Wednesday, April 30, 2014

SET BERPANTANG SHAKLEE

6:06 PM 0 Comments
Apa kelebihan Set Berpantang Shaklee berbanding produk berpantang yang terdapat di pasaran?

  • Set Berpantang Shaklee ini amat sesuai untuk ibu2 yang bersalin secara NORMAL atau CAESEREAN. Ia akan mempercepatkan proses pemulihan luka dalaman dan luaran, mengembalikan kecergasan tubuh, serta melancarkan proses penyusuan.
  • Sebagai pengganti Jamu sebab Jamu bersifat panas & kebanyakkan ibu yang menyusukan anak tidak digalakkan mengambil jamu 
  • Boleh diambil terus walaupun bayi mengalami jaundice kerana set berpantang Shaklee ini ialah vitamin.
  • Membantu penghasilan susu ibu. Susu ibu akan lebih banyak dan berkhasiat.
  • Boleh terus makan serta-merta selepas bersalin.
  • Badan rasa lebih bertenaga walaupun tidak cukup tidur atau keletihan selepas bersalin.
  • Penggunaan bukan setakat tempoh berpantang sahaja malah boleh disambung semasa menyusukan bayi. ianya bertahan hingga 4-6 bulan.
 
Secara ringkasnya, fungsi set berpantang adalah untuk:
 
  • Memulihkan organ peranakan supaya kembali subur dan memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin. 
  • Memulihkan luka luaran dan dalaman selepas bersalin. 
  • Mengembalikan kecantikan tubuh badan seperti sebelum bersalin  
  • Supaya dapat mengelakkan stres dan meroyan 

Berikut antara produk yang terdapat dalam Set Berpantang Shakle:

  • Bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan Ibu yang sedang berpantang. 
  • Juga dapat meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga. 
  • Memelihara kulit dari dalam dan penting untuk mengekalkan kecantikkan.
  • Sangat penting kerana membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh, tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan semasa berpantang.
  • Zat Besi sangat diperlukan oleh tubuh bagi menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran
  • Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.
  • Sangat penting bagi penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin.  Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji setengah buah oren.
  • Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikan kulit.
  • Sangat penting bagi membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman.  Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan.  Namun adalah agak sukar untuk mendapat dan memasak ikan haruan setiap hari, ditambah pula dengan harganya yang agak mahal.
  • Pengambilan vitamin zink ini adalah tepat untuk ibu berpantang kerana zink dapat membantu mengatasi masalah "kedinginan" selepas bersalin dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum.  Selain itu rambut ibu tidak mudah gugur dan luka bersalin akan cepat baik.


 SET BERPANTANG SHAKLEE
HARGA: RM268.75
  • B Complex
  • Vitalea
  • Vitamin C
  • Zinc Complex 


Tidak perlu was-was dengan SET BERPANTANG SHAKLEE. Telah ramai yang menggunakannya.
Boleh hubungi fiza untuk sebarang pertanyaan. 



Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.






Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza Abu Hasan (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 /
011 10833115 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

Tuesday, April 29, 2014

Herbal Blend Multi Purpose Cream

11:31 PM 0 Comments
Hari ni nak story pasal cream hebat ni. Untuk pengetahuan semua cream ni mmg sentiasa out of stock. Kalau pun ada stok hari ni, esok lusa dah habis..hebat kan? Cream ini adalah serbaguna dan boleh dipakai pada kulit oleh sesiapa sahaja. Untuk bayi, sangat2 digalakkan bagi mengatasi masalah ruam, ekzema, gigitan nyamuk dan lain2.Cream ini adalah cream kulit yang serbaguna yang boleh dipakai pada kulit sesiapa sahaja. Bayi sangat disyorkan menggunakan cream kulit serbaguna ini bagi mengatasi masalah eczema, gigitan nyamuk, ruam-ruam dll. 

Sepanjang saya menjadi ahli shaklee, saya hanya sempat beli 1 sahaja utk kegunaan sendiri, sebabnya waktu tu tak tahu lagi kegunaannya utk apa. Rupa-rupanya bagus utk kulit kering, tapak kaki, luka-luka kecil, gigitan serangga. Anak2 yang ada masalah kulit juga boleh mencuba cream ni.

Herbal Blend Multipurpose Cream ini diformulakan daripada ekstrak semulajadi yang menenangkan termasuk Sage, Horse Chestnut Yarrow dan Rosemary. Cream ini bersifat dingin, bermentol dan tidak berminyak dan melekit. Herbal blend juga telah diuji secara klinikal di mana cream ini dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.


Kelebihan Herbal Blend Multi Purpose Cream:
  • Melembutkan kulit kasar dan tumit yang pecah 
  • Menyelesaikan masalah kulit gatal
  • Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox 
  • Menghilangkan ruam pada bayi 
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam (sapu keseluruh badan suhu akan turun)
  • Memecahkan Lemak / Pembuangan Angin Dengan Cara Urutan Terutama Pada  Bahagian Perut 
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian & seisi keluarga


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza Abu Hasan (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 /
011 10833115 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

Monday, April 28, 2014

10 Makanan Pembakar Lemak

12:58 PM 0 Comments
Petua Kesihatan


Berikut adalah 10 Makanan Yang Membakar Lemak: 
  • Oat: Ia bukan sahaja mempunyai rasa yang hebat tetapi juga mengurangkan rasa lapar anda. Oat mengandungi serat yang membantu dan menstabilkan tahap kolesterol
  • Telur: Telur adalah sumber yang kaya dengan protein dan rendah kalori. Telur membantu kita untuk membina otot dan membangunkan kolesterol baik. 
  • Epal: Epal diperkaya dengan antioksidan yang kuat dan makanan tambahan lain. Paling penting ia mengandungi pektin yang membantu untuk mengurangkan sel-sel lemak di dalam badan.
  • Green Cili: cili hijau mengandungi Capsaicin yang membantu untuk membangunkan sel-sel pertumbuhan badan dan membakar kalori dalam masa cepat.
  • Bawang putih: Bawang putih mengandungi Allicin yang mempunyai ciri-ciri anti -bakteria membantu kita untuk mengurangkan lemak dan membuang kolesterol tidak baik .
  • Madu: Madu adalah salah satu yang terbaik untuk membakar lemak. Tambah madu dalam air suam dan minum setiap hari pada awal pagi .
  • Teh Hijau: Teh Hijau adalah salah satu yang paling berkesan yang boleh membantu anda untuk mengurangkan berat badan. Ia mengandungi Antioksidan yang membantu dan menstabilkan berat badan kita .Amik 2 cawan setiap hari teh hijau ini untuk hasil yang lebih baik.
  • Rumput Gandum (WHEAT GRASS): Ia meningkatkan metabolisme dan membantu untuk mengurangkan lemak.
  • Tomato: Tomato membantu kita untuk membakar lemak dalam masa cepat. Ia juga membantu kita untuk menjauhkan diri dari kanser. Jadi Ambil tomato dalam diet anda secara berkala.
  • Coklat Gelap: Coklat gelap mengandungi Flavonoid, ciri-ciri anti -radang yang membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol dalam darah. Ia merangsang pertumbuhan serotonin dalam darah dan juga membakar lemak.

Jika sayang share yer pada kawan-kawan..Info dari Dr Giena Hadi

Sunday, April 27, 2014

Supermom Idol 260414

9:59 PM 0 Comments

gambar2 di supermom idol @ Penang Golf Resort..sgt2 enjoy & teruja bertemu Master2 yang hebat..ini lah group saya yang sgt2 HEBAT..mami saya yg berbaju hitam+tudung biru tu..dia lah insan yang tak jemu2 mengajar kami, memberi inspirasi kepada kami..jatuh bangun kami dalam shaklee..










Lokasi: Penang Golf Resort, Bertam Pulau Pinang

4 tahun sudah berlalu..Happy Birthday Sayang

6:52 PM 0 Comments
anak bujang ibu ni dah masuk 4thn hari ni..syukur Alhamdulillah dapat sudah membesarkan dia sepenuh masa 24jam sehari selama 4thn ini..semoga membesar menjadi anak yg soleh, taat pada agama, jadi abang yang bertanggungjawab pada adik2 nnti..berjaya dunia & akhirat..AMIN
 
Selamat Hari Lahir Sayang....Muhammad Hadif Irsyad 27 April 2010..abah balik nnti baru kita celebrate yer...:)



Friday, April 25, 2014

DTX Complex

4:50 PM 0 Comments
Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam Shaklee DTX Complex; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protin bagi membantu menjana semula sel-sel hati. DTX Complex mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang mneghasilkan 80% silymarin. Ia mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit dan articok (herba yang membantu mengekalkan alran hempedu).




Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung tetapi serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. Namun hati mampu membaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikal untuk membaiki.

Fungsi Hati:
  •  Rembesan Hempedu: Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman. Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule). Hempedu juga membantu dalam penyerapan Vitamin A, D, E, F, K dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A.

  • Bertindak Sebagai Detoksifikasi: Metabolisme protin dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolism protin. Untuk detoksifikasikan amonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul.

  • Mengawal Paras Gula dalam Darah: Dengan menukarkan teroksina - hormon tiroid ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme. Hati mewujudkan GTF (faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin.

  • Penting dalam Metabolisma Lemak: Penting di dalam sintesis asid lemak dari asid amino dan gula iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotien dan phospholipid dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Dimana makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati yang kemudiannya diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.
FORMULASI YANG DIPATEN:

 
 Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk Thistle Seed)
  • proses ekstrak ini mendapat 80% silymarin-kaya dengan bahan antioksida
  • melindungi hati daripada toksin termasuklah dadah, racun, bahan kimia
  • merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
  • mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol
  • membantu mencegah masalah batu karang
  • membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema
 Articok (Artichoke)
  • membina semula sel-sel hati
  • merangsang pengaliran hempedu
 Dandelion
  •  membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakan hati (hepatitis) dan jondis
  • membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang
  • membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
  • meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi-melawan anemia
  • melawan tumor & kanser
  • merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kembung dan lebihan air
 Kunyit (Turmeric)
  • mengandungi curcumin (bahan antioksida)
  • meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
  • mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV
 Reishi Mushrooms (Ling zhi)
  • membina imun - membantu dalam mencegah kanser
  • mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis
  • merawat sindrom keletihan yang kronik
  • membantu mencegah penyakit jantung
 Schizandra
  •  Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida
  • ia juga berkait dalam merangsang sintesis protin, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza Abu Hasan (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 /
011 10833115 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

Thursday, April 24, 2014

Musim Mangga Harumanis

9:02 PM 0 Comments
Wahh..musim pelam Harumanis kembali...masih ramai yang tak tahu..ha..mai cek nak habaq..buah ni cuma ada kat perlis ja..rasanya..perghhhh..mmg mcm nama dia la kan..manis..pekena plak dengan pulut..lagi kaw2..
 
Fakta:
Harumanis merupakan sejenis buah yang popular dan hanya terdapat di negeri Perlis. Buahnya yang berbau harum dan isinya yang tebal kekuningan serta rasanya yang enak pasti menawan hati sesiapa saja yang mencubanya. Musimarum Manis adalah sekitar hujung bulan April / awal Mei hingga awal Jun. Ramai individu, penjual dan pengusaha restoran mengambil kesempatan ketika musim Harum Manis untuk menikmati keenakan serta hasil jualannya.
 
 
 

 
ada kawan2 yang nak order harummanis boleh pm fiza...nnti fiza minta kawan kat perlis pos terus ke rumah anda..pasti sedap! tahun ni rasa..tahun depan pasti nak lagi...cewahhh...

Wednesday, April 23, 2014

Advance Joint Health Complex

6:28 PM 0 Comments
Mengandungi satu bentuk ekstrak Boswellia yang telah ditunjukkan di dalam sau kajian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi di dalam jangkamasa seawal 5+ hari - hampir 28% lebih pantas dari yang didakwa oleh satu jenama terkemuka.


Ramuan yang dirumus khas secara saintifik ini merangkumi ramuan yang terbukti secara klinikal:
  • menggalakkan mobiliti
  • meningkatkan fleksibiliti
  • meningkatkan fungsi sendi
  • menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang
Juga merangkumi kombinasi nutrien kesihatan sendi yang direka khas:  zinc, kuprum, manganese dan Vitamin C - setiap satunya memainkan peranan yang unik dan kritikal di dalam membangunkan kolagen penghubung dan rawan yang sihat.

Tidak seperti kebanyakkan suplemen kesihatan sendi, New Advanced Joint Health Complex tidak mengandungi kondroitin, satu bahan yang terbuti di dalam ujian klinikal menghalang penyerapan glukosamin. New Advanced Joint Health  Complex adalah 100% vegetarian (tidak langsung mengandungi sumber haiwan)

Apakah perbezaan diantara sendi yang sihat dan sendi yang stress?


Sendi yang Stress
Kesan stress berterusan, kerja terlalu kuat,haus dan lusuh biasa pada sendi:
  • Rawan menjadi lemah dan rapuh
  • Tisu penghubung sekeliling terurai
  • Geseran berlaku antara tulang-tulang yang mengeluarkan kimia yang menyerang rawan, menyebabkan ketidakselesaan dan mobility yang terhad.
Sendi yang Sihat
New Advanced Joint Health Complex membantu sendi sihat dalam 3 cara:
  • Meningkatkan cushioning: Glukosamin membantu memelihara rawan - cushioning perlingdungan diantara sendi yang membolehkan mereka bergerak lebih bebas.
  • Memelihara tisu penghubung yang sihat: zink, kuprum, manganese dan Vitamin C membantu membina kolagen dan lain-lain komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.
  • Meningkatkan keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stress tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.

Boswellia & Ingredien Utama Lain:


Ekstrak Boswellia: Diperolehi dari resin pokok Boswellia serrata, ekstrak botanikal ini mengandungi asid boswellik yang menghalang formasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi menyebabkan ketidakselesaan sendi. Ekstark proprietary Boswellia yang digunakan di dalam New Advanced Joint Health Complex mengandungi konsentrasi yang tinggi AKBA (3-acetyl -11- keto-beta-boswellic acid), satu asid boswellik dan lain-lain konstituen Boswellia yang digabung untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih unggul dari hanya AKBA. Di dalam kajian klinikal terbaru, para peserta yang mengambil ekstrak Boswellia di dalam New Advanced Joint Health Complex melaporkan keselesaan sendi yang lebih baik, pergerakkan yang lebih mudah dan kemampuan yang lebih untuk melakukan aktiviti harian berbanding mereka yang mengambil suatu lagi jenis ekstrak Boswellia yang mengandungi tahap AKBA yang lebih tinggi.


Ekstrak Jagung membekalkan sumber glukosamin yang pekat
Glukosamin: Glukosamin adalah satu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair di antara tulang yang membekalkan pelinciran. Banyak kajian yang telah diterbitkan menunjukkan supplemen glukosamin membantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobility dan fleksibiliti. Kajian bertahun-tahun glukosamin sendi untuk jangka panjang. New Advanced Joint Health Complex menampilkan glukosamin hidroklorid, sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperolehi dari sumber sayuran, berbanding dengan kebanyakkan glukosamin yang diperolehi dari sumber kekerang.

Vitamin C: New Advanced Joint Health Complex membekalkan 100% Daily Value (Nilai Harian) Vitamin C, satu nutrient yang diperlukan bagi sintesis kolagen.

Zink, Kuprum dan Manganeses: Mineral surih ini diperlukan untuk membina tisu penghubung.

Ingredien Yang Diuji Secara Klinikal Lebih Cepat
Ingredien utama di dalam New Advanced Joint Health Complex bertindak dalam jangkamasa seawal 5 hari - hampir 28% lebih pantas dari yang di dakwa oleh Osteo Bi-Flex, satu jenama terkemuka kebangsaan.

Lebih Berkesan
Keputusan ujian klinikal 90 hari menunjukkan ingredien utama di dalam New Advanced Joint Health Complex adalah lebih baik dengan ketara daripada ingredien utama Osteo Bi-Flex didalam 2 kategori:


Manfaat:
  • Meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari
  • Keselesaan sendi hampir 28% lebih cepat dari yang didakwa oleh Osteo Bi-Flex 1
  • 45% lebih berkesan meningkatkan keselesaan sendi dari Osteo Bi-Flex 2
 Ciri-ciri
  • 100% bebas kekerang
  • 100% vegetarian
  • 100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik
  • Hanya 2 caplets sehari
  • Caplet yang mudah ditelan
  • Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
  • Bebas gluten 

Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza Abu Hasan (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 /
011 10833115 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

Sunday, April 20, 2014

Cara Terbaik Mengatasi Sembelit Ketika Hamil

6:37 PM 0 Comments
Sembelit dan wanita hamil memang tidak dapat dipisahkan & seringkali dialami oleh mereka.  Masalah ini mungkin disebabkan perubahan hormon yang ketara dan perubahan dari segi faktor pemakanan.  Pada peringkat awalnya, mungkin berlaku masalah ketidakselesaan ketika membuang air besar dan seringkali terjadi kembung perut. Jangan biarkan masalah ini berlarutan kerana ia akan menganggu sistem-sistem badan yang lain & mengakibatkan gangguan pada metabolisma tubuh.

Peningkatan hormon ketika hamil akan menyebabkan sistem pembuangan kita akan menjadi lemah & saluran pencernaan juga menjadi tidak terkawal. Lebih lama kita tidak membuang air besar, makanan akan terkumpul lebih lama di dalam perut sehingga menyukarkan proses pembuangan.


Pengambilan zat besi sangat diperlukan oleh ibu hamil & biasanya dibekalkan oleh klinik semasa temujanji. Ini adalah suplimen pelengkap yang diperlukan ibu hamil.

Jangan biarkan masalah sembelit berlarutan terlalu lama. Tahukah anda sembelit akan menyebabkan buasir dan ini lah yang sering saya alami ketika mengandung anak kedua saya.

Perlu elakkan:
  • makanan yang pedas dan makanan yang berjenis ‘fast-food’ kerana akan menyebabkan najis menjadi keras disebabkan makanan tersebut tiada serat yang mengandungi air.

Bagaimana cara untuk mengatasi:
  • pengambilan nutrien seimbang & jumlah kalori yang mencukupi sangat penting.
  • banyakkan pengambilan sayuran hijau
  • amalkan meminum air putih/kosong sehingga 3 liter sehari (sekurang2nya 7 gelas)
  • juga dinasihatkan untuk mengambil buah-buahan yang mengandungi serat yang tinggi / jus buah-buahan

Elakkan daripada terkena sembelit ketika hamil..dapatkan nasihat doktor & pakar jika anda menghadapi masalah sembelit..

Monday, April 14, 2014

Cinch Shake Mix

11:23 PM 0 Comments
Perbezaan Shaklee:

Setiap kali anda minum shaklee Cinch, anda akan mendapat 24 gram protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut (dicadangkan diambil bersama 1 sudu ESP). Ini penting, kerana protin digunakan untuk membina otot dan otot akan menaikkan kadar metabolisma serta membakar kalori. Makanan yang kaya protin juga boleh menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu malam. Leucine yang terkandung dalam Cinch adalah nutrisi penting untuk keperluan tubuh kita.


Faedah Utama:
  • Memberi faedah seperti mengambil makanan tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut

  • Indeks glisemik - 22; sesuai untuk pengidap kencing manis

  • Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan Leucine - asid amino

  • Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan

  • 24gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa puas dan kenyang

  • Tinggi kandungan serat - 6gm serat setiap hidangan

  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga

  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting

  • Penggunaan Soya Bebas GMO

  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis


 Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza Abu Hasan (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 /
011 10833115 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

SET DIET SHAKLEE

9:28 PM 0 Comments
Risau dengan berat badan yang bertambah? lemak sana sini? Jangan risau lagi..InsyaAllah Shaklee menawarkan rangkaian produk/suplimen yang dapat membantu anda mengurangkan inci/berat badan anda kembali padaberat yang ideal. Tetapi, perlu fiza ingatkan di sini, bukan hanya dengan mengamalkan suplimen ini sahaja anda terus akan KURUS. NO..NO..NO.. Pada sesiapa yang ingin amalkan produk ini TETAPI tanpa disiplin yang tinggi, tanpa pemakanan yang betul..dinasihatkan untuk TIDAK mencuba produk ini.

Sememangnya, dalam apa juga pengambilan suplimen DIET, anda perlu ada ciri-ciri seperti di bawah:
  • disiplin yang tinggi
  • corak pemakanan yang betul, diet seimbang
  • pengambilan air putih yang mencukupi (sekurang-kurangnya 3L sehari)
Ini akan dapat membantu anda untuk membakar lemak & sekaligus dapat mengambalikan berat badan ideal anda.




Konsep 3B (BAKAR, BUANG & BINA)

Detox 
  • merupakan proses membersihkan usus yang membuang segala toksin, lemak dan lendir yang melekat didinding usus dan dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Apabila dinding usus kita bersih, badan kita secara automatik dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. 
  • Herb Lax dan Alfalfa Complex adalah sesuai untuk Detox. Pengambilan air yang cukup adalah sangat-sangat penting semasa proses ini. Namun bagi mereka yang mengalami masalah sembelit boleh mencuba Herb Lax. Manakala bagi yang tidak mempunyai sebarang masalah pembuangan boleh mencuba Alfalfa Complex. Ibu-ibu yang sedang menyusu anak TIDAK digalakkan untuk mengambil Herb Lax kerana dikhuatiri akan memberi kesan kepada anak.

 

Memecahkan Lemak

  • Pengambilan Lecithin & Omega Guard mampu mmemecahkan lemak yang terkumpul didalam badan kita. Lecitin adalah “pengemulsi lemak semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dimana ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Lecitin tidak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.
peringatan: perlu kurangkan pengambilan lemak & minyak dalam diet seharian


 

Membina Otot

  • Pengambilan Protein adalah sangat diperlukan untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sehingga 35%. Anda boleh memilih samada Cinch Shake atau ESP / Meal Shake (untuk ibu-ibu hamil).  
  • Protein perlu diambil Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan pengambilan protein dalam setiap menu diet anda.

Adalah penting untuk menjaga pemakanan yang sihat & jangan lupa untuk bersenam sekurang-kurangnya seminggu 2x atau sekali seminggu. Jangan mengharapkan hanya semata-mata suplimen untuk menjadikan anda kurus!


Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza Abu Hasan (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 /
011 10833115 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

Saturday, April 12, 2014

HERB LAX

10:10 AM 0 Comments

Perbezaan Shaklee:

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.  Ia mengandungi 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangkamasa panjang.



Manfaat Utama:
  • Pembersihan Najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas sebagai minuman teh herba.
  
9 Herba Semulajadi yang dipatenkan:



 


Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza Abu Hasan (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 /
011 10833115 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

POPULAR POSTS

Follow Me