4x sehari utk 2minggu sekali. Adehhh..ni yg tak tahan sebab nak berulang. Nasib baik anak2 bujang dah besar dan boleh je berulang..



Apa lagi memang konsisten la dengan set hamil shaklee. Sebelum ni kdg mkn kdg tak je. Kalau tau nak pregg mmg awal2 lagi dah mkn dengan konsisten!

Saya amalkan #esp #vitalea #bcomplex #vitaminc #ostematrix. Kadang2 selit jugak #zinc complex. Alhamdulillah result BSP cantik je walaupun 2jam sebelum tu saya mkn tak hingat! Nasi mmg saya tak pantang tp minuman/makanan manis mmg sy pantang selagi boleh..

Alhamdulillah..resut BSP mmg cun jer sepanjang hamil yg ni kalau nak dibandingkan dengan anak 2nd dulu siap ada pen merah lagi kau..hihi

Pada rakan2 yang mengalami masalah GDM on diet control / insulin ketika hamil boleh wsap saya..nanti saya kongsikan setiap kebaikan vitamin yang ada.

Apa tunggu lagi..memang best tau set hamil shaklee ni. Bertenaga je sepanjang hamil.

Wsap 012 4513311

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me