Thursday, September 10, 2009

# My Baby

6 weeks 1 day

Syukur padaMu Ya Tuhan..krn masih memberi aku peluang utk bergelar seorang ibu..2minggu kebelakangan ini mmg terasa sgt2 hormon ibu mengandung...dah 3hari tinggal posa..asal mkn je muntah..time berbuka langsung xlalu nak sentuh nasi..time sahur lagi la..mkn je terus kuar balik..uweekkk je terus..huhuhu..sabar je lah kan..

lst week 1 badan gatal...org gatal tgn nak kuar/masuk duit..ini tak mau satu badan dok menggaru..lps mandi je menggaru..sampai jadi fobia plak nak mandi..ingatkan salah sabun...dah tukar dkt 3jenis sabun still gatal...rupanya tanda pregnant gak tu...huhuhu

smlm Alhamdulillah..dah boleh jamah nasik..hubby beli nasik ayam..makan dengan selera sekali..tp lps tu tekak dah terasa loya..sib baik xmuntah..mcm nak muntah je' hehheh
skrg ni kuat mkn asam..dah 2hari mkn kerabu mangga..sanggup singgah Chiken Rise Chop beli kerabu mangga yang mahal tu' hihihi

Hari nie gi check up kat Klinik Wanita TTDI...lamanya tunggu DR Idris ni...sib baik dkt je klinik tu'...
Alhamdulillah..scan dah ada janin dlm kantung wpun belum nampak complete janin lagi..DR tunjuk jantung janin yang tengah berkelip2...syukur sgt2..
DR bekalkan dengan Duphaston (ubat kuatkan rahim) memandangkan sejarah aku sebelum nie..acid folic dah ada so cont je lah...

DR siap pesan jgn posa...nanti effect kat janin yang tgh membesar....biar btol..xkan xleh posa..tp diakui kata2 DR tu sbb aku skrg dah letih smcm je..mcm org xmkn 2-3 hari rupanya...time pagi je mesti loya n muntah..hari ni tahan ckit...insyaAllah kalo boleh posa aku teruskan tp kalo xboleh demi bb aku sanggup..sib baik tinggal lagi 8 hari...

oh ya..my EDD 05.05.2010...scan gn DR ju last week bulan April..apa2 lah kan..yang penting xde masalah utk kandungan ku kali nie..AMIN

2 comments:

nieda said...

alhamdulillah moga kedua2 selamat...biasa alah dan lembik..nieda dulu masa pregnant 5 hari tinggal pose..kejenyer nak tido jer..nida doakan yang terbaik..

FIZA said...

thanks nida..
syukur alhamdulillah..sungguh xternilai anugerahNya kali nie..

POPULAR POSTS

Follow Me