Friday, June 12, 2009

PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK

ermmm..apa nak story ye...baru sampai rmh ni..hari ni mc..ada gud news ni nak story....

pagi td.aku bangun kul 5pagi..wah xpenah2 awal mcm ni..siap2..tunggu azan subuh..kul 6 bertolak nak gi Putrajaya..kesian hubby ku..xde breakfast pagi ni' hehehhe

sampai Block C7..awalnya sampai' 7.30am' hahahha..excited rupanya nak di interbiu ni' hikhik
mulanya xnak naik lagi..xnak jadi org 1st' pk2 balik..naik je..mana tau jd org 1st ni xbyk sgt soalannya...dalam hati ketaq giler'

bila dah daftar mmg sah2 aku jadi org 1st..no 1001 bilik K, huhhhh..mmg berdebar sgt2'..tunggu jam mcm cepat je masa berlalu..lagi sekali tgk dah pukul 8'....Pukul 8.30 diaorg panggil 8 org candidate PTD masuk bilik..ada taklimat ckit Tan Sri Ismail Adam'...lagi ketaq tgk muka dia..hahahha

'dia ckp buat yang terbaik..coz dalm 10 calon hari hanya 1-3 je akan terpilih..so apa lagi bertambah2 getarannya...

keluar dari bilik tu, nombor aku dipanggil..

ermmm...ketuk pintu, masuk..bagi salam & bagi fail pd Tan Sri & sape ntah cik puan kat sebelah tu..xingat nama apa' huhuhu

dah duduk..tan sri start tnya..

1) dah bp kali dtg interbiu PTD?
*** dgn jujurnya jawab la 2x dah
2) dah prepare apa yang patut?
*** setakat ni..alhamdulillah..bla2 aku jawab..panjang berjela2' hikhik
3) 8 cabang PTD, mana 1 pilihan?knp?
*** mmg dah prepared smlm' hahah
4) Sumber manusia penting & knp?
*** bla2..tp xmenjawab soalan' ermm..gabra gak sbb suh kaitkan dengan perlembagaan negara' huhuhu
5) pasal keja aku..apa yag dibuat?nape nak masuk gomen?apa yang dilihat & boleh diperbaiki?
6) knp perlu amik aku jd PTD?ada tak sifat bersungunh-sungguh dlm diri?hahhaha..time ni la nak promote diri n siap bg contoh..tp xtau la kan..

cik puan kat sebelah tu tnya pasal soft skill kat um?huh..xingat la plak 10 perkara tu..aku jwb 3 je' hikhik..(fully english la gn cik puan ni)

apa yng diumumkan oleh TPM baru2 ni..aku ckp la english yg nak dijadikan syarat wajib SPM tu' hahhaha..sib baik leh jwb..selebihnya tu xtau la kan..

so..8.35 masuk..time aku kuar tgk jam 9.05' ermmm..xde la lama sgt kan' hikhik..
apa2 pun..Alhamdulillah..

berjaya @ tidak..aku xpenah mengharap apa2..yang penting aku dah cuba yang terbaik...
hanya berserah pada yang Esa..

POPULAR POSTS

Follow Me