Saturday, June 26, 2010

# Muhammad Hadif Irsyad # My Baby

Susu oh Susu

nak story ckit pasal perkembangan terbaru si kecik ni...mcm2 perangai dia dah dpt..terbaru 2-3 hari ni dah xnak isap susu ibu gn botol..nak direct BF je..bila ibu suap je puting botol susu dlm mulut dia buat main2...tu kira blom lapar btol tp kalo sumbat direct laju je dia isap..pening2..sib baik ibu xkeja leh bagi direct..tp xleh jadi nie..nak gak bagi gn botol..sbb nanti nak tinggal susah plak..kalo dia btol2 lapar tu baru lah nak isap gn botol..tu pun jenuh gak..nangis2 dulu..hai..sanggup dia berlapar ye....anak ibu ni dah pandai ye..huhu

skrg dia tido dah senang...xpayah nak tepuk lama2..kejap je mata tu layu..pagi2 org bangun nak gi keja pkul 8.00 dia sambung tido sbb bangun awal subuh..haha..bangun tido baru ibu mandikan..depend gak la..kalo hari sejuk mandi tghari ckit..sian dia..

dah rajin nak berbual dah skrg ni..mcm2 tau2 je time abah dia balik..dia xnak tido..nak ajak berbual..tp yang xsyoknya time nak tido kuat btol dia nangis..dia xnak susu tp nak tido..so kena la senyapkan dia dulu pahtu letak atas tilam tepuk2..tido la anak ibu tu..hehehe.

seronok plak tgk perkembangan si kecil ni..dari hari ke hari terbantut plak fikiran nak cari keja' huhu

1 comment:

nieda said...

happy breastfeeding k..mmg baby lagi suka direct bf

POPULAR POSTS

Follow Me