Friday, February 17, 2017

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Assalamualaikum..

Hari ni tergerak hati nak tulis mengenai kelebihan yang kami sebagai SID dapat sepanjang menjadi ahli. Best tau sebab banyak yang ekslusifnya bila menjadi ahli.



Macam mana nak jadi ahli?
Mudah sangat. Modal serendah RM79 untuk keahlian seumur hidup dan renewal setiap tahun RM30 diberi dalam bentuk Voucher yang boleh diguna semula. Best kan..

Keahlian FREE pun ada tau tapi ada terma dan syaratnya. Dengan setiap pembelian lebih kurang RM700 atau 200UV, automatik free ahli. Mudah nak kira, beli 2 botol VIVIX dah layak dapat keahlian free.

Kenapa perlu jadi ahli?
1. Dapat beli produk pada HARGA AHLI (15-25% less than retail price). Bila ada promosi khas untuk ahli, harga akan jadi jauh lebih murah sehingga 40% less.

2. Dapat CASH BONUS hasil pembelian setiap bulan bermula dari 5% hingga 21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus tau. Lagi banyak UV terkumpul lagi banyak bonus boleh dapat.

Saya tak nak jadi ahli la sebab tak pandai Bisnes!
Jadi ahli TAK WAJIB pun buat bisnes. Ramai je join ahli sebab nak makan sendiri sambil kumpul point. Alahhhh..macam korang join membership SOGO, PARKSON & etc tu la. Ada hari members day jugak kan. Begitu jugak shaklee..haa time promo tersenyum simpul semua ahli.

Wajib ke buat belian setiap bulan?
Tiada pembelian minima yang wajib pun. Tapi jangan la harapkan bonus bila tak buat belian yer..hihi

Dah makan sendiri, tiba-tiba nak join bisnes?
Boleh sangat. Dialu2 kan menyertai keluarga besar kami (GMF) untuk sama2 menempa kejayaan.

Kenapa Bisness Shaklee?

1. CASH BONUS

2. Selain CASH BONUS setiap bulan dari 5% sehingga 21%..pada leader shaklee juga layak dapat CAR BONUS dan INSENTIF TRIP PERCUMA dari Shaklee. Best sangat.

3. Dapat BELAJAR BISNES Shaklee (online & offline) dengan bantuan MENTOR. Group Business Leader kami telah berjaya melahirkan ramai usahawan Shaklee.

4. Dapat join EXCLUSIVE SPECIAL GROUP di FACEBOOK dan TELEGRAM untuk info produk, konsultasi, testimoni dan tips daripada leader kami sendiri sebagai CERTIFIED SHAKLEE PRODUCT TRAINER!

Banyaknya nak story. Cukup dulu sampai sini. Ada yang berminat nak join Shaklee dengan kak Fiza? Boleh wsap/call/sms 012 4513311

Wednesday, February 15, 2017

BEZA ANTARA ESP DAN COLLAGEN POWDER

Collagen - ESP. Kedua2 nya adalah protein jugak. Apa bezanya?


ESP ni minuman protein yang membantu perbaiki kerosakan dan membentuk sel baru tapi..

Collagen fokus pada pembentukan kolagen dalam badan kita. Collagen merupakan salah satu jaringan protein yang penting di dalam tubuh badan kita. 

Collagen shaklee sangat berbeza dengan produk dipasaran, ini kerana ia diperbuat dari molekul yang sangat ringan iaitu 1,000 dalton dan acid amino sangat tinggi iaitu sehingga 3000!!!

Collagen lain dipasaran, jisim molekul lebih dari 3000 dalton, dan acid amino pula sedikit, hanya 20-30 sahaja! (mengambil jangka masa yang lama untuk berkesan)

Shaklee collagen powder lebih cepat berkesan sebab mempunyai nilai molekul yang sangat rendah, maka sangat mudah meresap didalam badan dan juga usus kita. Jadi ia sangat membantu meningkatkan sintesis collagen pada lapisan dermis kulit kita dengan berkesan.

Shaklee collagen powder mempunyai sel kepaduan yg sangat tinggi, ia mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita.

ESP pula merupakan sumber protein lengkap dengan penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin, 4 sumber mineral dan ia merupakan faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul. 

Kedua-duanya ESP dan COLLAGEN mengandungi asid amino dan asid amino yang dihasilkan oleh badan ni akan terjejas bila kita mencecah umur 25tahun. Penting untuk lengkapkan keperluan asid amino supaya fungsi badan tidak terjejas. 

Jadi, Collagen dan Esp membantu mengekalkan kandungan kolagen dalam badan dan memenuhi keperluan asid amino yang lengkap sekaligus memberikan kita kesihatan yang berpanjangan. Bonus kulit cantik plak tu. Nak Collagen? Nak ESP (best seller) yang selalu out of stock ni? Hubungi akak tau!

012 4513311

➡➡ Lagi mengenai ESP dan COLLAGEN.

Tuesday, February 14, 2017

VITAMIN UNTUK MENINGKATKAN TENAGA

Assalamualaikum..

Kagum sangat dengan ibu bapa yang bekerja siang malam terutama ibu la kan. Balik kerja nak urus anak lagi. Akak yang dok rumah seharian pun penatnya bukan main lagi. Ada yang balik kerja terus amik anak kat taska/pengasuh..balik rumah dah nk masak pukak. Letih dan mencabar..memang akak respect dengan ibu2 berkerjaya macam ni.

Hari ni..nak kongsikan produk yangvakak amalkan untuk tenaga dan tentunya untuk semua orang mencuba. InshaAllah ia mampu mengatasi keletihan dan meningkat kembali tenaga.



Ada yang selalu travel dan outstation?..ni haaa akak kongsikan apa yang Pn Lyna ni buat utk hilangkan keletihan dan bertenaga walaupun balik dr travel. Puan Lyna ni memang kaki travel tau. Balik travel terus sambung travel lagi..


Kenapa badan kita selalu lemah, lesu dan tidak bertenaga?

Kadang2..kita kurang bersedia untuk melakukan sesuatu pekerjaan. Ini menyebabkan badan kita lesu. Apabila kekurang nutrien dan mineral penting atau diet tak betul..badan kita jadi lemah dan tak bermaya. Ini lah akhirnya menyebakan kita kurang bertenaga.

Bagaimana nak tingkatkan tenaga?
Akak ada beberapa tips untuk diamalkan sekaligus meningkatkan tenaga tambahan untuk semua wanita anda di luar sana. Ini boleh membantu memulihkan tahap tenaga anda kembali normal.




Magnesium
Magnesium membantu mengekalkan badan yang aktif dan memastikan fungsi normal otot . Ia mengekalkan tulang dan sistem imun yang kuat dan sihat, dan membantu mengekalkan dan mengawal tahap gula dalam darah yang sihat. Ostemtarix adalah vitamin tambahan yang disyorkan.

Vitamin B
Vitamin B12 adalah vitamin yang menghalang penyakit jantung dan membantu dalam sintesis DNA. Ia juga adalah penting untuk penghasilan dan kesihatan sel-sel darah anda. Vitamin tambahan yang disyorkan adalah Bcomplex yg lengkap kombinasi dengan asid folik dan B12.

Vitamin D dan Kalsium
Penting untuk memastikan tahap Vitamin D dan kalsium yang betul di dalam badan untuk tulang yang sihat dan kuat. Wanita boleh mengambil Ostematrix yang lengkap dengan kalsium, magnesium dan vitamin D untuk penyerapan yang lebih baik. Sangat penting Vitamin ni untuk wanita sebab apabila kita 
melahirkan anak, badan kita mengalami perubahan besar akibat daripada kekurangan kalsium dalam badan. 

Lycopene
Lycopene adalah bahan kimia yang tidak diketahui umum yang wujud dalam badan. Ia adalah amat penting untuk kesihatan dan tahap tenaga anda. Lycopene adalah penting untuk mencegah aterosklerosis, kanser prostat, kanser pundi kencing, kanser paru-paru, kanser ovari, kanser kolon, dan kanser pankreas. Walaupun buah-buahan berwarna merah dan sayur-sayuran adalah sumber lycopene, wanita juga boleh mengambil vitamin tambahan seperti Carotomax dan Vitalea.

Jadi, untuk dapatkan vitamin yang mampu meningkatkan kembali tenaga..boleh terus huhungi akak tau..kak fiza 012 4513311

Saturday, February 11, 2017

SET BERPANTANG MODEN TERBAIK

Kalau nak cakap soal POSTPARTUM @MEROYAN@POSTNATAL DIPRESSION...memang takkan habis. Kadang2 orang sekeliling memainkan peranan penting terutama suami dan keluarga. Sebab tu dalam tempoh berpantang, ibu2 dinasihatkan betul2 jaga pantang..baik dari segi kesihatan semua tu malah emosi pun kena jaga..

Jom..akak cadangkan set berpantang yang memang terbaik..Penting tau untuk jaga kesihatan dalaman luaran kita ketika berpantang. Kalau berpantang sendiri lagi la. 



🌷Bcomplex
Ia bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan Ibu yang sedang berpantang. Ia juga dapat meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga.

🌷Vitalea / Multivitamin dengan Zat Besi
Sangat penting kerana membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh, tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan semasa berpantang.

🌷Vitamin C
Sangat penting bagi penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin.

🌷Energizing soy Protein-  ESP
Ramai yang tidak mengendahkan tentang keperluan protein dengan mengandaikan sudah memadai jika makan ikan, daging, telur serta minum air soya. Tahukah anda, protein cuma bertahan pada suhu tidak lebih 36°c . Jadi bila kita goreng dan memasak tentu suhunya lebih tinggi dari suhu tersebut.

🌷Alfalfa Complex
Pengambilannya dapat melegakan sakit sendi dan belakang. Bertindak seperti ‘kacip fatimah’ kepada wanita, Melegakan sembelit bagi ibu berpantang. Membantu membanyakkan susu ibu.- Membuang angin dalam badan dan Memulihkan urat selepas bersalin.
Pengalaman sendiri mengambil Alfalfa ketika hamil dan berpantang, alhamdulillah..anak bebas kuning..

🌷OsteMatrix
Menguatkan tulang ibu yang baru lepas bersalin dan bayi, Memperbaiki kekejangan dan kebas2, Meringankan stress, Sumber vitamin D dan mampu merawat penyakit rickets.

🌷Omega Guard
Boleh mengurangkan kemurungan bagi ibu yang berpantang..Boleh mengurangkan sakit kepala, Boleh mengekalkan tekanan darah normal- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.

Jadi, kenapa tunggu lagi? Set berpantang Shaklee boleh terus amalkan sebaik sahaja lepas melahirkan baby. Tak perlu nak tunggu2 macam lain2 set tu. Mudah sangat. Hubungi akak untuk konsultasi percuma..

012 4513311

Sunday, February 5, 2017

15 FAKTA MENARIK MENGENAI OSTEMATRIX

Assalamualaikum..

Jarang2 sekali dapat update entry baru. Hari ni, akak nak kongsikan beberapa fakta menarik mengenai kalsium OsteMatrix shaklee.

1. OsteMatrix merupakan kalsium yang mudah diserap oleh tubuh kerana mengandungi Magnesium yang membantu memaksimakan kadar penyerapan.
2. Pengambilan secara konsistan 600mg kalsium setiap hari sebelum tidur akan membantu menyelesaikan masalah kebas-kebas, kejang otot, sakit sendi dan arthritis.
3. Pengambilan 1000mg OsteMatrix yang mengandungi kalsium dan magnesium setiap hari dapat melegakan PMS.
4. Magnesium yang terkandung dalam OsteMatrix membantu menstabilkan pergerakan otot. Pergerakan usus (peristalsis) juga akan turut berjalan lancar dengan kehadiran magnesium dan air yang mencukupi. Sekaligus mengurangkan masalah sembelit.
5. Wanita mempunyai risiko lebih tinggi berbanding lelaki untuk mengalami masalah kerapuhan tulang atau osteoperosis akibat dari proses haid, kehamilan, dan juga kelahiran. Terutama bagi mereka yang kurang pengambilan kalsium didalam makanan dan minuman.
6. OsteMatrix mengandungi kalsium tinggi mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, penenang saraf, kerana fungsinya yang mengekalkan saiz pembuluh darah yang sihat. Ini sekaligus menggalakkan tidur yang selesa, menstabilkan degupan jantung, mengurangkan perasaan gementar dan stress.
7. Kalsium dari OsteoMetrix lebih efektif berbanding kalsium dari sumber tenusu untuk menguatkan tulang dan memadatkan tulang sekaligus mencegah sakit tulang seperti osteoporosis dan artritis.
8. Saiz hidangan bagi 1 biji tablet OsteMatrix ialah 250mg, sehari tubuh kita memerlukan 1000mg untuk keperluan kalsium yang mencukupi. Bermakna 4 biji tablet OsteMatrix sudah cukup membekal kalsium seharian kita.
9. Kandungan vitamin D dan kalsium dalam OsteMatrix mampu mengatasi penyakit rickets. 400 IU vitamin D yang terkandung dalam OsteMatrix mampu meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan kepadatan tulang dan menguatkan tulang.
10. Kalsium adalah mineral alkalin dan berkesan memastikan imbangan PH tubuh. OsteMatrix adalah tablet kalsium yang tinggi, sangat membantu mengimbangi PH tubuh anda
11. Selain kalsium dan magnesium, kandungan Zink, boron, manganese dan kuprum yang terkandung dalam OsteMatrix dapat memelihara metabolisma kerangka dan sistem otot.
12. Sebotol OsteMatrix mengandungi lebih kurang 120biji tablet OsteMatrix. Pengambilan 4 biji OsteMatrix sehari boleh membekalkan 1000mg kalsium dengan penggunaan selama 1 bulan.
13-Pengambilan Ostematrix juga membantu mngatasi masalah migrain, masalah kolestrol dan dapat mnggalakkan kulit yang cantik kerana gabungan bahan terutama kalsium menjadikan peredaran darah lebih stabil.
14. OsteMatrix sangat sesuai bagi wanita yang sedang hamil dan juga wanita yg menyusukan untuk mengantikan kalsium yg byk disalurkan ke bayi dlm proses kehamilan dan penyusuan.
15. OsteMatrix dihasilkan dari garam mineral yang diperolehi dari Laut Mati. Tidak mengandungi logam berat dan plumbum sebagaimana kalsium dari sumber tulang dan dolomite.
Jadi, pilih lah kalsium OsteMatrix hari ini. Pastikan ianya terbaik untuk anda. Jangan lupa hubungi Kak fiza 012 4513311

Popular Posts