Thursday, October 7, 2010

# My Family

Kerja vs FullTime Housewife

tak tau nak story apa...

bulan september lepas 2 panggilan interview ibu dapat...dua2 tu dekat je gn rumah kita..sunway damansara..dekat sgt2 kan..huhu..tp dua2 ibu tak berpeluang nak pergi..xde spe nak mengasuh Hadif Irsyad..time nak tumpangkan rumah jiran dia plak xde kat rumah..agaknya bukan rezeki ibu kan...

sebenarnya perasaan nak kerja tu dah xde dalam hati plak..sonok buat bisnes sendiri ni..wpun sejak ada Hadif Irsyad ibu dah tak berapa aktif beronline bisnes...customer still cari ibu suruh update blog GSA.

semalam En.Hubby bgtau kontrak dia dengan projek di Jalan Duta ni ada lagi 4bulan je...(4bulan???)..dalam hati trus xnak cari kerja...hihihi

dia ckp myb company hantar dia untuk projek Kuala Muda..2thn kat sana tp belum pasti lagi la..

Kuala Muda???
~ agak dekat dgn kampung halaman ibu...:))
~ dekat dgn kepala batas/bertam/pmtg pauh a.k.a P.Pinang...(ramai kwn2 ibu di sana)
~ dekat dgn Sungai Petani (tahun 2003 ibu nyaris2 buka kedai di SP)

fikir dan terus fikir...yang pasti ibu tak nak tinggal berdua dgn Hadif Irsyad...biarpun terpaksa berpindah ke sana ke mari...pengalaman hidup sorang tanpa suami disisi selama lebih 2thn dah cukup memeritkan..huhuhu
~ kalau confirm En. Hubby kena tukar pergi Kuala Muda....Alhamdulillah
~ kalau tempat lain pun..masih ok..kemana sahaja pun xpe..kalau kat Dubai pun mcm best je..hihi

so...simpan dulu resume ibu...En.Hubby suruh teruskan dengan apa yang ibu minat skrg..dia sokong 100%..

Alhamdulillah..bisnes online pun leh gak buat byr PTPTN...(wink..wink)

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me