Wednesday, September 1, 2010

# Muhammad Hadif Irsyad

Chicken Pox lagi

dah lama ibu tak update blog...ibu dah lama baik dari chicken pox cuma yang tinggal parut je lah..kat muka plak tue...huhuhu..x sanggup nak tgk muka sendiri...

sabtu lepas 29 Aug, ibu dah perasan ada biji2 kat ketiak Hadif Irsyad...OMG...xkan dia plak kot...Abah ckp ruam kot...ok lah kalo ruam kan..pahtu ibu bogelkan dia & belek2 1 badan..xde apa pun..tgk kat kepala..ada sebiji kat belakang telinga...

Ahad..gi beli brg dapur kat Giant KD..masa mandikan Hadif Irsyad pagi tu tak perasan lagi...bila dah siap semua masuk dlm keta baru perasan kat kepala hero ibu dah ada byk biji2 yang mcm chicken pox....huhuhu..ibu dah cuak..

balik ingatkan nak gi klinik...ibu ckp kat abah better kita cari klinik pakar kanak2..Abah on je lah kan..tp memandangkan hari dah petang n cuaca pun nampak mcm nak hujan Abah ajak balik dulu...

balik rmh..ibu dah perasan kat kepala mmg dah byk...risau2..

pagi isnin bangun pagi..tunggu tghari bawa hero ibu gi klinik pakar kanak2...check2 semua..DR ckp mmg sah chicken pox..cuma belum naik byk lagi..Alhamdulillah dia tak demam..

start isnin..mmg Hadif Irsyad dah start merap/nangis/garu2 telinga (gatal la tu)..sedehnya ibu tgk...ibu tau sayang...mmg gatal..

mlm2 mmg dia susah nak tido..asyik terjaga je...sepanjang 4bulan ibu jaga Hadif Irsyad baru hari nie ibu rasa sedeh/bergenang air mata tgk Hadif Irsyad gelisah/menangis..

selasa...mmg dah penuh 1 badan, kepala paling byk (leh nampak sbb rambut lom penuh kepala)...ubat demam DR bekalkan tp Hadif Irsyad tak demam..cuma kdg2 mlm je panas kepala dia..check suhu..xde la demam sgt..apa2 pun mmg kena pantau suhu dia..

ubat gatal pun DR bekalkan..tp DR nasihatkan jgn bagi kalau dia tak gelisah/mengamuk sgt...Alhamdulillah setakat hari nie ibu belum bagi lagi ubat tu...lagipun tak sesuai baby kurang setahun dengan ubat2 ni..DR sendiri ckp..kalau terpaksa je leh bagi..

cuma ibu guna ubat sapu je..sehari 4kali ibu sapukan ubat Antiviral Agent yang DR bekalkan..

Alhamdulillah hari ni ibu tgk mcm dah naik habis..tp xtau la kan..harap2 anak ibu cepat sembuh ye sayang..

semuanya sbb ibu kan..dlm dok berjaga2..1 minggu lebih ibu tak sentuh, tak susukan pun boleh berjangkit juga..

semoga anak ibu cepat sembuh tau...nak balik raya nie...baju raya utk Hadif Irsyad pun belum beli lagi..



No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me