Sunday, August 15, 2010

# My Family

Plz Help Me!!!

dah 2 hari ibu demam...so hari ni perasan ada biji2 naik kat badan..mcm bulat kecik & dlm tu air berbisa (kalo picit rasa air bisa tu pedih)..dah suspect campak!!!! huhuhu..dah risau dah...lps je buka puasa terus gi klinik..sah mmg kena virus infection & campak (chiken pox)...

fiza: mcm mn DR sbb saya direct BF baby..baru 3bln+..ada effect tak?

DR: mmg xleh BF baby kalo mcm ni..u kena bagi FM la..huhu

fiza: mslhnya sy BF je DR..kalo botol pun susu yang di pump/EBM..

DR: kena ajar dia FM ni..nanti u sakit susah plak..

(dlm hati..DR ni suka2 hati je suh bagi baby org susu tepung...huhu)

DR: jap saya try search maklumat
(DR pun xtau ke????)

jumpa la maklumat yang mengatakan boleh BF baby tp DR siap2 pesan kalo ada naik benda alah tu kat badan baby trus bawa gi klinik...
semoga anak ibu sihat & tak berjangkit gn ibu ye sayang....Hadif Irsyad kena kuat tau...

so..dia bagi ubat gatal makan & sapu dan ubat demam...

*** sebelum tarik pintu nak keluar DR tu siap pesan suh ibu ajar Hadif Irsyad minum FM..ibu dengar tak dengar je..huhuhu

######################

1- ibu dah start bagi EBM sejak mlm semalam...biasa lah dgn pengunaan botol..kdg tu bagi trus je dia isap..kdg dia main2 gak..so far Alhamdulillah..agaknya dia tau ibu dia x sihat..hehehe

2- tp tgh risau dgn breast yang membengkak sbb smlmam Hadif Irsyad tak direct BF..nak pumping pun risau gak..mcm mn ye???aduhhhh..pening

2 comments:

nieda said...

aduss, kesiannya..tak dapat bantu masalah ni..boleh try call Puan Farah Sarakids, kaunselor Lakasi..pasti dia ada jawapan. nida pun jap lagi nk call dia, breast asyik gatal je takut ada infection

FIZA said...

nieda..tq
dah call puan Farah..so far no problem kalo nak direct BF sbb dia xakan berjangkit melalui susu tu cuma dia berjangkit dgn cara lain la..sentuhan & etc..huwaaa..risau gak..sbb mmg dok jaga dia seharian

POPULAR POSTS

Follow Me