Saturday, March 27, 2010

# My Baby # My Family

Check Up @ 35W

Baru berkesempatan nak update blog...bkn apa tp lupa la..leh plak terlupa ek..hihihi

last wed check up lagi...Alhamdulillah semua ok..baby blom engage lagi..suppose to be 36w+ baru engage (kata cik kak misi tu la)' hehhee...

diberi penerangan ttg 3 tanda utama bersalin:
1) keluar air ketuban (byk @ ckit)
2) discharge
3) sakit yang teramat
4) dan lain2 la..kalo lain mcm sgt kan...:)
brg baby & ibu semua dah siap pack masuk beg..2 beg lagi..lupa nak snap pic..nanti2 la ye..dah lama ibu xtgk baby (scan)..sepatutnya masa check up hari tu misi tu suh jumpa DR utk scan 2nd time (1st time masa memula register dulu ~ sungguh kejam gomen ni kan)..biasa la kan..bila dah masuk bilik DR tu dia sembang2 biasa je...sebijik plak tu mcm misi tu inform...dia ckp rekod semua ok & dia cuma pesan suh monitor pergerakan baby je..huhuhu..mmg kejam sbb dia xscan...hahhaa

last scan masa buat 3d/4D tu masa 29w...ermm..ingat next week ibu nak tgk apa lah baby ibu buat kat dlm nie...

Semoga dipermudahkan semua urusan..Amin..

Last Week punya story
nak selitkan 1 story sedeh ckit...huhuhu..
18-21 march hari tu Hubby pegi outstation kat JB...dah lama xkena tinggal..bila kena tinggal dlm keadaan mcm ni sgt2 la sedeh..2 hari berendam air mata..nape leh jadi mcm ni ek???huhuhu
myb sbb tgh pregnant kot kan...hehehe

dulu bertahun2 kena tinggal xde plak rasa sedeh mcm ni..baru 1 hari kena tinggal dah rasa mcm sebulan..teruk gak penangan pregnant ni...hihi..

apa2 pun kena gak terima kedaan mcm ni...xlama lagi siap project kat Jln Duta tu my hubby tetap akan pergi jauh gak cuma blom pasti destinasinya kat mana...InsyaAllah kalo xde komitment keja yang serius lepas nie..hopefully dpt la dok sekali (ikut la kan)..

apa2 pun peluang yang ada skrg lah masa utk membina sebuah keluarga..happy family dgn anak ibu yang bakal lahir nanti...AMIN..

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me