Sunday, November 30, 2014

Sayangi Jantung Anda Dengan Set Shaklee

10:16 PM 0 Comments
3 bulan lepas tiba2 dapat call dari Mak betitahu ayah masuk icu sebab masalah jantung. Sebelum ini memang tidak pernah ada masalah macam ini. Tiba-tiba sahaja berlaku. Ayah memang ada masalah Diabetes & Darah Tinggi, jadi kemungkinan utk Jantung memang ada la kan. Sekarang Alhamdulillah, makin sihat dan bertambah sihat.

Sebelum ini memang ada bagi Ayah supplimen Shaklee utk dia amalkan. Tetapi biasa la kan, tak disentuh pun kadang tu. Lebih suka ubat hospital dan vitamin yang saya bagi tu dia buat hiasan je. Selepas je keluar masuk wad 2 kali, baru lah Ayah berani mencuba.

Apa yang Ayah saya amalkan sekarang?
Garlic Complex
Omega Guard
CoQ Health

Alhamdulillah, walaupun hanya set basic, dapat membantu mengekalkan kesihatan Ayah.


Sedikit Info Masalah Jantung 
Masalah jantung merupakan punca utama kematian di Malaysia dan juga dunia!! Biasanya sakit jantung yang berpunca dari kadar kolestrol yang tinggi dan tekanan darah tinggi tidak mempunyai sebarang tanda. Jangan jadikan serangan jantung atau strok yang pertama menjadi juga serangan yang terakhir buat anda!!

Dengan mengamalkan vitamin shaklee, paras kolestrol dan tekanan darah tinggi dapat dikawal sekaligus berjaya mengekalkan tahap normal bagi:

Tekanan darah
  • Homosisteina – Kadar Homosisteina yang tinggi bahaya untuk jantung. Pembentukan homosistin yang reaktif ini boleh mencederakan sel-sel dinding saluran darah.
  • Kolestrol LDL – Kolestrol jahat yang boleh menyebabkan pembentukan plak kolestrol dalam dinding arteri lalu menyebabkan saluran arteri sempit dan seterusnya mengakibatkan sakit jantung
  • Protein C-reaktif – Ia merupakan sejenis protein yang dihasilkan oleh hati. Protein C-reaktif yang positive adalah tanda badan mempunyai keradangan
  • Trigliserida - merupakan jenis lemak yang dapat dijumpai di dalam darah dan merupakan hasil uraian tubuh pada makanan yang mengandung lemak dan kolesterol yang telah dimakan dan masuk ke tubuh serta juga dibentuk di hati.


"Sayangi Jantung Anda" 
dengan vitamin Shaklee kerana ia dapat:
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  • Membantu mengekalkan tahap kolestrol yang baik
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal

Omega guard
Pengambilan asid-lemak omega-3 seperti AHA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.

Garlic
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan paras kolesterol
  • Menggalakkan kesihatan kardiovaskular 
  • Menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid, dan kelikatan darah, mengurangkan blood clot, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
Vitamin E complex
Vitamin E adalah sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otot, dan prostat, di samping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan sistem imun badan.

Lecithin 
  • Pemecahan lemak dan kolestrol – Lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah, pengambilan Lecithin membantu mengemuksi dan memetabolismakan lemak, kolestrol dan trigliserida di dalam tubuh. 
  • Menghalang tekanan darah tinggi- kerana ia menggalakan peredaran darah.

CoQHealth

 

Energizing Soy Protein (ESP)
Indeks glesemik (G.I) yang rendah iaitu 39 untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah yang optimum, menjadikan ESP sangat sesuai untuk penghidap kencing manis. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu-tisu badan. ESP mengandungi 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk menyihatkan jantung.

TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 




untuk ORDER Klik sini!


ORDER NOW!!


 ORDER Anda akan DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee



Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza (Fiza) 
Shaklee ID: 949698
sms/whatsapp: 012 4513311  
email: eija_2004@yahoo.com



Friday, November 28, 2014

Tingkatkan Imuninasi Badan Anda

10:22 PM 0 Comments
Kita terdedah dengan pelbagai jenis penyakit di zaman ini. Seperti yang kita sedia maklum keadaan persekitaran sekarang menyebabkan anak-anak kita lebih mudah mendapat penyakit.  Anak-anak saya sendiri pada mulanya lemah imunisasi badan. Sebulan sekali mesti 'on off' demam, selsema & batuk. Sejak berkenalan dengan shaklee, Alhamdulillah tiada lagi bekalan ubat klinik.

APA YANG PERLU ANDA TAHU?

Sistem imun adalah sistem daya tahan penyakit. Imun badan ini berfungsi menyerang bakteria dan virus jahat yang cuba bertapak dalam badan kita. Imun badan boleh lemah jika tubuh badan tidak dijaga dengan baik.
APA PULA FAKTOR YANG MELEMAHKAN SISTEM IMUNISASI BADAN KITA?
Antaranya berpunca daripada toksin dalam badan yang menjadi penyebab imunisasi badan kita lemah.

1. Pencemaran
Pencemaran air, udara, bunyi, tanah dan macam-macam lagi. Air yang kita minum sekarang lebih terdedah pada pencemaran.

2. Stress
Badan kita lebih mudah diserang dengan pelbagai penyakit. Elakkan daripada gangguan stress

3. Kurang Tidur
Kurang tidur membawa kepada stress, badan letih tetapi tidak dapat berehat menyebabkan badan terdedah kepada penyakit. 
 
Makan makanan kurang berkhasiat dan tidak seimbang menyumbang kepada kekurangan vitamin dan nutrisi kepada badan.

5. Kekurangan Air
Air sangat penting kepada tubuh sebab air membantu pengaliran darah dan oksigen yang baik kepada tubuh. Bila kurang air memang boleh menjemput penyakit.

6. Merokok
Bahan dalam rokok mengandungi pelbagai racun kepada badan. Perokok memang terdedah dengan pelbagai jenis penyakit.

7. Kurang Bersenam
Bila kurang bersenam, kuranglah peluh keluar daripada badan kita.

Faktor cuaca masakini yang tidak menentu disamping gaya hidup kita yang serba pantas masakini, eloklah badan kita ni mesti kuat melawan penyakit. Kalau tidak memanglah mudah selesema, demam dan batuk.


BAGAIMANA UNTUK MENINGKATKAN SISTEM IMUNISASI BADAN?

Imunisasi badan penting untuk kita jaga. Ia seumpama tentera peribadi kita menjaga badan daripada serangan ejen penyakit seperti bakteria, fungus dan virus. Tahukah anda sekarang banyak penyakit yang kita tak tahu seperti virus influenza, bakteria berdaya tahan, sisa toksin, radikal bebas, panthogens (ejen pembawa penyakit). Ini termasuk daripada negara asing seperti EBOLA, SARS dsb kesemua ini adalah yang melemah daya tahan penyakit atau sistem imunisasi badan kita tanpa disedari. Apabila paras sistem imunisasi di bawah paras optimum, kita akan mudah terdedah kepada penyakit.

Jadi, sebab itulah badan kita perlu mampu melawan dan berdaya tahan, haruslah jaga sistem imunisasi badan dengan baik. Kekalkan ia di tahap optimum supaya kita kekal sihat dna mampu melawan penyakit.

Di bawah adalah antara tips yang anda boleh amalkan:
  • Bersenam - Ambillah 10 mini sehari, sebanyak 3 kali seminggu. Tambah kekerapan apabila anda rasa dah ok pada tahap itu. 
  • Makanan Berkhasiat - Kurangkan amalan processed food, amalkan makanan daripada sumber semulajadi - Minum Air Bertapis & pastikan air yang anda minum itu telah ditapis dengan baik. Penapis yang baik boleh membantu anda sihat dengan cara menjadikan air itu sendiri sihat dan selamat. 
  • Amalkan Pengambilan Supplimen - Sekarang banyak suplemen semulajadi yang boleh membantu kita meningkatkan dan mengekalkan sistem imunisasi kita.

KENAPA KITA PERLUKAN SUPPLIMEN?
Jom..baca lagi info di bawah.



Nutriferon
Nutriferon merupakan protein semulajadi yang mengaktifkan sistem imunisasi badan untuk menghalang penyakit dan meningkatkan daya tahan penyakit. Ia ditemui pada tahun 1954 oleh seorang doktor dan penyelidik biologi. Beliau membuat kesimpulan bahawa sistem imunisasi badan yang lemah menghasilkan interferon yang sedikit.

Nutriferon membantu meningkatkan imunisasi badan dengan menggalakkan penghasilan interferon

Bagaimana Nutriferon bertindak?
1. Apabila badan diserang oleh bakteria / virus
2. Nutriferon akan menghasilkan Interferon
3. Interferon menghantar signal supaya sel imun untuk bertindak
4. Sel imun akan lawan bakteria / virus

Terdapat 4 ramuan hebat dalam Nutriferon bantu tingkatkan imunisasi badan.


CARA TINGKATKAN IMUNISASI BADAN DENGAN SET IMMUNE BOOSTER SHAKLEE
Selain Nutriferon, kombinasi produk di dalam set ini adalah:

1. Sustained Released Vita C Plus
Merupakan imun booster paling hebat kerana terlibat dalam penghasilan antibodi, aktiviti dan fungsi sel darah putih dan paling penting ia terlibat dalam penghasilan interferon. Keperluan kepada vitamin C akan meningkat apabila sistem imunisasi badan berada dalam keadaan tertekan.

Secara semulajadi, vitamin c boleh didapati daripada buah-buahan citrus, manakala zinc boleh didapati daripada sayur-sayuran. Namun anda harus tahu apakah dos buah-buahan dan sayur-sayuran bagi pengambilan seharian untuk membantu anda mendapatkan khasiat yang diperlukan.
Contohnya untuk menyamai 1 tablet Vita C SR Shaklee anda perlu mengambil 7.5 biji oren berkualiti sehari. 


2. Garlic
Ia merupakan antibiotik semulajadi dan juga imun booster yang bagus. Allicin merupakan sejenis bahan aktif di dalam bawang putih yang mengaktifkan penghasilan sel darah putih, meningkatkan penghasilan antibodi dan membunuh sel aktiviti secara semulajadi.
Boleh juga ambil bawang putih secara semulajadi, kalau tahan dengan baunya.
Garlic bantu tingkatkan imunisasi badan.

 

3. Zinc Complex
Diperlukan untuk mengekalkan fungsi imun badan. Bagi individu yang kekurangan zinc, mereka akan alami luka lambat sembuh dan meningkatkan kecenderungan kepada pelbagai panthogens (ejen penyebab penyakit terutama mikroorganisma hidup seperti bakteria atau kulat). Khasiat Zinc Complex membantu meningkatkan imunisasi badan.

 


Jadi, apa tunggu lagi? Sekiranya anda inginkan supplimen tambahan untuk kesihatan keluarga yang berpanjangan terus roger fiza atau boleh terus membuat pesanan online di bawah..

TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA! 


untuk ORDER Klik sini!


ORDER NOW!!


 ORDER Anda akan DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee



Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

Thursday, November 27, 2014

PENGEDAR SHAKLEE 'BEST' PADANG SERAI / SG. PETANI

9:20 PM 0 Comments
Assalamualaikum semua..

Tajuk entry hari ini paling BEST kan? Dah lama sangat berceloteh pasal vitamin/supplimen tapi belum ada intro pun pasal empunya diri..:)

Hai semua, saya Afriza Abu Hasan, ID Shaklee no. 949698. Pengedar Sah Shaklee kawasan Padang Serai. Boleh panggil saya FIZA. Kepada peminat tegar Shaklee yang di kawasan sekitar Padang Serai Kedah seperti Taman Lagenda, Taman serai Wangi, Taman Mahsuri dan lain2 taman serta kawasan sekitar boleh dapatkan produk shaklee terus dari saya yer. InshaALLAH konsultasi paling BEST saya berikan.


Juga untuk kawasan berdekatan seperti Ekor Kucing, Sidam, Sungai Seluang, area Kulim pun boleh. Kawan2 boleh calling2 / sms / wasapp sahaja.

Kenapa ada SG PETANI?..
Dalam pertengahan tahun depan, saya akan berpindah ke Bandar Utama Sg Petani. Alhamdulillah dah beli rumah dekat situ. Jadi kawan2 sekitarnya juga boleh terus pm saya. Kawasan berhampiran seperti Bandar Putri Jaya, Bandar Perdana, Bandar Astana, Bandar Mutiara, Aman Jaya Mall, Lagenda Height, Kelab Cinta Sayang, Taman Ria dan kawasan lain sekitar Sungai Petani. Sekarang pun seminggu sekali mesti terjah balik tengok rumah baru, jadi memang tidak ada masalah.
 
 
Kepada yang datang ambil dirumah secara terus, saya berada di Taman Lagenda, Padang Serai Kedah. Kawan2 boleh boleh sms/Wassap untuk dapatkan alamat penuh. Kalau tak nak datang ambil dirumah, boleh juga kita set date and time dan jumpa di mana-mana. Anytime and anywhere inshaALLAH will try to reach my customers.


Apa yang bestnya beli direct dari saya?
  • Postage semestinya free 
  • Konsultasi secara berterusan untuk my beloved customers.
Jadi, kalau berminat jom kita roger-roger dan set bila nak jumpa.

Nak joih ahli dan perlukan penerangan atau bimbingan dari saya pon boleh. Keahlian hanya RM65 seumur hidup atau anda juga boleh dapatkan Keahlian Free sahaja dengan hanya pembelian 200uv. Ingin tahu caranya, cepat2 roger saya.

Apa tunggu lagi?? Nak barang cepat tanpa kos pos..pm/wsapp/sms 012 4513311
Selain itu, anda juga ada pilihan jika mahu buat belian secara online terus dari Shaklee sendiri. Sangat sesuai bagi mereka yang suka shopping online..

Pembelian boleh dilakukan melalui kad debit atau kad kredit. Mudah kan? Hanya di hujung jari. Boleh klik di bawah untuk membuat pembelian vitamin kesukaan anda! Perlukan bantuan boleh roger saya.


TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA!




untuk ORDER Klik sini!

ORDER NOW!!

 ORDER Anda akan DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee



Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

Wednesday, November 26, 2014

Keistimewaan Garlic Shaklee

4:27 PM 0 Comments
Hari ni nak story pasal bawang putih pula. ' Garlic dari shaklee'..
Sangat mudah dijumpai dalam dapur masing-masing kan. Tiap kali nak masak, mesti letak bawang putih. Kalau suami saya masuk dapur untuk masak mesti habis sbb dia memang 'hantu' bawang putih.

Saya?..memang tak suka bawang putih. Bukan tak suka masak, tapi tak suka makan. Setiap masakan saya wajib la kan potong bawang putih, cuma bila tergigit je mesti potong selera. Kalau hancur/dikisar boleh pula..hihi

Bila adanya dalam bentuk tablet memang best. Ambil sebiji, telan.

Bawang putih bagus untuk kesihatan. Masyarakat Korea amalkan makan garlic mentah-mentah lagi, tak perlu dipotong-potong kecik, tak perlu digoreng atau direbus. Mereka makan begitu sahaja. Setiap suapan perlu lah disertai dengan sebiji garlic. So kalau contohnya sepinggan nasi tu bersamaan 10 suapan, 10 garlic lah yang mereka telan. Sebab itulah kulit muka orang-orang Korea, halus tanpa jerawat batu. Best kan?

 

Kepentingan Suplemen Garlic Complex Kepada Kesihatan Tubuh


√ Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.
√ Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida
√ Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis
√ Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.
√ Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.
√ Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
√ Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
√ Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengandungi sebatian selenium + germanium + acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.
√ Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki
√ Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan bronkitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
√ Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah
√ Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
Perut memulas (stomach upset)
Cirit-birit (Diarrhea)
Bronkitis
Luka-luka (infected wounds)
Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing dan sebagainya.


Kelebihan & Keistimewaan Garlic Complex Shaklee

^^ Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.
^^ Pembuatan suplemen Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. ^^ Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.
Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee
Pengekalan 100% Allicin aktif
^^ Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic
^^ Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint.
^^ Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.
^^ Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar.
^^ Merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.


TEMPAH SEKARANG PRODUK SHAKLEE ANDA!






untuk ORDER Klik sini!


ORDER NOW!!



 ORDER Anda akan DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee




Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 /
011 10833115 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

POPULAR POSTS

Follow Me