Thursday, April 30, 2015

Petua Hilangkan Stretch Marks

9:34 PM 0 Comments

Kepada ibu-ibu yang hamil, stretch marks merupakan igauan ngeri lebih-lebih lagi kepada ibu yang pertama kali mengandung. Ibu-ibu mengandung anak sulong mesti ternanti-nanti tanda stretch marks ni kan? Berdebar-debar pula jadinya.




Apakah itu stretch marks atau tanda regangan ini sebenarnya? 
Dan apakah pula penyebabnya?

Stretch marks marks merupakan tanda parut berupa urat-urat putih yang muncul pada permukaan kulit dan biasanya muncul pada bahagian perut, lengan, pinggul, paha, punggung dan juga payudara.

Stretch mark terjadi adalah disebabkan oleh pengaruh hormon kehamilan, yang mana ianya terbentuk apabila terjadi regangan kulit secara cepat hingga merosakkan jaringan tisu-tisu kulit sehingga kulit mengalami regangan secara berlebihan.

Bagi wanita hamil, stretch marks yang muncul biasanya berwarna merah jambu dan agak lebar, lama kelamaan ia berubah menjadi garis nipis berwarna keputihan atau kecoklatan. Selain faktor kehamilan, masalah ini juga terjadi akibat perubahan berat badan secara mendadak selain pengaruh ubat seperti steroid pada ubat gemuk atau asma. Pendek kata, kesan yang hodoh ini amat merisaukan sebahagian besar wanita.

Untuk lebih faham mengenai stretch marks, jom baca petikan ini.

Masa tengah mengandung, kita redha je la kan tengok stretch marks ni. Tapi semasa mengandung juga, kita boleh amalkan tips bagaimana meminimakan stretch marks ini.
  • Ambil makanan sihat untuk melembabkan kulit. Ambil vitamin prenatal dan makan makanan berkhasiat dengan jumlah kalori yang betul serta mengandungi kalsium, protein, buah-buahan dan sayur-sayuran.
  • Minum 8 gelas air masak atau lebih untuk menjaga kelembapan kulit.
  • Pastikan peningkatan berat badan sewaktu hamil adalah mengikut amount yang disyorkan oleh doktor.
  • Lembabkan bahagian-bahagian yang dijangka akan terjadinya stretch marks dengan pemakaian losyen atau minyak coco butter atau sebagainya.
  • Pengambilan diet yang tinggi protein. Protein akan merangsang komposisi kolagen kulit dan seterusnya mengurangkan kesan stretch marks yang ada.

Bagaimana pula apabila selepas bersalin?

Kat sini ada beberapa petua tradisional yang mampu kembalikan perut kita seperti asal.
  • Salah satu cara ialah amalkan menyapu minyak zaitun di perut tiap-tiap malam sebelum masuk tidur.
  • Boleh juga guna cara dengan perahkan air limau nipis ke atas sedikit kapur sirih. Bancuh sehingga sebati lalu disapu ke perut. Kemudian balut dengan barut. Lakukan setiap kali selepas mandi.
  • Petua lain, boleh juga ramas sedikit asam jawa dengan kapur atau ragi. Campurkan sedikit air dan gaul sehingga sebati. Sapu pada perut ketika hendak tidur malam.



Selain itu ibu-ibu boleh juga rebus secupak asam gelugur bersama secupak garam sehingga hancur. Ambil asam gelugur hancur tadi, pupukan ke perut kemudian barut. Amalkan selama 44 hari.

Untuk yang malas nak sapu2 kat perut, boleh cuba amalkan Energizing Soy Protein (ESP) dan juga Vitamin E. 


Jom kita tengok, apakah kebaikan dua supplement ini:

  • Menghilangkan kedut, parut dan kesan rekahan. Jadi kulit tampak lebih cantik, mulus dan berseri.
  • Bertindak sebagai agen anti-penuaan. Pengamalan vitamin E dalam kehidupan seharian menjadikan anda kelihatan awet muda.
  • ESP berupaya menghilangkan parut di kulit, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Membantu mencegah pertumbuhan sel terutama kanser kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan sel yang abnormal.
  • ESP Bertindak dengan kadar segera dan terus menyerap ke dalam darah. Ia mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Merupakan sumber protein lengkap untuk menyokong kesihatan sempurna.
  • Mengecil dan mencerahkan kawasan areola yang biasanya akan menjadi besar dan gelap selepas bersalin. Kesannya, kawasan areola akan kelihatan pinkish seperti anak dara semula.
  • Membantu melancarkan peredaran darah dan secara tidak langsung akan meningkatkan kesihatan jantung anda.
  • Mendapat jolokan “Vitamin Cinta”, pengambilan vitamin E


Haaa...best kan? Jom cuba pasti teruja!


TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=939559ac8d7af80cf6b4ead0ada4f718

Konsultasi Percuma Hubungi:

Afriza (Fiza) 
Shaklee ID: 949698
sms/whatsapp: 012 4513311  
FB / Page: Afriza Abu Hasan / Qisya E Shoppe 
email: eijamw@gmail.com

Sunday, April 26, 2015

TENAGA BERPANJANGAN DENGAN CINCH ENERGY TEA

1:19 PM 0 Comments
Fenomena sangat dengan Cinch Energy Tea sejak akhir2 ni kan..ramai yang sukakannya. Terlajak laris gitu..haha.. Sememangnnya agak laris bagi mereka yang tengah DIET. Ramai telah mendapatkannya. Apa yang bestnya Cinch Energy Tea ini?

Cinch Energy Tea bukan sekadar air teh yang sedap tetapi adalah produk yang terbaik untuk menaikkan metabolisme badan anda, ia bukan sahaja utk meningkatkan metabolisme malah utk menggalakkan tenaga secara semulajadi dan memberi tenaga sepanjang hari (energy booster).



Fungsi ekstrak yang ada dalam Cinch Energy Tea

Matcha Green Tea
  • antioksida yang sangat tinggi
  • energy booster
  • metabolisme booster
  • bakar kalori up to 4x

Taurina
  • menggalakkan metabolisme
  • lebih bertenaga
  • larutkan lemak
  • membantu menghasilkan otot tanpa lemak

White Tea
  • membakar lemak-lemak berlebihan
  • menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
  • meningkatkan metabolisme
  • juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

Rooibos Red Tea
  • tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
  • melarutkan lemak
  • meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
  • agen detox yang kuat

Red Tea
  • Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat
  • Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
  • merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak


Siapa yang perlukan Cinch Energy Tea Shaklee ini?

Sesiapa sahaja yang memerlukan tenaga tambahan. Mereka yang sedang berdiet sangatlah digalakkan mengambil teh ajaib ini.

Anda ingin bertenaga sepanjang hari. Hadapi masalah metabolisme yang Rendah? Dah cuba diet sendiri tapi gagal? Dah cuba kurangkan nasi dan bersenam tapi masih gagal? Mungkin salah satu kurang berjaya adalah sebab metabolisma badan anda terlalu rendah dan tidak dapat membakar kalori dengan sebaik yang mungkin.



Memang banyak kebaikan dan keistimewaan Cinch Energy Tea Shaklee ni kan? 
Jadi....Apa tunggu lagi. 
Anda wajib dapatkan Cinch Energy Tea Shaklee sekarang!

TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8d49e38a88f94747366a0072518dc6da

Konsultasi Percuma Hubungi:

Afriza (Fiza) 
Shaklee ID: 949698
sms/whatsapp: 012 4513311  
FB / Page: Afriza Abu Hasan / Qisya E Shoppe 
email: eijamw@gmail.com

Sunday, April 19, 2015

Cara Sihat Tambah BERAT BADAN

5:21 PM 1 Comments
Wanita sangat prihatin pada bentuk tubuh badan mereka kan? Saya juga!..hihi.  Bagi sesetengah wanita yang bertubuh gempal, pasti nak langsing kan? Nak badan selim jer macam orang lain. Sama la juga bagi wanita yang terlalu kurus, nak tambah berat badan agar kelihatan menarik.




Bagaimana nak TAMBAH BERAT?

Nak tambah berat bagi saya? Sangatlah mudah..boleh up 5kg dalam 3 hari kot…haha. Ramai berpendapat mcm saya, iaitu makan banyak sure berat naik kan?. Sebenarnya salah tau sebab jika pengambilan makanan belebihan tanpa kawalan akan jadi lain pula malah akan memburukkan keadaan.
Hari ni nak kongsi tip yang boleh dijadikan panduan bagi menaikkan berat badan secara sihat & selamat.


Ambil NUTRISI

Menambah berat tidak bermaksud anda perlu kerap mengambil makanan berlemak. Perlu diingatkan anda bukan hanya ingin menambah berat badan tetapi cuba menaikkan otot. Makanan berlemak tidak digalakkan begitu juga dengan makanan ringan.

Sebaiknya pilih makanan sihat yang mengandungi  lemak, karbohidrat serta nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh. Dengan mengambil susu, ikan salmon, daging ayam, pasta, keju, telur serta produk yang mengandungi krim dan protin sangat membantu menambahkan berat badan.

Pilih makanan yang makanan yang mempunyai nutrisi, tidak hanya kalori tanpa zat-zat yang diperlukan.


Rajin BERSENAM

Senaman bukan sahaja untuk menurunkan berat badan, pertimbangan semula, tetapi senaman rutin memainkan peranan besar dalam menaikkan berat badan. Mintalah bantuan pakar berkaitan seperti mengunjugi gym dan sebagainya. Mereka tentunya lebih arif dalam mencadangkan senaman yang boleh dipraktikkan.

Bagi mendapatkan kesan yang lebih cepat, amalkan minuman yang kaya denga protin sebaik selesai melakukan senaman seperti minuman Coklat, ESP & Meal Shake.


Dapatkan TIDUR TERATUR

Ramai menagmbil mudah perihal tidur. Oleh kerana sibuk dengan urusan seharian, maka ia sering diabaikan. Tidur yang cukup dan teratur amatlah penting untuk menjayakan misi naikkan berat. Samada nak kurus, gemuk ke tidur sangat-sangat penting tau!

Shaklee juga ada produk utk tambah berat badan tau!



untuk order boleh klik link di bawah. Untuk Konsultasi percuma boleh terus hubungi fiza.


SET LENGKAP TAMBAH BERAT BADAN


TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f04c67050a9d82baa7f3cdbe5a084f2a

Konsultasi Percuma Hubungi:

Afriza (Fiza) 
Shaklee ID: 949698
sms/whatsapp: 012 4513311  
FB / Page: Afriza Abu Hasan / Qisya E Shoppe 
email: eijamw@gmail.com


Info: Mingguan Wanita (Disember’ 13)

Wednesday, April 15, 2015

Bersihkan Hati dengan DTX Complex

3:25 PM 0 Comments

Hati adalah organ terbesar dalam tubuh manusia yang dikenali sebagai ‘pusat industri pemprosesan’. Hati adalah organ unik yang mampu membina dirinya sendiri. Oleh itu organ hati boleh didermakan sebahagiannya, kerana ia mampu memperbaiki dan membina organnya semula.

Apa fungsi HATI?
  • Merembeskan cecair hempedu untuk pencernaan lemak
  • Bertindak sebagai ‘penapis’ dan ejen detoksifikasi.
  • Mengawal paras gula dalam darah.
  • Penting untuk metabolisma lemak.

Namun begitu, dalam keadaan dunia hari ini yang penuh dengan pencemaran, hati kita terpaksa ‘kerja lebih masa’.

Bukan saja ia terpaksa melaksanakan tugas-tugas ‘wajib’ bagi hati, malah memerlukan lebih masa untuk membaikpulih dirinya sendiri.

Oleh itu hati kita memerlukan bantuan untuk membersihkan dirinya (detox hati) sekaligus menjadikan fungsi hati lebih berkesan.




Shaklee DTX Complex (lihat entry sebelum ni di SINI)
(mengandungi bahan-bahan terbaik untuk menjaga kesihatan hati)



Ekstrak bijj benih pokok susu tisel (milk thistle seed) - melindungi hati daripada toksin, termasuk bahan kimia, dadah, ubatan dan bahan kimia; merawat masalah hati, mencegah batu karang serta membantu dalam masalah kulit.

Artichoke – membina semula sel hati dan merangsang pengaliran hempedu

Dandelion – merendahkan paras gula dalam darah, membantu fungsi hati, membantu dalam masalah sembelit

Kunyit – mengandungi curcumin yakni sejenis antioksidan dan mengurangkan kesakitan & keradangan

Reishi mushroom (Ling Zhi) - membina imuniti, mengurangkan kelesuan, mengurangkan masalah resdung

Schizandra – merangsang sintesis protein, memperlahankan pembentukan toksin

DTX Complex mempunyai formulasi yang dipatenkan. Hanya yang terbaik dari Shaklee. Dapatkan DTX hari ini untuk membantu hati anda menjalankan fungsi terbaik!



sempena bulan PROMOSI DTX Complex Beli 3 Percuma 1
 jgn lepaskan Peluang anda! Grab sebelum terlambat!!


SET LENGKAP DETOK HATI DI SINI


TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f386f35a4c15acb710fd7bf4f00110a3

Konsultasi Percuma Hubungi:

Afriza (Fiza) 
Shaklee ID: 949698
sms/whatsapp: 012 4513311  
FB / Page: Afriza Abu Hasan / Qisya E Shoppe 
email: eijamw@gmail.com

Wednesday, April 8, 2015

Kenapa Saya Suka Cinch Shake Shaklee

10:18 PM 0 Comments
Cinch shake shaklee?..ramai yang tak suka..sbb?..kena bancuh! Tp kalau dah cuba pasti repeat order berkali2!

Kenapa saya suka?
Saya pasti anda juga akan suka bila dah cuba dan rasa..nyummy..pasti sedapp..


  • Cinch Shake Shaklee ada 3 Perisa yang Sangat Menyelerakan.
Perisa yang ada ialah Vanila, Coklat dan juga Cafe Latte. Ketiga-tiga perisa ni saya dah rasa dan saya paling suka perisa coklat. Bagi penggemar vanila, ia merupakan pilihan terbaik untuk anda dan bagi penggemar kopi yang ingin kuruskan badan, kami sediakan perisa Cafe Latte untuk anda. Jadi anda boleh cuba ketiga-tiga perisa ini dan InsyaAllah ianya menepati selera anda sebabnya ia memang sedap.

  • Cinch Shake Shaklee boleh Dibancuh dengan Pelbagai Resepi.
Cinch Shake juga boleh dibancuh dengan pelbagai resepi. Tidak semestinya kena bancuh plain macam tu je. Kita boleh pelbagaikan resepi bancuhan dan ikut selera kita. Di sini saya senaraikan beberapa resepi bancuhan cinch shake yang boleh anda buat.

Low fat milk + cinch shake vanilla
Low fat milk + cinch shake chocolate
Low fat milk + cinch shake caffe latte
Strawberry milk + cinch shake vanilla
Strawberry milk + cinch shake chocolate
Chocolate milk +cinch shake vanilla
Chocolate milk + cinch shake caffe latte
Chocolate milk + cinch shake chocolate

  • Bancuhan Cinch Shake sangat-sangat Mengenyangkan.
Satu hidangan bancuhan Cinch Shake Shaklee membekalkan kepada kita 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral serta 6 gram serat. Satu hidangan tu dah cukup lengkap untuk buat saya berasa kenyang dan perut rasa penuh. Tak perlu dah nak makan makanan-makanan lain yang lebih tinggi nilai kalorinya. Dah tak perlu nal kunyah-kunyah di waktu senggang. Bila dah kenyang, jadi nafsu makan yang meluap-luap tu pun dapat dokirangkan. Bestkan? Sebab tu Cinch Shake sangat-sangat sesuai untuk dijadikan sebagai replacement meal anda.

  • Cinch Shake buat Badan saya lebih Solid dan tidak Menggeleber.
Setelah hampir setahun saya mengamalkan cinch shake setiap hari, saya dapati badan saya lebih fit & firm. Maksudnya tidak menggeleber seperti dulu. Kalau dulu, bila usik bahagian betis ataupun paha memang berayun macam buaian laju-laju.hihi. sekarang, nampak lebih elok dan nak pilih baju pun senang sebab dekat bahagian lengan lebih kecil. 

Bagi anda yang tak tahu, dalam cinch shake shaklee ada kandungan leucine yang dapat membantu kita membakar lemak dan dalam masa yang sama memelihara otot badan kita. Jadi, kalau anda konsisten ambil cinch shake dalam masa sebulan tetapi berat tak turun, jangan terlalu panik, cuba buat ukuran ataupun perhatikan baju ataupun seluar anda. Makin longgar tak? Sebabnya walaupun berat masih sama nilainya, tapi bukan lagi lemak, tapi otot. Jadi, badan kita akan lebih nampak kecil berbanding dulu. Cuba kita perhatikan gambar kat bawah ni, inilah perbezaannya.

Nampak tak perbezaan kedua-dua ni? Walaupun berat sama, tapi bentuk dan ukuran badan tak sama kan?

  • Cinch Shake Memberikan saya Tenaga Segera dan Berpanjangan.
Inilah lagi sati kelebihan cinch shake shaklee yang saya amat suka. Kalau saya ambil sebagai sarapan, bukan sahaja mengenyangkan sampai ke tengahari, malah memberikan saya tenaga untuk buat macam-macam kerja rumah. Dan yang lagi menarik, tiada rasa mengantuk pun. Memang senang untuk saya menyelesaikan kerja-kerja rumah setiap pagi bersama anak-anak saya tu. Memang sesuai untuk sesiapa yang nak turunkan berat badan dan dalam masa yang sama terlalu sibuk di tempat kerja. Badan kurus dan kekal bertenaga.


sempena bulan PROMOSI Cinch Shake Chocolate & Cafe Latte
 jgn lepaskan Peluang anda! Grab sebelum terlambat!!


SET LENGKAP SLIMMING DI SINI


TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b02b973758c7bd49ca480d49713bb1b5

Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza (Fiza)
Shaklee ID: 949698
sms/whatsapp: 012 4513311
FB / Page: Afriza Abu Hasan / Qisya E Shoppe
email: eijamw@gmail.com

Monday, April 6, 2015

Petua Kurus dan Langsing

5:14 PM 0 Comments
Assalamualaikum semua...
bln nie, fiza nk story psl kurus, diet, diet, kurus...haha..maklumlah shaklee bln ni byk promo produk hot utk diet! Jom kita tgk hasil Google fiza..petua utk kekal langsing..



Air Limau Nipis
Kepada kawan2 yang mengalami berat badan yang berlebihan, air limau nipis yang diminum boleh menurunkan berat badan. Betul ke?..cubalah sendiri..

Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari, setelah itu perah airnya ke dalam gelas yang berisi air, masukkan ke dalam peti sejuk. Setelah itu bolehlah dijadikan air minuman setiap kali selepas anda makan tengahari dan makan malam.

Cara ini boleh diikuti dengan senaman ringan. Amalkanlah meminumnya selama sebulan, berat badan anda akan beransur turun.


Serbuk Teh Cina
Ambil 3 sudu besar serbuk teh cina dan rendam dalam air. Tapis dan campurkan dengan air perahan limau nipis.  Amalkan selalu meminumnya 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur.


Air Asam Jawa
Air asam jawa sangat bagus dijadikan minuman harian. Air asam jawa akan mengurangkan kadar lemak dalam badan anda.

Ambil sebuku asam jawa, ramas ke dalam air sebanyak segelas. Masukkan ke dalam peti sejuk, anda jadikan minuman, selepas anda makan tengahari atau makan malam.

Amalkan setiap hari, anda akan dapati tubuh anda akan bertambah segar dan langsing.


Kulit Kayu Manis + Madu
Selepas makan amalkan meminum teh hijau atau teh Cina yang dicampur dengan serbuk kulit kayu manis dan madu.


Ermmmm...mcm best kan??..jom kita sama2 try


Ingin mencuba rangkaian produk DIET Shaklee?..Klik link di bawah..

SET DIET SHAKLEE




TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=6dcfff2b73388f6307994658463a9341

Konsultasi percuma boleh hubungi fiza: 

Afriza (Fiza) 

Shaklee ID: 949698

sms/whatsapp: 012 4513311  

FB / Page: Afriza Abu Hasan / Qisya E Shoppe 



email: eijamw@gmail.com

Sunday, April 5, 2015

Jatuh Cinta dengan Pencuci Muka Shaklee ~ Gentle Deep Foaming Cleanser

12:54 PM 2 Comments
Shaklee bukan sahaja menawarkan supplemen untuk kesihatan badan, Shaklee juga ada menyediakan Set Kecantikan Kulit Muka, iaitu Nutri White Shaklee dan Enfuselle Shaklee.


Hari ni nak berkenalan dengan salah satu produk pencuci dari NutriWhite iaitu Gentle Deep Foaming Cleanser. Mungkin ramai yang belum tahu Shaklee mempunyai produk penjagaan kulit selain dari produk berbentuk vitamin. Kalau vitamin untuk penjagaan kulit dari dalaman, bahagian luaran kulit pula jangan dianak tirikan. 

Apakah keistimewaan produk ini?

  • Menjadikan kulit wajah kita segar dan bersih
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen
  • Memberi cucian lembut dan menyegarkan serta tidak menghakis atau mengelupas

Saya rasa agak terkejut ketika saya berjaya miliki pencuci muka Nutriwhite Shaklee ini. Apa taknya saiznya agak besar 150 ml. Tapi berbaloi-baloi. Guna sedikit saje tak sampai pun sebesar kacang hijau dah berbuih banyak. Macam ni bolehla guna sampai setahun..hihi

Rasa segar dan nyaman sebaik sahaja wajah ni dicuci dgn Nutriwhite Shaklee. Kulit pun rasa lembut dan licin. Cuma satu saja yang tak best sebab tiada haruman wangian. Saya rela abaikan haruman wangian ini kerana pencuci muka Nutriwhite Shaklee ni bebas dari bahan kimia dan sintetik berbahaya. Memang selamat untuk kulit muka kita.



saya baru menggunakan pencuci ni dalam 2minggu..memang superpower lah..best sangat2..blackheads kat hidung mcm makin pudar ckit. kulit muka pun rasa lembut je selepas dicuci. pendek kata memang best lah.

Kepada anda yang memang memilih sesuatu produk kerana jenama janganlah risau. Produk Nutriwhite Shaklee ini memang setanding dengan Estee Lauder dan SKII. Ia dihasilkan dari sumber semulajadi yang tidak memberi kesan sampingan.


Jika mahu melihat rangkaian produk penjagaan wajah Nutriwhite Shaklee yang lain, sila klik DI SINI.

Orang katalah bukan saya kata, "Tak kenal maka tak cinta! Sudah kenal pasti bercinta-cinta!" Apa tunggu lagi, Jadikan ia amalan harian dan cucilah wajah uols dengan pencuci muka Nutriwhite Shaklee sekarang. 

Dapatkan dengan mudah dan pantas hanya klik gambar di bawah:


TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 




https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5d4bacc197021d46db1445d67072835e
 ORDER Anda akan DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:
 
 


Shaklee ID: 949698

sms/whatsapp: 012 4513311  

FB / Page: Afriza Abu Hasan / Qisya E Shoppe 

email: eijamw@gmail.com

Thursday, April 2, 2015

Bakar Lemak dengan Lecithin

1:38 PM 0 Comments
Apa yang best sangat dengan Lecithin shaklee ni? Bagi yang belum tahu fungsi Lecithin dan apa yang famous nya lecithin shaklee, sebenarnya salah satu fungsinya adalah sebagai PEMECAH LEMAK dan ianya sesuai untuk ibu menyusu.

Ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, kang ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di parasaran jangka masa panjang.

Apa yang istimewa, Lecithin ni bebas kolestrol .Bagi yg beli Lecitin bertujuan utk mengawal berat badan.. boleh ambilnya selepas heavy meal..dan bonusnya, lecithin ni ada byk fungsi lain selain pemecah lemak.

Jom kita tengok!
(juga boleh refer di entry sebelum ini mengenai Lecithin)

  1. Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak. 
  2. Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat. 
  3. Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita. 
  4. Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria. 
  5. Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf. 
  6. lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur. 
  7. lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation. 
  8. lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut). 
  9. lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita. 
  10. lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.
* These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.


Antara Testimoni group GMF setelah mengambil SET DIET SHAKLEE

ini adalah set diet dari shaklee. Pengambilan Lecithin perlu diambil dengan salah satu bahan untuk DETOK seperti Alfalfa Complex atau HerbLax. Penambahan Protin juga sanga penting jika ingin kesan yang cepat!!..rata2nya sangat berpuas hati..yang penting dijamin selamat dengan bahan semulajadi



 Tidak perlu lagi ragu dengan kehebatan LECITHIN!!

Bulan ni (April 2015) ada PROMOSI tau. 
Beli 6 percuma 1
Beli 2 dapat 5% diskaun
PM/wsap fiza utk details.

TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=6dcfff2b73388f6307994658463a9341


 ORDER Anda akan DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

 

Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza (Fiza) 

Shaklee ID: 949698

sms/whatsapp: 012 4513311  


email: eijamw@gmail.com



POPULAR POSTS

Follow Me