Wednesday, June 1, 2016

PECAHKAN DINDING LEMAK DENGAN LECITHIN

8:00 PM 0 Comments

Pecahkan Dinding Lemak Dengan Lecithin

Cara kuruskan badan cepat bermula dengak aktif melalui proses memecahkan lemak.
Lecithin adalah sejenis asid lemak yang sangat berfaedah.

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya (Non GMO). Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530 mg lecithin.
Lecithin adalah cara kuruskan badan cepat kerana ia adalah pelarut yang sangat hebat.  Lecithin membantu menguruskan badan dengan membakar lemak- lemak jahat dibawah kulit.
Bahkan Lecithin adalah cara kuruskan badan cepat yang sangat baik kerana ia akan mengekalkan lemak dalam bentuk cecair supaya dia tidak melekat didinding saluran darah. Hebat kan !
Antara fungsi Lecithin dalam menguruskan badan dengan cepat adalah seperti:
  • Menurunkan paras kolesterol dengan mencarikan lemak dan menghalang mengumpulan kolesterol
  • Kolina yang terdapat dalam lecihtin akan meningkatkan metabolisma dan membakar lemak dengan cepat
  • Melindungi sel dengan memastikan pergerakan lemak, zat dan lebihan ke seluruhan badan
Ingin mendapatkan Lecithin boleh hubungi saya 012 4513311

MEAL SHAKE TINGKATKAN KESIHATAN DAN PRESTASI ANAK

4:40 PM 0 Comments
Lamanya pn fiza tak update blog yer...hehe..mood kelaut sungguh la sejak preggy ni..


Ok..bulan ni cuma nak bagitau la..ada promosi best untuk anak2 kita semua iaitu meal shake. Nak ulas lanjut pasal meal shake dah ada kot entry pasal ni sebelum ni..apa kata kita up testimoni je..


TESTIMONI dari puan ZAINAH MUKHTAR menggunakan set kanak2 termasuk meal shake





[ VITAMIN SHAKLEE TINGKATKAN KESIHATAN & PRESTASI AKADEMIK ANAK-ANAK ]

Anak-anak adalah permata hati ayah dan ibu. Bila anak berjauhan hati tak tenang rasanya. Anak saya 2 orang tinggal di asrama. Seorang tingkatan 1 dan seorang lagi tingkatan 3 dan bakal menduduki peperiksaan PT3 tak lama lagi.

Saya selalu risau akan kesihatan dan makan minum mereka ketika di asrama. Saya risau jika mereka terpengaruh dengan kawan-kawan untuk makan mi segera dan makanan yang kurang berkhasiat. Maklum sahaja kat asrama makan nasi sekali sehari sahaja. Malam-malam lapar, mula mencari makanan segera.Serius itu la kerisauan saya setiap kali nak hantar mereka balik asrama selepas cuti.

Makanan di asrama juga saya tak tahu akan tahap kebersihannya. Berdoa sahaja agar ia tidak memudaratkan anak-anak yang makan. Takut juga bila dengar banyak cerita keracunan makanan di asrama.Saya ambil inisiatif untuk memberi anak-anak saya extra perlindungan dengan memberi mereka suplemen yang di jamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI iaitu vitamin jenama SHAKLEE.

Saya mula memberikan suplemen kepada anak saya yang sulung sejak hari pertama dia di asrama, saya bekalkan MEALSHAKE, OMEGA GUARD dan VITA-C CHEW. Kesukaan anak saya yang sulung ni adalah Omega Guard, habis ajer mesti dia telefon cakap dah habis, bila nak hantar yang baru. Sabar je la, Omega Guard tu mahal kakak…hihiii. Tapi demimu anak ibu sanggup berhabis untuk kesihatan dan keperluanmu.

Anak sulung saya, Asyha sangat sukakan suplemen Shaklee ni, daripada tak pandai nak menelan yang jenis kapsul tu, pernah tersembur masa mula-mula belajar telan Omega Guard, sekarang dah pandai demand nak try yang lain pulak…hahaa. 

Alhamdulillah, sejak mengamalkan vitamin Shaklee ni, Aysha memang jarang demam ketika di asrama.  Selama hampir 3 tahun di asrama, baru sekali dia kena demam dan sekali kena chicken pox sebab berjangkit dengan adik dia ketika balik cuti. Syukur juga ketika dia demam, demam dia tak lama. Saya siap pesan supaya amik Vita C Chew lebih sikit untuk cepat baik.

Sakit demam atau batuk dan selsema di asrama memang cepat berjangkit. Jadi saya berusaha untuk melindungi dan meningkatkan imun anak saya denga suplemen Shaklee.

Omega Guard dan Mealshakes dia kata best sebab dia rasa lebih cergas dan bertenaga. Bangun pagi seawal jam 4.30 pagi dan tidur selewat jam 11 malam pun dia boleh fokus untuk belajar. 

Alhamdulillah keputusan peperiksaan pun agak baik, dalam ranking 10 teratas dalam tingkatan setiap kali peperiksaan setakat ni.

Itulah ShakleeEffect yang anak-anak saya perolehi. Sampai sekarang masih maintain dan konsisten amalkan vitamin Omega Guard, Mealshakes dan Vita C Chew.

Saya sangat sarankan pada semua ibu bapa untuk memberi juga anak-anak mereka vitamin yang dijamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI ni iaitu vitamin SHAKLEE.

Terima kasih Shaklee!

Panjang lebar testimoni kali ni..inginkan maklumat lanjut hubungi fiza yer. 012 4513311

POPULAR POSTS

Follow Me