Friday, July 16, 2010

# Muhammad Hadif Irsyad

2month old

update:

dah 2bln+..Hadif Irsyad dah pandai mcm2:

~ dah boleh tegakkan kepala..dulu goyang2 lagi, skrg dah tegak

~ dah pandai angkat tangan minta diangkat (dua2 tangan dia tegakkan ke atas)

~ pantang dengar bunyi mula la dok mencari

~ susahnya nak tido di siang hari..dlm dok tepuk2, boleh lagi dia senyum kat ibu

~ tiap hari kat bawah apartment nie..ada la keja mengetuk barang2 yang dibuang..apa lagi mula la mata anak ibu dibuntangkan..bulatnya mata..(mcm nak gi sound je kat pengutip brg terbuang tu suh ketuk jauh ckit' huhu)..paling geram bila time dia nak tido ada lori gas /ais cream/paper lama...dok ping pong' aduhh..sabar je lah...

~ rapat btol dia dgn abahnya...wpun mengantuk bila abahnya sampai rmh..mesti mata kembali bulat' huhu

~ dah pandai gigit nipple ibu' huhu (sakit la sayang)..bila hisap susu boleh nak main2 lagi..senyum2

~ dah pandai mengamuk bila xde org tgk2 kan dia..xboleh kena tinggal sorang

~ dah pandai main air liur' apa lah anak ibu nie..

~ suka isap jari sampai berbunyi..last2 tido

~ time ibu nak mandikan..dia dah tahu..bila bogelkan dia, dia dah angkat tngan kaki..bila sampai bilik air lagi la dia suka..mmg dia suka main air..dia dah 'cam' (kenal pasti) suasana bilik air..

~ tgh mlm suka ajak ibu sembang (berbual)..lps tu baru nak tido

apa lagi ek?suka ibu tgk anak ibu dah pandai mcm2...xsabar nak tunggu Hadif Irsyad boleh meniarap, merangkak, berjalan & etc..

semoga anak ibu membesar dgn sihat & sempurna..jadi anak yang soleh ye sayang...

2 comments:

nieda said...

wah kejap je dh 2 bulan..kejap lagi mcm2 dia pandai..akal makin panjang...aduss bilalah nk tgk ni..

ppb_ppkp said...

kejap jer dah besar..

re:fiza...best n bersih sgt tasik melati lani..syok Ooooo

POPULAR POSTS

Follow Me