Tuesday, April 7, 2009

# Friends

My best friend

nape jadi mcm ni??aku xkisah dia ikut jejak aku..mmg aku yg galakkan dia buatt blog..jom ramai2 kita bisnes...masing2 rezeki Tuhan dah tentukan tp nape perlu berbohong/menipu dsbnya...apa salahnya mengaku..siab baik aku sedar tu pun setelah diberitahu..terang2 ada bukti lagi xnak mengaku..so nape nak mengaku partner plak' xsalah kalo dia bgtau aku sblm dia ckp aku ni partner kan'...kdg2 aku xpaham dgn sikap dia..adakah dia spt aku?anggap dia best friend??? hari ni aku xdpt nak jwb..hanya dia yg boleh jawab sume ni..aku dah kecik hati..mmg dah tercalar bagai coz whyyy??? bukan kali ni je..sebetulnya dah lama bersabar' ada jugak kwn mcm ni kan..

2000..
mulanya detik perkenalan..PSP..rindunya kwn2 PSP' semua org ibaratkan kami belangkas...dia lah best friends aku time tu..kemana sj pegi mmg berdua..ada org ckp kami ni kembar plak kan' hikhik...tp dah nampak dia seorang perahsia..mmg susah nak dengar dia bercerita psl family dan kwn2..aku xkisah pun..

time study..aku xsangka plak aku jd pandai dlm subjek akaun ni..wah bangga giler beb..apa2 pun sume sbb kwn2..nurul, maria, cik tie,abah, ajis..wahh ramainya..xleh nak sebut nama ramai sgt...

pejalanan study kami berakhir dis 2001..lps tu jumpa balik balik time konvo...

2002..
aku sambung balik kat PSP...my best friend kat shah Alam...abah PUO' semoga abah bahagia hingga ke alam perkahwinan dgn dia...

2003 - 2004..
dah keja..kerani pun kerani la..tp btol ke apa yang abah bgtau???sukar nak percaya tp xkan abah menipu..tp knp aku xtau..dia kwn baik aku..apa motifnya..myb ada sbb yang dia xnak kongsi..ptt la bila aku nak turun KL dlm Oct 2004, dia beriya2 ckp xdpt nak amik aku..aku xboleh gi rmh dia tp np sampai xboleh pegi rmh kan..mmg kecewa..last2 ada jugak org sudi tumpangkan aku..thanks a lot mira...kalo tak..xtau mana nak merempat'..dah la aku xbiasa jalan KL ni...sanggup dia buat aku mcm ni' xpe lah..persahabatan kami masih terjalin...

tp btol ke dia dah ada anak???kawin kat siam???akan ku bongkarkan..hahhaha..nak jadi penyiasat plak..

2005..
tercapai gak cita2 ku nak masuk UM bukan sbb kwn baik aku tu' tp mmg dari kecik nak ikut jejak langkah abang pian kat kg tu..time aku kecik2 dia la sumber inspirasi..dia pelajar terbaik kat kg tu...siap belajar tuesyen gn dia...tp aku ni lambat btol nak masuk UM..byk peringkat kena tapis...maklum la xpandai mcm org len..kena la belajar merangkak dulu'

segalanya bermula di sini...segalanya terbongkar di sini..satu persatu terbongkar dan bukan lagi rahsia wpun dia masih nak berahsia' bak kata ct "biarlah rahsia"..

1st - 3rd semester.....dah dengar sohseh2...btol ke?aku makin percaya gn kata2 abah...rupanya masa masuk UM di pregg..ojah sendiri nampak..so???dah terang lagi nak bersuluh' hehheheh

ada sorang tu tnya..xpegi ke kenduri kawinnya?aku ckp apa?'time tu tgh demam teruk so xdpt nak pegi" hikhik..cover line lagi..ye lah sbb sume org nampak kami kwn..dah tu dok 1 rmh plak..org pun naik pelik kalo aku ckp xtau kan...

ada sorang tu lagi la lawak soalannya...mcm mn rupa suami kwn baik ni?anak dia tinggal gn sape? aku pun xtau nak jawab...diaorg xdok sekali ke?lagi xtau nak jawab...hahhaha

so..abaikan je lah....myb yang selalu dtg rmh tu laki dia kot @ ex...hehheehh..no komen

anak???byk org tnya aku psl anak dia..aku jwb je xpenah nampak..penah tgk pic je..dah besar anak dia tu..tp dia ckp kat aku anak sedara..xpe lah..sape lah aku pd dia..


4th semester
sem ni aku amik CF, my best friend pun amik..reapeat paper' hikhik..so aku 1 geng la gn ia..dah 1 group kan..so aku assume dia mmg bijak sbb dah ada experience..dah penah amik last sem...so pd dia la aku minta tunjuk ajar..thanks a lot

semua berjalan lancar..nak dijadikan cerita...time nak exam CF tu tiba2 plak dia cari group study lain2 gn geng 1 batch dia la kan..xkisah pun myb dia selesa gn diaorg..tp nape nak berahsia??suka btol rahsia2 ni....huhuhu...tp ada ke ptt.time dia nak kuar rmh..dia ckp nak kuar je..xckp pun nak gi study..aku yng sedih ditinggalkan sorang2 study kat rmh ni pun apa lagi..start la enjin keta nak pi UM...nak study ramai2 gn geng2 1 batch aku la...

tup2..mmg sedeh giler2 la...nampak dia kat UM..2 3 kali gak jd mcm ni...mmg mengalir air mata time tu..nape dia xckp nak dtg UM..nak dtg study???why??apa salahnya kan...kongsi ilmu..huhuhu...ada tak org boleh jawab knp & mgapa???...semua org perasan kami dah xsebulu..nora pun selalu tnya..tp aku xboleh nak jawab..pada dia aku story semuanya dari A - Z...puas hati..biar dia tau siapa aku..siapa kwn baik ku itu...tp nape dia buat aku mcm nie?xsalah kan dia bgtau nak dtg UM..nak study ramai2..mmg sedeh giler2..mcm nak mengadu kat abah tp siapa aku disisi abah...

apa yng aku nampak....dia xboleh nak share apa2..myb xnak org lebih dari dia..so ada aku kesah..xkisah pun...

so..aku pun buat don't know je lah...abaikan..biarkan dia..aku gn cara aku..

semua sudah selamat...

last semester (5)
wahhh...aku buat 5 sem je..nak kata bijak tak jugak kan..heheheh..tp kami masih tinggal serumah..tp jrg2 la dia ada kat rmh..kemana dia pegi aku xpasti la...
semester paling best ku rasa kan...

semester 6
org lain study aku dah keja tp asyik2 tukar je lah keja pun...hahahha
konvo time utk batch my best friends..so sbg kwn baik aku pun pegi la kan..ada kwn dia tnya "laki ko ke tu?" isyarat kpd abah..aku gelak je..tp kwn aku tu ckp shhhhhhyyy...dia suh diam la...xpayah la..aku dah tau dr A-Z citer ko tu..cuma tunggu masa..xnak citer pun xpe..yang penting aku kenal gn sape aku berkawan selama bertahun2 ni...

ermmmm...dok rmh baru tahun lps 2007..sewa sekali la gak sbb brg dia byk kan..so my hb pun ada that time..tp dia mmg jrg ada kat rmh..tp brg2 dia mewakili sewa separuh gak la kan...bila dah masuk bulan 6/2008 dia ckp nak pindah..so aku burn kan la deposit dia coz whyyy..lps tu pun brg dia masih kat rmh aku..sib baik aku burn kan...kalo tak aku yang naya..barg dia dah penuh sebilik..aku xcaj sewa pun..sampai la ke hari ni slps aku pindah kan semua brg2 dia kat bilik kecik tu (brg still ada lagi kat rmh aku)...tanpa sewa dsbnya...aku ada family sesekali dtg rmh...so bila brg2 dia penuh mmg susah la kan...sbb tu aku letak kat bilik kecik tu...xkisah pun sebenarnya..kwn2 kan..tp dia anggap aku kwn ke???

2009..
lps kejadian tu aku dah tawar hati..wah ibarat mcm berkasih plak...hikhik..
tp aku dah anggap dia my best friends...mungkin pd dia tidak..siapa lah aku padanya...
aku sedeh...kdg2 mengalir air mata..sygnya persahabatan terbina dr 2000 - 2009 boleh jadi mcm ni akhirnya...mmg dah lama bersabar tp tahap kesabaran aku ada hadnya..sampai bila nak menipu....aku makin kenal siapa kwn..siapa lawan...

apa yang aku boleh buat skrg ni..hanya diam..kalo dia perlu kan aku..aku masih setia..masih anggap dia kawan..cuma aku nak dia berterus terang..xsalah kan..aku sygkan pesahabatan kami...kalo dia anggap aku kwn..dia akan sedar apa yg dibuat mengguris hati ini...cewahhhhhh

aku harap abah bahagia hidup gn dia
aku harap xkan ada masalah lagi abah dgn dia
jgn lupa jemput aku bila nak kawin..kalo dah kawin pun aku doakan korang bahagia

abah...fiza minta maaf sbb ini sj tempat meluah perasaan...kalo dia nak marah..terpulang lah...

dah lama xdengar citer..alhamdulillah dia lulus medsi..moga tercapai cita2 nak jadi cikgu/pensyarah..aku sntiasa berdoa utk kwn2..xpernah berdendam walaupun sekumit rasa..

erm lagi 1 rmh baru dia pun kat KD...

ALL D BEST!!!

menangis beb bila taip kisah ni...huwaaaaaaaaaa

No comments:

POPULAR POSTS

Follow Me