Thursday, July 1, 2010

# Muhammad Hadif Irsyad # My Family

Rutin Harian sejak jd Ibu & Fulltime Housewife

masuk bulan June nie rutin harian ibu mcm sama je..xleh nak elak pape pun' hehe..

5.00 - 6.30am ~ ibu bangun pump susu..lps tu Hadif Irsyad pun bangun..ek uk ek uk bunyinya' hehe..pahtu ajak berbual..bagi nenen dulu pahtu ibu trus gi mandi & solat..

6.30 - 7.30 am~ time ni dah alihkan Hadif Irsyad dari bilik..main2 gn abah dia sblm gi keja..dekat kul 7.30 mesti dia sambung tido kat ruang tamu (depan TV)' hehe..time ni la ibu buat sarapan utk abah (my hubby)..skrg nie sarapan pun dah ringkas2..penat ooo..mcm xcukup tido je' huhu..sambil tu masuk baju dalam mesin basuh..pandai2 la mesin tu buat keja..haha

7.30 ~ 9.30 am ~ ibu sambung tido..temankan Hadif Irsyad (alasan..padahal ngantuk)..pukul 8.30 - 9.00 mesti anak ibu bangun'..macam dah terbiasa plak..lps bagi nenen (mkn lagi)..siap2kan dia utk mandi' anak ibu nie suka main air' tgh mandi air sejuk pun ajak ibu berbual2 lagi..sejuk tetap sejuk' haha..

9.30 - 11.30 ~ Hadif Irsyad sambug tido..xpayah tepuk2..siap semua ibu pakaikan baju..letak je atas tilam, mata dah lali...dia tido kejap je..kdg2 sampai stgh jam..kdg tu tak sampai pu..huhuhu..time nie lah ibu nak mandi n basuh baju Hadif Irsyad..basuh tgn tu' hehe..siap mandi sidai baju + baju yang asst ibu mesin td..kemas2 rmh ckit..kdg2 tu xsempat pun nak mandi..dia dah bangun..bila bangun apa lagi kan..nenen la..sblm dia bangun ibu pump susu dulu..

11.30 - 1.00pm ~ time nie, ibu layan tenet / menonton tv..kdg2 Hadif Irsyad tido..kalo tak tido pun..bagus sgt dia..tp suka ajak ibu berbual..nak senyum2..nak di agah2..kan sayang kan...hehehe

1.00 - 3.00pm ~ lps je solat..ibu sambung tido dgn Hadif Irsyad..kalo ada mood lebih layan tenet..lipat baju yang bersepah tu..check2 order yang masuk (sejak lama bercuti order dah kurang' kena buat promotion semula nie...huhuhu)..mkn time..msk apa yang ptt je sbb sorang nak mkn..mkn pun xsempat nak telan..kunyah2 ckit berdesup masuk perut..pastu trus tgk anak...haha

3.00 - 5.30pm ~ selalunya time ni Hadif Irsyad tak tido..dia teman ibu menonton TV' hahaha..tgk keadaan cuaca gak..kalo panas awal la ckit ibu mandikan hadif Irsyad..pahtu apa lagi lps mandi mesti mata dah terlentok..nk tido..time ibu mandi n solat n etc

5.30 - 7.30 ~ time ibu menonton TV..biasanya time nie samada Hadif Irsyad tido/jaga..ikut mood dia la tu..yang pasti kul 6 - 7.30 tu dia jaga..sorang2 dok berbual sbb ibu masak dinner time nie..

7.30 - 9.30 ~ solat maghrib...dinner time lps abah balik keja..time ni anak ibu nak tido tapi saja tahan mata tu nak main2 dulu ye..ajak org berbual..bagi susu pun xnak tido lagi

9.30 - 11.30 ~ time tido Hadif Irsyad biasanya 10pm ke atas tp kalo dah ngantuk sgt kul 9 dah lelap..ibu pun ikut tido lps sttle semua keja..

11.30 - 5.00am ~ biasanya Hadif Irsyad akan bangun kul 1 pagi..ibu bagi nenen trus dia tido semula...& bangun pulak kul 3pagi..kalo dia baik kul 4/5 baru dia bangun..ok la tu kan...baiknya anak ibu ni..itu baru pe' el 2 bln ek' hehehe

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me