Tuesday, July 8, 2014

# E-SELL # INFO: SHAKLEE

Mudahnya dengan E-Sell Shaklee

Assalamualaikum semua..

Apabila berkembangnya teknologi dengan pesat, sekali lagi Shaklee mula mengorak langkah bagi memudahkan pelanggan setia mereka. Untuk SID / Pengedar macam saya ni, E-SELL Shaklee adalah perkara baru yang sangat mudah & menjimatkan masa.

Untuk rakan2 SID, di sini ada TUTORIAL mudah & ringkas untuk add E-SELL di dalam BLOG anda! Selamat mencuba!


1. Log In ke Account Shaklee seperti biasa
  • nampak kan eSell kat hujung tu, klik eSell

  •  paparan akan jadi macam di bawah tp kalau belum create apa2 esell, paparan akan kosong, then klik create esell
  •  bagi nama eSell anda, cth mcm saya, baru lepas buat entry mengenai SET KOLESTEROL
  •  Kemudian, mula mencari daripada senarai produk utk SET KOLESTEROL (cth: saya tick 3jenis iaitu Garlic, Omega & Phytocol-st)
  • Dah tick produk terus klik ADD
  • Paparan akan menjadi seperti di bawah
  • Klik Download, then Copy untuk kita PASTE di dalam BLOG nanti
  • PAPARAN DI BLOG - dibahagian mana2 ENTRY, letak apa2 perkataan bagi memudahkan pelanggan anda untuk membuat sebarang pesanan.
 
  •  CTH: saya letak 'ORDER NOW'..then HIGHLIGHT kan perkataan "ORDER NOW' kemudian pergi ke menu atas
  •  kemudian boleh PASTE link DOWNLOAD dari web eSELL tadi kat kotak bertanda tu, then boleh klik OK
 

PAPARAN PENGGUNA/PELANGGAN
  • Apabila pelanggan ingin membuat pesanan, mereka klik ORDER NOW tadi, mereke terus di bawa ke SINI
 

  • Mereka akan klik AGREE, then akan kelaur senarai SET KOLESTEROL tadi
  • Mereka boleh memilih untuk membeli kesemua produk / hanya 1 produk
  
  •  Jika mereka setuju membuat pembelian, paparan berikut akan muncul apa mereka CHECKOUT & seterusnya sehingga selesai pembayaran melalui KREDIT KAD / DEBIT KAD

NOTA: 

Boleh juga membuat senarai utk semua jenis produk Shaklee, tidak semestinya 1 produk atau mengikut SET 






SELAMAT BER E-SELL SEMUA


No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me