Friday, July 29, 2016

VIVIX MEMBANTU MASALAH DIABETES

1:47 PM 0 Comments
Testimoni terbaru oleh ayah Pn Lina Nawwrah Shafie. Ceritanya macam ni...

Terbukti vivix mampu membantu masalah diabetes.



"Ni buku checkup abah saya.
Abah saya ni makan memang takde pantang.
Kadang2 sehari tu sampai 3x bancuh kopi.
Makan nasi memang berpinggan2.
Ni semua memang musuh utama kencing manis la kan..

Hari tu bile sedar kaki dia dari sehari ke sehari makin bertukar kaler jadi hitam, plus ujian diabetes x pernah bawah 10, doctor pun dah suruh inject insulin setiap hari, baru la menggelabah nak cari alternatif lain.
Saya pum cadangkan vivix.

Sekarang vivix yg abah minum belum habis sebotol."
Tapi report kesihatan abah memang memeranjatkan.
Dalam 4x ujian darah dibuat dalam sehari, cuma sekali je yg lebih 10.
Itupun sebab lunch dia makan nasi berpinggan2 macam biasa.
Alhamdulillah..."

Alhamdulillah..kepada yg nak cuba vivix boleh wsap akak yer..☺

Wednesday, July 27, 2016

KELEBIHAN SET BERPANTANG SHAKLEE

4:06 PM 0 Comments
Ada offer tau dgn pembelian set2 utk wanita ni..dan hari ni akak nk kongsi ckit pasal set berpantang ni (posnatal)..






"Ok..pengalaman sendiri amalkan set ni utk anak ke3..Alhamdulillah..luka cepat sgt2 sembuh..tak sampai seminggu..badan sentiasa je cergas boleh buat mcm2 kerja rmh tp ala kadar je lah..pantang kena jaga juga takut bentan kang..😃baby memang tak de kuning langsung!!..boleh amalkan terus sebaik shj melahirkan.."

Apa Kelebihan Set Bersalin Shaklee?

1. Boleh terus diambil sejurus selepas melahirkan bayi anda. Sebabnya ini vitamin bukan herba tau..so tak perlu tunggu sehingga 1-2 minggu mcm produk herba yg lain..bagus kan??
2. TIDAK menyebabkan jaundis/kuning kepada bayi anda, tidak perlu risau untuk mengambilnya bila-bila masa sahaja. Sama ada bayi anda ada jaundis atau pun tidak.
3. Luka bersalin cepat sembuh sama ada bersalin secara normal atau pembedahan..sebab adanya zink dan esp dalam set ni..Zink paling penting dalam proses pemulihan luka, bersama-sama dengan viamin C dan Protein. Menambahbaik pulih luka jahitan dan kerosakan tisu dalaman. Zink juga sebagai penggalak keinginan seksual, dapat mengatasi masalah kedinginan dalam hubungan intim suami isteri selepas tempoh berpantang.
4. Selamat untuk ibu dan bayi yang menyusu kerana semua bahan yang terkandung di dalam set ini adalah daripada bahan semulajadi. Ibu Berpantang dan Ibu Menyusu digalakkan mengambil ES dan alfalfa. Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman tadi. Mencantikkan kulit. Memejalkan otot. Membantu dalam penurunan berat badan dan paling penting membantu menambah penghasilan susu ibu..
5. Membantu ibu menguruskan stress dan mengelakkan bentan atau meroyan...haa..dlm pntang byk sgt keja nk buat kan pd yg berpantang sendiri tu..adanya bcomplex ni..insyaAllah dpt menangani stress ibu2..
6. Membantu ibu tambah darah dan menambahkan tenaga walaupun kurang rehat dan kurang tidur.
7. Membantu ibu-ibu pulih dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.
8. Mudah untuk diambil kerana tidak ada rasa pahit atau bau yang kurang menyenangkan.

9. Membantu ibu-ibu menurunkan berat badan dengan lebih cepat. Seperti pengalaman Puan Salwa, beliau berjaya menurunkan 20 kg selepas bersalinkan anak yang ke-3.
Nak tahu khasiat setiap 1 vitamin berpantang boleh la jenguk2 entry akak yg lepas yer...😃

🍥 call/wa/sms : 012 451 3311
🍥 fb : Afriza Abu Hasan
🍥 blog: sweetnyer.blogspot.com
🍥 email: eija_2004@yahoo.com


Friday, July 15, 2016

KEPENTINGAN MENJAGA PEMAKANAN DI MUSIM RAYA

5:52 PM 0 Comments
💖 KEPENTINGAN MENJAGA PEMAKANAN DI AIDILFITRI💖

Penting sgt2 menjaga pemakanan kita di hari raya ni..ramai jugak bila tiba hari raya bila time mkn dah tak ingat sakit yg ada..so beringat...



Ada tips ckit utk dikongsi..selain boleh amalkan

1. Makan secara bersederhana
Salah satu cara yang berkesan untuk mengawal berat badan adalah dengan cara makan secara perlahan. Tidak perlu kot nak balas dendam sbb sbln berpuasa..Pentingnya untuk kita menjaga etika dalam pemakanan.

2. Kurangkan makanan berminyak dan kolestrol
Bila membincangkan tentang makanan berminyak dan berkolestrol ini, ianya agak sukar untuk dipisahkan. Setiap pemakanan yang kita ambil di hari raya boleh dikatakan banyak yang berminyak dan berkolestrol. Apa yang kita perlu jaga untuk tetap diet adalah dengan mengurangkan kuantiti makanan itu sendiri. Tidak salah untuk makan makanan yang berminyak dan berkolestrol asalkan tahu kuantiti yang diambil.

3. Banyakkan pengambilan serat
Mungkin anda boleh banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan setelah mengambil makanan yang berminyak dan berkolestrol agar memudahkan penghadaman. Penghadaman yang lancar boleh menghalang lemak terkumpul di dalam badan.

4. Kurangkan minuman bergas dan manis
Yang ni mmg tak boleh dipisahkan yer..apa2 pun minum lah secara bersederhana. minum secara berlebihan akan menyebabkan seseorang itu mudah mendapat penyakit kencing manis. Tidak mustahil bagi mereka yang berusia muda mengalami penyakit seperti ini.

5. Banyakkan minum air masak
Untuk meneutralkan gula di dalam badan, adalah penting untuk banyakkan minum air kosong. 8 gelas sehari sudah cukup untuk membuang asid dan toksin di dalam badan.

6. Amalkan pemakanan seimbang
Pemakanan yang seimbang memainkan peranan yang penting untuk memastikan diet di hari raya berjalan dengan lancar.

7. Jom bersenaman
Raya..raya gak yer..jom bersenam sambil2 boleh slim..😀😀 bersenam juga dapat membantu untuk mencegah pelbagai penyakit.

8. Amalkan pytocol st utk melindungi dan mengawal tahap kolesterol anda..lecithin/omega guard utk kawal lemak selepas mengadap mkanan sedap2 tu...😃😃😃..herblax dan alfalfa plak utk detox...haaa lengkap utk anda..😊

Jadi, marilah kita sama-sama menjaga pemakanan di hari raya ini dan pastikan anda mengamalkan diet yang sihat.

#tsunamishaklee
#SGV
#GMFtsunami

Thursday, July 14, 2016

PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI PETANI

6:42 PM 0 Comments
Assalamualaikum semua..

Dah hampir 6 bulan pindah mai sungai petani ni belum lagi buat entry utk cover kawasan sungai petani..





Kepada rakan2 sekitar sungai petani..saya adalah pengedar anda..indyaAllah konsultasi terbaik akan saya berikan..



Jgn lupa tau..saya pengedar shaklee sungai petani dan masih lagi pengedar shaklee padang serai..alahhh..hukan jauh pun dari bandar utama ke pdg serai kan..kecik punya hal la..hihi



Saya juga pengguna shaklee secara konsisten sejak tahun 2013 lagi...mula amalkan vitamin c shaklee yg best tu..memang best tau..memang vitamin wajib utk sy amalkan setiap hari..yg penting bahan2nya semulajadi..itu yg penting!!



Alhamdulillah...sehingga kini dah byk produk sy gunakan antaranya VIT C, VIT E, ESP, ALFALFA, BCOMPLEX, HERBLAX, GARLIC, NUTRIFERON dan byk lg..dan paling2 latest adalah set mengandung dan set berpantang. Memang awesome la sangat2..tak rasa mcm tgh berpantang pun skrg ni..badan cergas dan bergerak aktif sangat sampai mak pun bising bila tgk...haha



Masih mencari vitamin semulajadi terbaik utk anda??



👉 Kulit cantik

👉 Ibu hamil/menyusu/berpantang
💖 Kurus
💖 Naik berat badan
💆Anak pintar
💅 Set kulit cantik
👉 Sendi/saraf
👉 Gastrik
📣 Set puasa
📣 Rambut gugur
💖 Resdung
💖 Perokok
Dan...dan...byk lagi...


🚘 COD area Sungai petani BPJ, padang serai, kuala ketil dan kawasan sekitar..juga sekitar padang serai dan kawasan sekitar..



📮 POS LAJU seluruh malaysia



Boleh hubungi:-

📲 Pengedar Shaklee Sungai Petani
📲 Fiza: 012 - 451 3311
💼 Page: Qisya e Shoppe


Terima kasih..nk kenal2 shaklee roger tau..



#tsunamishaklee

#SGV
#GMFtsunami

Saturday, July 9, 2016

TIPS ATASI SEMBELIT KETIKA HAMIL

12:48 PM 0 Comments
Antara masalah popular yang selalu berlaku dalam kalangan ibu mengandung adalah sembelit. Kenapa jika dulu sebelum mengandung, tiada masalah untuk buang air besar tetapi sejak beberapa bulan mengandung, mesti bermasalah apabila hendak membuang air besar?
Masalah sembelit disebabkan oleh tekanan oleh uterus ibu yang semakin membesar ke atas rektum, serta hormon-hormon kehamilan yang memperlahankan pergerakan makanan melalui salur penghadaman. Sesetengah suplemen zat besi juga boleh membuatkan sembelit menjadi lebih teruk.
Ia memang membuatkan ibu tidak selesa. Apa tindakan yang sepatutnya ibu lakukan untuk mengurangkan masalah sembelit?
  1. Disiplinkan diri untuk membuang air besar seawal pagi. Bila anda sudah membiasakan perut untuk membuang air besar setiap pagi, tentu ia menjadi amalan yang biasa.
  1. Minum segelas air suam sebaik bangun dari tidur. Ia memudahkan untuk anda membuang najis.
  1. Pastikan minum lapan gelas air sehari untuk membuatkan anda mudah lawas.
  1. Makan makanan yang tinggi kandungan serat, buah-buahan dan sayur-sayuran.
  1. Amalkan minum jus prun kerana ia dipercayai memudahkan pengeluaran najis.
  1. Rajin bersenam seperti banyak berjalan, berenang, menunggang basikal senaman dan yoga kerana ia membantu mengurangkan sembelit, selain membuatkan anda berasa lebih cergas dan sihat.
Masalah sembelit tidak berbahaya kepada ibu hamil tetapi ia boleh membuatkan ibu berasa tidak selesa dan berisiko untuk mendapat masalah buasir pula. Jadi, ambil tindakan segera sebelum penyakit lain pula menyerang anda.

POPULAR POSTS

Follow Me