Wednesday, February 17, 2016

KENAPA PERLU DETOX?

8:59 PM 0 Comments
Sekarang kat group shaklee kami tengah dok bersidang pasal detox parasit ni..haha..apa tu? masing2 excited sungguh nak detox. Bukan anak2 kita jer ada cacing dalam baan tau!!..kita2 yang dewasa ni pun ada cacig gak..rasanya lagi banyak kot dari anak2..hihi..geli

Nak tahu kisah selanjutnya macam mana kami detoks? ok..dari semasa ke semasa akan fiza update entry berkaitan detox ni..tunggguuuu..nnti kita open group utk detox kat kawan2 plak yer..:)




Apa itu Detox?

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat didinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Kerana itulah detox sangat2 penting sebelum mengambil apa2 vitaman / suppliment supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar optimum


Perlu ke Detox?



Sangat2 perlu!!
  • metabolisme menjadi perlahan dan organ-organ tidak berfungsi dengan baik apabila terlalu banyak toksin terkumpul di dalam badan. Akibatnya toksin berpotensi membahayakan tisu badan dan boleh membawa kepada penyakit-penyakit. Untuk mengekalkan kesihatan kita, kita perlu melakukan program pembersihan yang komprehensif.
  • Detox menyingkirkan toksin yang tidak diingini badan. Sesetengah orang melakukan detox sebagai persediaan untuk plan diet utama mereka. 
  • Detoksifikasi adalah penting untuk saluran pencernaan, membuang toksin dari paru-paru, membantu buah pinggang untuk menapis darah, meningkatkan keberkesanan fungsi hati dan hempedu dengan lebih baik dan membuang bahan buangan dari pundi kencing. Kandungan toksin yang tinggi di dalam badan boleh menyebabkan kelesuan, sakit kepala, nafas berbau, sukar tidur, sakit otot, keletihan dan justeru itu mengurangkan kualiti hidup.
  • Rejim detox yang berkesan berkeupayaan untuk meng-alkali-kan badan, dan ini akan membantu darah membawa nutrien dan oksigen ke sel-sel badan, mencerna dan menyerap makanan dengan lebih baik, meningkatkan sistem imun dan mengembalikan keseimbangan badan. Hasilnya badan akan berfungsi ditahap kesihatan yang optimum.


Satu kaedah detox yang berkesan dan selamat untuk membantu badan menyahkan toksik adalah puasa. Malah, puasa disyorkan untuk banyak penyakit.

Apabila mula melakukan detox kesan sampingan yang lazim adalah sakit kepala, sakit otot, loya dan sembelit. Walaubagaimana pun kita tidak perlu bimbang kerana badan melalui “krisis penyembuhan” bagi menghapuskan toksin….

Apabila melakukan detox beberapa kali, badan akan terasa lebih ringan, segar dan sihat. boleh slim juga tau..

Ada yang nak cuba Detox dengan kami?..tunggu....

Tuesday, February 16, 2016

TESTIMONI PESAKIT SLE DAN VIVIX

9:34 PM 0 Comments
Entry sebelum ini ada fiza ceritakan mengenai SLE. Gejala lupus yang sehingga kini tiada penawarnya dan bagaimana Master Iffah berjuang dengan SLE sehingga ke hari ini.

Mari kita ikuti beberapa lagi testimoni pesakit SLE yang masih kuat berjuang dengan Vivix Shaklee.

sweetnyer.blogspot.com






Inginkan khidmat nasihat & rundingan percuma dari kami? boleh hubungi fiza yer..

sms/wsap : 012 4513311
cod: sungai petani, padang serai
pos laju seluruh malaysia

MEMBANTU PESAKIT SLE (GEJALA LUPUS)

9:10 PM 0 Comments


Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RAatau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).

Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:
Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat - anemia

1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2

1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat - sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)

2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... tetapi usaha tidak berjaya...

Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.

Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini.

Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i'd like to stay healthy but with natural ways).

Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT..


Kisah diatas adalah daripada pesakit SLE sendiri yang iaitu MASTER IFFAH ANUAR..tabahkan dia. Diharapkan master iffah terus diberi kekuatan & ketabahan.

sweetnyer.blogspot.com



Apa itu SLE?



Sistemik lupus eritematosus (SLE), atau lupus, adalah penyakit kronik “autoimmune” di mana antibodi seseorang bertindakbalas dengan tisu badan seseorang pesakit itu sendiri. Ini menjejaskan beberapa bahagian sistem tubuh seperti kulit, sendi, buah pinggang, paru-paru, sistem saraf, atau organ-organ lain di dalam badan. “Lupus” berasal dari perkataan Latin bererti “serigala”. (Ini adalah kerana seorang doktor Perancis yang mula-mula merawat pesakit lupus mengibaratkan tompok-tompok kemerahan di muka pesakit sebagai gigitan serigala.)



Gejala yang biasa dialami oleh pesakit ialah radang kulit dan sakit sendi (arthritis), selalunya di iringi oleh keletihan dan demam. Penyakit SLE ada masanya tidak aktif, iaitu dapat dikawal (remission), dan ada masanya menjadi aktif (relapse).

Terdapat beberapa jenis lupus:

  • Sistemik lupus eritematosus (SLE) ialah yang biasanya dimaksudkan apabila kita sebutkan “lupus”. Gejalanya mungkin sederhana atau serius. SLE biasanya menyerang mereka yang berumur di antara 15 dan 45 tahun. Walaubagaimanapun, sebilangan kecil pengidap SLE adalah kanak-kanak dan mereka yang berusia lebih 45 tahun.
  • Diskoid lupus eritematosus (DLE) merupakan penyakit kulit yang kronik di mana terdapat tompok-tompok merah (malar rash) di muka, kulit kepala, bahagian badan, kaki dan tangan. Kulit yang terlibat akan menjadi tebal dan bersisik serta mungkin meninggalkan parut. Ruam berkenaan boleh berlarutan hingga beberapa hari atau tahun dan kemungkinan akan berulang setelah sembuh. Sebilangan kecil mereka yang mengidap DLE boleh mendapat SLE di kemudian hari.
  • Lupus Neonatal ialah keadaan yang boleh berlaku pada bayi yang baru dilahirkan oleh pengidap SLE. Ini mungkin disebabkan auto-antibodi di dalam darah ibu yang dipanggil anti-Ro (SSA) dan anti-La (SSB). Akibatnya, bayi ini akan mendapat radang kulit, masalah hati, dan masalah darah (low blood counts). Gejala ini akan hilang sedikit demi sedikit dalam masa beberapa bulan. Walaupun kes-kes begini jarang sekali dijumpai, namun bagi bayi yang lahir dengan masalah neonatal lupus mungkin juga mengalami masalah jantung yang mengganggu perjalanan jantung.

Pengambilan sesetengah ubat boleh menyebabkan kesan sampingan yang menyerupai ciri-ciri seakan SLE. Keadaan ini di panggil“drug-induced lupus”. Gejala ini akan hilang jika pengambilan ubat itu diberhentikan. Buah pinggang dan otak jarang terjejas dalam lupus jenis ini.

info: lupusmalaysia.org


"Kaum wanita berisiko lebih tinggi, iaitu 10 kali ganda mengidap SLE berbanding dengan kaum lelaki."



Tanda dan gejala yang dikaitkan dengan SLE ialah:
  • ruam-ruam pada kulit muka dan badan 
  • kulit yang sensitif kepada cahaya matahari
  • ulser pada mulut
  • keguguran rambut
  • sakit dan radang pada sendi 
  • demam yang berlarutan
  • rasa letih-lesu 
  • sakit di bahagian dada apabila bernafas (pleurisy) 
  • vasculitis (radang pada saluran darah).


Supplemen Shaklee yang boleh membantu pesakit SLE?

Vivix membantu dalam pemulihan sel. Pesakit SLE menghadapi masalah kerana sistem sel badan yang tidak berfungsi secara normal sehingga menjejaskan  keadaan pesakit sendiri. Vivix bertindak membantu memulihkan sel pada peringkat sellular.



Kajian juga menunjukkan Vivix dapat mengurangkan proses kerosakan DNA dan pemulihan DNA. Kajian juga mendapati apabila sel-sel diuji dengan sebatian-sebatian semulajadi terpilih, kerosakan DNA dapat dikurangkan dengan resveratrol yang berupaya mencegah dan melindungi DNA serta mendorong pemulihannya.




Nak lagi kisah2 mereka yang berjuang dengan SLE? Boleh lihat di sini TESTIMONI PESAKIT SLE & VIVIX

Inginkan khidmat nasihat & rundingan percuma dari kami? boleh hubungi fiza yer..


sms/wsap : 012 4513311
cod: sungai petani, padang serai
pos laju seluruh malaysia

Monday, February 15, 2016

VERTIGO SEMBUH DENGAN VIVIX

9:04 PM 0 Comments
" pernah tak rasa badan berputar2 atau melayang?" haa..salah satu penyebab Vertigo

Apa itu Vertigo?


Vertigo ni merupakan satu keaadan di mana seseorang merasa dirinya atau ruangan di sekelilingnya berpusing. Perasaan ini disebabkan oleh virus, penurunan aliran darah ke otak, trauma kepala, migrain, maslah saraf tunjang, maslah berkaitan dengan ENT, ubat-ubatan dan sebagainya.


Vertigo ni sebenarnya bukan sejenis penyakit, tapi ianya merupakan satu gejala penyakit yang berpunca dari pelbagai aspek. Vertigo ini boleh berlaku beberapa saat, beberapa jam, beberapa hari malah juga berbulan.


Pada kebiasaannya masalah vertigo disebabkan oleh masalah dalaman pada bahagian telinga atau sistem vestibular. Antara masalah yang sering berlaku ialah pemendapan dan pembentukkan kalsium dalam salur telinga, penyakit Meniere dan jangkitan virus pada sistem vestibular. Masalah jangkitan ini boleh menyebabkan keradangan dan akan mengganggu saraf yang bertanggungjawab pada keseimbangan badan.




Antara gejala Vertigo ialah

1. Badan rasa berputar-putar atau melayang
2. Hilang keseimbangan badan untuk beberapa ketika atau tempoh yang lama
3. Objek yang dilihat kelihatan bertindih; dan
4. Pening, loya, muntah muntah dan sensitif terhadap cahaya terang.
5. Bunyi berdengung di dalam kepala


Vivix merupakan antioksidan terbaik didunia yang dipaten khas oleh Shaklee. Membantu pemulihan fungsi sel, melambatkan penghasilan AGE protein yang menyebabkan penuaan dan membantu meningkatkan penghasilan mitokondria dalam badan yang meningkatkan penghasilan tenaga diperingkat sel

Jadi, Vivix bertindak dengan memperbaiki sel-sel yang telah rosak dan meningkatkan prestasi sel kepada yang lebih baik.

Jom ikuti mereka yang telah berjaya dengan Vivix:






Super ajaib kan? kuasa TUHAN..kita hanya berusaha..InsyaAllah..setiap penyakit ada penawarnya..

Jangan segan2 hubingi fiza untuk info lanjut..

sms/wsap : 012 4513311
cod: sungai petani, padang serai
pos laju seluruh malaysia





Sunday, February 14, 2016

MUDAHNYA BERPANTANG DEGAN VIVIX

6:14 AM 0 Comments
Saat2 berpantang ada yang kata best..ada yang kata penatnya tunggu 44 hari. Kerjanya menghitung hari je kan..hihi..

Alhamdulillah, kedua2 anak saya berpatang secara normal dan sememangnya sangat mudah penjagaan dalam pantang. Seawal 1 minggu luka maskin pulih.

Bagaimana pula mereka yang berpantang secara CZER? mesti perit kan. Memang sangat2 memerlulakn masa untuk pulih sepenuhnya. sangat berbeza berpantang secara normal & Czer ni.

Jom berpantang dengan Vivix.

Berpantang dengan Vivix memang berbaloi. Vivix sangat kaya dengan antioksida yang membantu pulihkan tenaga dalaman anda dengan cepat. Anda rasa lebih sihat seawal 3 hari. Khasiat dalam buah anggur yang ada pada vivix membantu pulihkan sel-sel yang rosak semasa pembedahan.

Luka dalaman juga cepat sembuh..sebab itu vivix juga menjadi kegemaran ramai pesakit diabetis kerana luka mereka cepat sembuh.

Meh kita share sikit #testimoni yang ada:





Ingin mendapatkan produk awesome kami? boleh hubungi fiza..berpantang semudah ABC dengan Vivix..

sms/wsap : 012 4513311
cod: sungai petani, padang serai
pos laju seluruh malaysia

CARA ATASI BELLY PALSY

5:57 AM 0 Comments
Apa itu Belly Palsy? Siapa pula yang berisi mengidap penyakit ni? meh sama2 kita ikuti kisah selanjutnya..

Saya pun baru jer tahu dan baru dengar belly palsy ni tapi tak tau pun penyakit apa. Secara amnya ia dikaitkan dengan kelumpuhan otot sebelah muka pesakit. Muka menjadi kaku dan herot sebelah. Ia menyerang saraf muka dan  ini boleh menyebabkan otot muka menjadi lumpuh sebelah atau sepenuhnya.


Antara simptom penyakit ni adalah, mulut kita senget sebelah, tak dapat nak gerakkan otot muka, tak boleh nak tutup mata dengan rapat dan ada beberapa simptom lagi lah.








Siapa Yang Berisiko Mendapat Bell Palsy?
  • Wanita hamil dan memasuki fasa trimester ketiga
  • Wanita yang baru lepas melahirkan bayi
  • Mereka yang mempunyai ahli keluarga yang pernah diserang Bell Palsy
  • Penderita diabetes
  • Penghidap HIV
  • Gejala dan komplikasi Bell Palsy
  • Gejala setiap seorang mungkin tidak sama. Di antara gejalanya adalah :
  • Kelumpuhan atau kebas pada sisi wajah
  • Mulut dan kelopak mata tidak dapat di buka atau ditutup.
  • Gangguan pada mata seperti masalah mata kering
  • Masalah sakit telinga pada sebelah muka yang mengalami kelumpuhan seperti sensitif kepada bunyi atau berdengung
  • Rasa berdengung pada salah satu telinga atau kedua-duanya
  • Bahagian mulut yang terjejas akan mudah berair liur
  • Mulut terasa kering
  • Sakit dan pening kepala
  • Kesukaran untuk makan, minum dan bercakap
  • Kelemahan atau kelumpuhan otot secara terus menerus
  • Otot wajah berkedut
  • Kemampuan deria rasa menurun

Rawatan Penyakit Bell Palsy
Teknik rawatan tertentu dikatakan mampu merawat penyakit Bell Palsy. Ia sama ada tertumpu kepada merawat punca utama gangguan saraf yang terjejas atau mengawal kesan sampingan akibat Bell Palsy.  

Antara rawatan penyakit bell palsy adalah seperti berikut:

  • Ubat kortikosteroid seperti prednisolone : untuk mengurangkan bengkak yang terjadi pada saraf wajah
  • Ubat titis mata : Penderita bell palsy akan mengalami kesukaran untuk menutup mata. Maka mata akan menjadi kering dan mudah terkena infeksi. Ubat titis mata akan digunakan bagi mencegah masalah yang mungkin timbul di mata akibat mata yang tidak dapat ditutup.
  • Pembedahan plastik : Pembedahan ini tidak akan mampu mengembalikan fungsi saraf seperti biasa. Ia akan melindungi mata dan memperbaiki penampilan wajah serta meningkatkan fungsi wajah yang kaku dan layu. Kebiasaanya, pembedahan plastik ini dilakukan untuk memperbaiki fungsi kelopak mata, memperbaiki posisi mulut, membantu dalam percakapan, makan, minum serta memperbaiki keseimbangan bentuk wajah.
  • Fisioterapi : Ahli fisioterapi akan membantu dan mengajar latihan-latihan yang boleh menguatkan otot-otot wajah.
  • Suntikan botox : Kebiasaannya dilakukan kepada penderita bell palsy kronik. Ia berfungsi untuk meningkatkan penampilan wajah secara keseluruhan dan dilakukan setiap 4 bulan sekali.

  • Alternatif Rawatan Lain : Teknik relaktasi, akupuntur dan rawatan dalaman mampu mempercepatkan pemulihan Bell Palsy dan mampu mengembalikan fungsi saraf wajah.

Bagaimana Peluang Pasakit Bell Palsy Untuk Kembali Sembuh?

70% daripada pesakit bell palsy biasanya akan kembali pulih selepas 2-3 minggu. Namun, bergantung kepada tahap kerosakan saraf yang di alami, kesedaran dan tindakan pesakit untuk mendapatkan rawatan. Ia mungkin memakan masa sehingga 10 bulan untuk ulih sepenuhnya atau lebih lama lagi mengikut kondisi pesakit.


Alternatif Pemulihan Bell Palsy Secara Nutrisi

Selain tertumpu kepada kaedah rawatan utama, tahukah anda Bell Palsy boleh diatasi melalui kaedah nutrisi. Ia tetap tertumpu kepada masalah berkaitan saraf pada otot muka. Untuk mempercepatkan pemulihan, mungkin kaedah memperbaiki sel saraf secara dalaman dapat membantu.


Saraf yang rosak mahupun bahagian organ yang terjejas akibat kesan sampingan Bell Palsy amat memerlukan sumber nutrien yang dapat mengembalikan kesihatan sel dan fungsinya. Antara sumber yang diperlukan terkandung di dalam set nutrisi Shaklee di bawah:


Vivix : mengurangkan keradangan. Ia membaikpulih DNA, menggalakkan penghasilan tenaga sel dan mencegah pengumpulan AGE protein. Sangat baik untuk memperbaiki sel saraf.






2  Oktober 2015


Saya bangun tidur, sebelah muka dah jatuh dan tak boleh senyum. Mata tak boleh tutup. Air mata mengalir tak terkawal macam menangis. Sakit muka rasa tegang je. Diagnosis doktor sahkan saya diserang BELL PALSY. Bukan STROKE tapi kelemahan sebelah otot muka. Saya di STEROID. Punca UNKNOWN. Tapi mungkin sebab saya menyusukan anak dan baru lepas bersalin.


Saya tidak mengambil sebarang STEROID lagi selepas tu. Saya consume SPECIAL DOSE VIVIX dan consume OmegaGuard, B Complex, Vita-E Complex dgn EXTREME. Saya juga menjalani fisioterapi. Alhamdullilah selepas 90 hari Saya diberi kesempatan untuk SENYUM kembali.


Share la, saya izinkan. Kalau ada ahli keluarga / sahabat handai yang mengalami penyakit ini, berikan mereka SUPPORT. Ia bukan mudah seperti dijangka. Hanya yang pernah mengalaminya seperti saya dan sahabat ‪ BELL PALSY sahaja yang tahu apa yang kami rasa. Actually “it’s more to self confidence / esteem”. Tapi serius ia MANIS untuk diingati Dalam kalender kehidupan jika kembali pulih daripadanya.

Hadiah dari Allah. Harap ia dapat menghapus segala dosa-dosa…


Ingin mendapatkan produk awesome kami? boleh hubungi fiza..InsyaAllah..kami sedia membantu anda..


sms/wsap : 012 4513311
cod: sungai petani, padang serai
pos laju seluruh malaysia


KANSER PEMBUNUH SENYAP WANITA

5:11 AM 0 Comments
Lanjutan daripada entry yang lepas mengenai beberapa #testimoni kanser.  Hari ni teringin fiza nak kupas mengenai kanser dan wanita.

Kanser boleh menyerang sesiapa saja, baik muda, tua, kaya, miskin, lelaki, wanita dan kanak-kanak. Di Hari Kanser Sedunia yang jatuh pada setiap tanggal 4 Februari, kanser masih menjadi punca utama kematian di seluruh dunia. Sekurang-kurangnya ada 5 jenis kanser yang paling banyak membunuh wanita.

Kanser merupakan salah satu punca utama kematian global dengan angka mencapai 13 peratus (7.4 juta) dari semua kematian setiap tahun. 70 peratus daripada kematian akibat kanser berlaku di negara berpendapatan rendah dan menengah.

Kanser adalah pertumbuhan sel yang tidak terkawal dan menyebar. Pertumbuhan kanser sering menyerang rangkaian di sekitarnya dan boleh menular (penyebaran kanser) ke tempat yang jauh.

Ada lebih dari 100 jenis kanser yang boleh menyerang hampir semua bahagian tubuh. Tapi banyak jenis kanser yang sebenarnya boleh dicegah dengan mengelakkan paparan faktor risiko am, seperti asap tembakau.

Kanser pada wanita
1. kanser payudara
2. Kanser paru-paru
3. kanser perut
4. kanser kolorektal
5. Kanser serviks (pangkal rahim)

Di negara-negara membangun, kanser serviks merupakan kanser yang paling biasa menyerang.

Kanser utama seperti kanser payudara, kanser serviks dan kolorektal boleh disembuhkan jika dikesan awal dan dirawat dengan cepat.

Vivix Shaklee berupaya membantu merawat pesakit kanser? telah terbukti dengan beberapa testimoni yang kami ada. Boleh juga dirujuk pada entryyang lepas Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Kanser








Ingin mendapatkan produk awesome kami? boleh hubungi fiza..

sms/wsap : 012 4513311
cod: sungai petani, padang serai
pos laju seluruh malaysia






Saturday, February 6, 2016

BAGAIMANA RESVERATROL MELAWAN KANSER

5:54 AM 0 Comments
Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser.

Resveratrol bukan sahaja menghindar serta menghalang kanser, malahan ianya dicadangkan sebagai rawatan tambahan.



Penyelidikan lanjut di Australia turut membuktikan resveratrol turut menyekat kemampuan sel kanser untuk metasis ke dalam tulang pada kadar 30% hingga 71%.


Maka tidak hairanlah kalau Vivix ni menjadi pilihan utama mereka yang sedang menghidapi kanser. Apatah lagi risiko kanser ni boleh berlaku kepada sesiapa sahaja kerana punca kanser bukan keturunan semata-mata. Sekarang ni faktor pemakanan dan gaya hidup banyak mempengaruhi sebab berlakunya kanser.


Antara kajian saintifik yang membuktikan keberkesanan resveratrol melawan kanser:

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MERAWAT KANSER?

Vivix membantu merawat kanser dengan membetulkan DNA sel yang rosak supaya signal sel dapat diproses dengan betul. Ini akan menyebabkan sel-sel kanser yang rosak ini ‘membunuh diri’ melalui proses apoptosis.

Apabila semakin lama menggunakan Vivix, sel-sel kanser akan semakin berkurangan dan akhirnya hilang. Anda boleh teruskan dengan Vivix walaupun anda sudah bebas kanser kerana khasiat Vivix sangatlah banyak.

Jom kita lihat antara Testimoni yang ada:









Insha Allah kita hanya mampu untuk berusaha tetapi yang menetukan hanya DIA. Setiap penyakit ada penawarnya. Berikhtiar selagi kita terdaya..

Hubungi fiza untuk keterangan lanjut..Insha Allah segala kesulitan dan kemuskilan anda akan fiza cuba utk jawab.


sms/wsap : 012 4513311
cod: sungai petani, padang serai
pos laju seluruh malaysia


Friday, February 5, 2016

PESAKIT TALASEMIA KEMBALI SIHAT DENGAN VIVIX

6:38 AM 0 Comments

Apa itu Talasemia?


Talasemia adalah kumpulan penyakit yang menghalang badan daripada menghasilkan jumlah darah yang mencukupi dan berkualiti. Keadaan ini disebabkan oleh perubahan terhadap gen yang mengawal penghasilan hemoglobin (hb). Hemoglobin adalah protein dalam sel darah merah yang membawa oksigen ke seluruh badan. Perubahan kepada hemoglobin boleh menyebabkan kekurangan darah yang teruk.



Badan manusia bergantung kepada tahap hemoglobin yang berfungsi dengan baik.



Penyakit Talasemia adalah penyakit keturunan yang di warisi dari ibu atau bapa kepada anak melalui gen. Kedua-dua kanak-kanak lelaki atau perempuan mempunyai peluang untuk mendapat penyakit tersebut. Ianya tidak dijangkiti melalui pemindahan darah, udara dan air atau melalui sentuhan fizikal dan juga hubungan seksual ataupun boleh disebabkan oleh kekurangan zat makanan atau masalah kesihatan.



Tanda-tanda awal pada kanak-kanak:

  • Kelihatan normal semasa kelahiran. Walau bagaimanapun ianya secara perlahan-lahan anak tersebut kelihatan pucat dan bertambah teruk apabila usia meningkat pada 6-18 bulan 
  • Kanak-kanak kelihatan letih dan gelisah 
  • Kekurangan darah (Anemia) yang teruk boleh mengakibatkan sesak nafas 
  • Kulit kelihatan kekuningan (Jaundice) 
  • Kurang selera makan 
  • Kembung perut disebabkan oleh pembengkakan hati dan limpa 
  • Perubahan pada pembentukan tulang muka 





Bagi seseorang yang mempunyai masalah Talasemia, tidak digalakkan mengambil supplemen yang mengandungi zat besi atau Iron yang tinggi. Ini adalah kerana ianya tidak akan membantu dalam meningkatkan Hb, bahkan ia mungkin membawa kemudaratan kerana mengambil sesuatu zat yang berlebihan dan tidak digunakan mungkin akan merosakkan organ-organ dalam badan. 


Oleh yang demikian, penggambilan Vitalea Iron Formula Shaklee dan Alfalfa tidak digalakkan oleh pesakit Talasemia. Namun supplemen yang harus diambil adalah Vitamin B complex. Vitamin B Complex membantu dalam meningkatkan tenaga dan diperlukan untuk membina sel darah merah. 

Vitamin E juga baik sebagai antioxidan yang membantu melindungi sel darah merah. Ostematrix (lengkap dgn Magnesium dan vitamin D) juga antara vitamin yang akan memberi manfaat kerana ia membantu meningkatkan tenaga. Selain dari ini, Energizing Soy Protein juga disarankan kerana protin membantu dalam pembinaan sel-sel baru dalam tubuh badan, ini termasuklah sel-sel darah merah. ESP juga boleh meningkatkan tenaga.

Selain Vitamin di atas, tonik ajaib Vivix juga sangat2 membantu peakit Talasemia. Vivix terbukti kerana kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.



Ada 4 cara Vivix bertindak dengan efektif:
  • Dengan mempertahankan sel (Cell defense)
  • Dengan memberi tenaga kepada sel (cell energy)
  • Dengan memperbaiki sel (cell repair)
  • engan meningkatkan prestasi sel (cell performance)
Jadi Vivix sangat diperlukan oleh pesakit Talasemia seperti #testimoni di atas, dimana semakin2 hari, pesakit semakin bertenaga dan sihat.  Kandungan utama dalam vivix berfungsi mencegah kerosakan sel dan membaiki kerosakan sel yang sedia ada dari peringkat DNA. Jadi anda berpotensi membaiki semula kerosakan sel yang reversible dengan bantuan vivix serta mengelakkan kerosakan sel dari bertambah teruk.

Bantulah sedara yang mempuyai Talasemia. Mereka juga inginkan kehidupan yang lebih sihat dan ceria. InsyaAllah

Hubungi fiza untuk keterangan lanjut..Insha Allah segala kesulitan dan kemuskilan anda akan fiza cuba utk jawab.


sms/wsap : 012 4513311
cod: sungai petani, padang serai
pos laju seluruh malaysia

Tuesday, February 2, 2016

PARAS KOLESTEROL TURUN DENGAN VIVIX

1:18 PM 0 Comments
Sebelum ni dah tau macam mana Vivix Bantu Turunkan Paras Kolesterol kan? dah tau juga apa itu Kolesterol Jahat, Kolesterol Baik. Supplimen Shaklee yang lain turut membantu turunkan kolesterol juga pernah fiza kongsikan di blog ni. So hari ni nak up #testimoni vivix pula..jom terjahhh..



TESTIMONI 1:
Customer ni ada darah tinggi..kolesterol pun tinggi..akhirnya kena strok




TESTIMONI 2:
Bacaan normal..kembali sihat..



Testimoni untuk turunkan paras kolesterol..nnti kalau ada lagi feedback customer akan fiza up lagi utk tatapan korang semua..

Berinat order vivix hari ini? wsap je fiza 012 4513311..InshaAllah fiza sedia membantu..

Monday, February 1, 2016

VIVIX MEMBANTU PULIHKAN SAKIT SENDI

8:54 PM 0 Comments
Sendi manusia terdapat di tulang belakang dan bahagian lain tubuh badan seperti bahu,
siku, pergelangan tangan, punggung, lutut, buku lali dan sendi jari kaki serta tangan. Sendi terbentuk apabila dua atau lebih tulang bertemu dan ianya berfungsi untuk memudahkan pergerakan. Sakit sendi menyerang tak kira peringkat umur..so mencegah lebih baik dari merawat kan. 

Sebelum ini, kita dah tengok istimewanya Vivix Shaklee dalam membantu pulihkan pesakit sendi. Sekarang nak 'payung' testimoni plak..

Hari ni nak share testimoni Puan Nur Zahirah bagaimana Vivix membantu ayahnya yang sakit lutut mampu solat terawikh 21 rakaat..                                                                                                                                          
Sehari sebelum berpuasa, mak ada telifon saya. Mak cakap..lutut ayah makin membengkak..sekarang ayah macam dah ada 2 lutut. Ayah dah tak boleh solat sambil berdiri sbb ia sangat menyakitkan. Kalau sujud pon..lambat sangat nak bangun balik. Kat rumah saya takde tandas duduk. Semua tandas mencangkung. Ayah nak kencing pon kena pakai kekuda. Bila saya dengar, saya sangat kesian. Sedih sangat bila ayah yang banyak berkorban untuk saya menderita macam tu. Saya selalu jugak tanya kaba pasal lutut ayah. Tapi ayah cakap dah ok. Tapi sekarang ia makin semakin tak ok. Dulu ayah amik ubat yang doktor bagi. Doktor dah suggest untuk ayah buat pembedahan lututnya tu. Tapi ayah tak nak. Kalau saya pon tak nak jugak operate lutut. Mak pulak cakap badan dia sangatla mudah penat. Sakit belakang, bahu..tapak kaki..sume sakit2. Yelah, mak lahirkan 8 orang anak. Setiap 2 tahun pulak tu. Badan memang sentiasa penat la.
Dulu saya pernah nak bagi mak ayah amik vitamin..tapi diorang ni jenis yang susah nak amik tablet mahupon cecair. Pastu banyak betol alasan bila saya cakap nak bagi supplimen demi kesihatan mereka. Hehe..biasalah kan orang tua..tapi kali ni mereka sendiri request. Jadi diorang tak banyak soal..Ikut je suggession saya:)
Saya terus buat order vivix untuk mak ayah guna sepanjang Ramadhan. Ayah dan mak terus mencuba vivix tu sebelum tidur seperti yang saya sarankan. Esoknya alhamdulillah ayah tak rasa sangat sakit di lututnya. Mak pulak merasa sangat segar walaupon berpuasa sambil menjadi babysitter kepada 2 orang kanak2. Sampai boleh pergi sapu seluruh laman rumah. Ada orang tegur,"kak ani tak puasa ke hari ni? Saya tengok dari tadi duk mencabut rumput tu puasa2 ni". Lenguh2 badan mak pon berkurang. Tu baru makan sesudu teh. Banyak nye bagi kesan kepada kesihatan mak ayah saya. Ayah pulak boleh buat solat terawih sampai 21 rakaat tanpa ada masalah walaupon lututnya masih bengkak. Saya tak tahu kesan vivix begitu mendalam dan cepat. Jomlah kita cuba bagi vivix kepada mak ayah kita. Kesihatan mereka tak dapat diganti dengan duit. Kalau mereka sakit makin teruk, lagi banyak duit yang akan dihabiskan kan? So lebih baik kita ambil tindakan cepat2 sebelum terlambat. Lagipon mak ayah kita banyaaakkk sangat berjasa kepada kita. Apa salahnya kita membalas jasa mereka dengan berikan vivix kepada mereka. Duit boleh dicari, tapi mak ayah kita tiada gantinya. Kita pon tak tahu bila mereka akan kembali kepada Allah kan. Jadi selagi mereka masih bernyawa, berikanlah yang terbaik bagi mereka.


TESTIMONI 2: 
sakit lutut hilang..



 TESTIMONI 3:


TESTIMONI 4:



TESTIMONI 5:



Cepat2 order Vivix..promo Januari yang lepas ramai yang tak lepas peluang tau..bagi mak, ayah..pasti diaorg suka..

POPULAR POSTS

Follow Me