Friday, September 18, 2015

KIAMAT IREACH UTARA 2015

Assalamualaikum...

Gempak tak tgk tajuk entry kali ni?. High..Sebenarnya rabu lepas ada join satu program anjuran Master2 dari Group iReach Shaklee. Speakernya ' Atok' kitaorg iaitu Master Zainul dan penutup oleh Master Lyana...:)

Best kelas ni. Apa yang disampaikan oleh 'atok' sangat menyentuh hati dan perasaan. Semua yg beerkaitan dengan bisnes yang kami jalankan semuanya Atok related dengan Al-Quran. Sebenarnya memang betul pun..bukan sahaja dlm bisnes Shaklee kan, apa2 saja bisnes..pekerSedikit perkonsian bagi yang menjalankan bisnes atau apa jua pekerjaan

Sedikit perkonsian bagi yang menjalankan bisnes atau apa jua pekerjaan:





1. Betulkan niat
Apa juga yang nk kita lakukan mesti dengan langkah yg tepat..pertama betulkan dulu niat kita. Apa yang kita nk sebenarnya. 

2. Buang ego
Ego tu buang jauh2. Org kata jgn bodoh sombong..jgn buat2 pandai tahu semua benda. Padahal apa pun xtau..

3. No alasan
Part paling best kot..kadang2 memang tepat Lena kat batang idung sendiri. Banyak sangat alasan, itu lah..ini lah..:)

4. Bersabarlah
Sabar dalam setiap dugaan dan cabaran. Semua kita dah buat tapi ada sj halangan. So pointnyer adalah sabar. Kalau ada pun perkara2 negatif byk2kan sabar.

5. fokus
Fokus dengan apa yg kita buat..jgn semua benda kita nk buat..last2 apa pun xjadi.

6. Jaga solat
Solat awal waktu, solat sunat, bangun tgh mlm solat tahajud, solat dhuha dll..sangat2 penting solat awal waktu, jgn tangguh2

7. Doa

Nak berjaya..jom amalkan..banyak lagi nk kongsi tp lain kali yer..stay tune..:)

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me