Saturday, January 16, 2016

# Tonik Ajaib # Vivix

BAGAIMANA VIVIX BERFUNGSI DAN SIAPA PERLUKANNYA

Seperti di dalam entry yang lepas2, kita dah pun tahu betapa hebatnya Vivix kan. Kita tengok pula Bagaimana Vivix berfungsi terhadap cell.





Bagaimana Vivix berfungsi?

Ada 4 cara Vivix bertindak dengan efektif:
  • Dengan mempertahankan sel (Cell defense)
Kandungan utama dalam vivix berfungsi mencegah kerosakan sel dan membaiki kerosakan sel yang sedia ada dari peringkat DNA. Jadi anda berpotensi membaiki semula kerosakan sel yang reversible dengan bantuan vivix serta mengelakkan kerosakan sel dari bertambah teruk.

Kajian klinikal membuktikan bahawa Vivix mampu menumpulkan biological stress response yang menyebabkan penuaan sel.

Salah satu cara berlakunya penuaan ialah berlakunya penukaran proses DNA, dari proses pembesaran kepada proses pemulihan. Seiring dengan peningkatan usia, proses DNA untuk pembesaran juga berlaku. Dan sampai satu tahap, sistem genetic ini bertukar kepada sistem pemulihan DNA, kerana pada masa itu, sel kita dah banyak yang rosak kerana terlalu banyak terdedah dengan oksida dan bahan-bahan tercemar di luar sana.


  • Dengan memberi tenaga kepada sel (cell energy)

Dalam kajian makmal, ramuan utama dalam Vivix menunjukkan kemampuan untuk meningkatkan penghasilan tenaga pada peringkat sel yang kebiasaannya menurun apabila kita semakin tua.


  • Dengan memperbaiki sel (cell repair)

Kajian membuktikan ramuan yang terdapat dalam Vivix boleh melindungi dan membaiki DNA sel yang setiap hari berhadapan dengan radikal bebas daripada persekitaran kita seharian.

Secara semulajadinya sel mitochondria akan BERKURANG, menyebabkan badan kita kekurangan tenaga untuk sel berfungsi, dan seterusnya membuatkan ORGAN DAN TISU TIDAK BERFUNGSI SEPERTI BIASA. Apabila sel sudah kekurangan tenaga, organ kita tidak boleh "bekerja" seperti biasa. Fungsi sel akan menjadi semakin lemah.


  • Dengan meningkatkan prestasi sel (cell performance)


Kandungan Vivix terbukti melalui kajian klinikal, mampu mengaktifkan genetic regulator dan memperlahankan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan sel.

untuk mudah faham, kita andaikan AGE Protein ini sebagai "plug gigi". Bila dah terlalu banyakkk sangat plug gigi ni, kita akan rasa "something" yang menebal pada sekeliling gigi. Nak makan pun dah tak bet, Macam tu jugalah dengan AGE Protein ini. Apabila terlalu banyak AGE Protein ini dihasilkan, organ kita tidak akan berfungsi dengan baik.



Siapa yang boleh amalkan VIVIX?

Semua orang dewasa berumur 12 tahun ke atas boleh ambil. Tapi tak disarankan untuk wanita hamil sebab kandungan anti-oksidan yang sangat tinggi.

Sesiapa yang terutamanya mempunyai masalah-masalah seperti di bawah boleh lah ambil secara konsisten ya.
  • Pesakit kencing manis
  • Pesakit darah tinggi
  • Pesakit jantung
  • Pesakit SLE @ autoimun
  • Pesakit radang usus
  • Pesakit nyanyuk
  • Pesakit gout
  • Pesakit Kanser
  • Pesakit sakit sendi
  • Pesakit yang mempunyai sistem pertahanan tubuh yang lemah seperti AIDS
  • Mereka yang mahu kelihatan muda dan cantik
  • Mereka yang mempunyai masalah jerawat kronik
  • Mereka yang sukar menurunkan berat badan
  • sesiapa sahaja yang ingin sihat

INginkan gaya hidup yang lebih sihat? Apa kata amalkan Vivix hari ini...pastinya hidup anda lebih ceria...:)



sms/wsap: 012 4513311 (fiza)
cod: sungai petani, padang serai (jumaat, sabtu, ahad)
pos laju seluruh malaysia

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me