Tuesday, June 6, 2017

SUPLEMEN SHAKLEE BERBEZA BERBANDING JENAMA LAIN DIPASARAN

2:32 PM 0 Comments
Assalamualaikum..

Lately ni kuasa Viral adalah segalanya. Pantang ada salah sikit, mesti beribu-ribu dapat share dan viral. Terpanggil nak tulis entry ni since ramai sangat yang was was dengan Shaklee. Nak kata ramai pun, sale kami tetap macam biasa tapi entah la kan...hehe

Seperti tajuk di atas, jadi apa yang membuatkan Suplemen Shaklee ni berbeza? Banyakkan jenama suplemen dipasaran dan why akak setia dengan 
shaklee?


Tepat dengan slogan shaklee sendiri iaitu:
Di Shaklee, Kami menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang..Dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa sahaja



1. SEMUA PRODUK BERPANDUKAN SAINS
Sekali lagi ditekankan, semua produk Shaklee berpandukan sains dan bukan mitos kosong bagi penghasilan produk yang selamat untuk manusia dan planet bumi. Produk yang telah terbukti didunia sebenar dan bukannya di dalam makmal semata-mata.

Again! Bukan produk belakang rumah..bukan produk yang mana satu kilang keluarkan then letak logo shaklee. BUKAN!!

Produk shaklee adalah disokong dengan jaminan yang sangat kukuh dan siap jaminan tentang standard dan kualitinya.


2. UJIAN KLINIKAL DAN KUALITI/ KEBERKESAN PRODUK
Melabur lebih daripada US$250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikkan dan pembangunan. 
Lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun. Semuanya untuk memastikan produk shaklee sentiasa selamat.

Dan ramuan botani terbaru shaklee adalah disaring sebanyak 350 sisa perosak serangga. Begitu teliti ujian dan saringan yang dijalankan shaklee sebelum diluluskan.

Lebih daripada 250 ujian racun serangga dilakukan dan ianya sudah melebihi standard/syarat UNITED STATES PHARMACOPEIA (USP). Demi menjamin produk shaklee adalah selamat, penghasilannya ditapis dengan pelbagai lagi bahan cemar termasuk logam berat, sisa pelarut, kesan radiasi
dan pencemaran mikrobiologi. Banyak kerja dan sangat rumit tapi berbaloi kan..

3. LANDMARK STUDY

Yang penting! Produk Shaklee juga disokong oleh Sains dan jutaan pengguna dan dibuktikan dengan Landmark study.

Di dalam Kajian Penanda Aras bagi pengambilan makanan tambahan untuk jangka masa yang lama, Para Penyelidik dari university of California Berkeley menunjukkan bahawa mereka yang menggunakan supplement Shaklee memiliki taraf kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang  langsung tidak mengamalkan pengambilan supplement.

Lagi info mengenai Landmark Study untuk tatapan bersama.


4. BERKESAN, SELAMAT DAN MESRA ALAM
Semestinya ianya selamat dan berkesan. Kami sangat yakin anda akan merasai perbezaan Shaklee. Kami juga menawarkan jaminan pulangan wang 100 peratus.

Mudahkan? Perbezaan shaklee yang tiada pada jenama lain. Apa kata layan Video dibawah untuk lebih penjelasan.



Masih lagi ragu dengan Shaklee? Suplemen tak selamat? Bayangkan dah lebih 100tahun dipasaran dan wujud lebih 30tahun dibumi Malaysia.

Suplemen dah jadi keperluan dan penting untuk kita dan paling penting adalah kita bijak memilih. 

"Back to nature"
Always SAFE, Always WORKS and Always GREEN..

Afriza Abu Hasan
012 4513311
SID Sungai Petani, Kedah dan
Seluruh Malaysia

Thursday, June 1, 2017

BENGKAK SURUT DENGAN OMEGA GUARD

4:45 PM 0 Comments
::Kisah Hadif dan Omega Guard::

Hensem boy ibu, masa minggu ujian awal tahun hari tu jatuh basikal habis bengkak pipi..ntah macam mana la dia kayuh badikal tu sampai jatuh longkang..


Pegi klinik..klinik soh pi hospital dan xray..balik rumah doc bekalkan ubat untuk surut bengkak..tapi dia makan sekali je..dia tak nak makan tak sedap katanya..

Jadi, ibu bagi dia Omega Guard. Up kan dos omega tu. Kalau biasa untuk kanak2 dia ambil sehari sebiji jer..tapi ibu paksa dia makan 2x sehari. Lagi 2 hari dah nak pi sekolah..takkan dengan muka bengkak kan...😃

Alhamdulillah...masuk hari ke2 dah surut bengkaknya. Memang salah satu fungsi Omega ni ialah mengurangkan keradangan dan inflamasi..jadi sangat sesuai untuk pulihkan bengkak dipipi tu..

Sian dia..biasalah kan..anak jantan!..😉


Saturday, May 6, 2017

SENARAI TOP 10 PRODUK SHAKLEE DI PASARAN MALAYSIA

9:27 AM 0 Comments
Assalamualaikum..

Alhamdulillah..baru-baru ni berpeluang pergi Shaklee Conference (SC) untuk pertama kalinya. Tapi tak de dapat award apa-apa pun..kita cuba next time yer..hihi

Sayangnya tak sempat nak join launching Shaklee New Home Office kat Sunway Geo Tower. Tapi memang best la SC baru ni walaupun tak sempat nak tengok aksi Zizan sampai habis...😃

Ok...nak listkan Top 10 produk shaklee kat Malaysia ni. Gambar dari rakan SID yang lain. Nak tau produk apa yang 'best seller' sangat kan...












Yes!!
Semua produk Kak Fiza dah cuba tau dan sekarang tetap maintain 7/8 daripada 10 produk ni. Memang best tau.

Korang nak cuba tak? Boleh terus wsap Kak Fiza 012 4513311

Tuesday, May 2, 2017

PULIHKAN STROKE (ANGIN AHMAR) DAN SIHAT SEPERTI SEBELUMNYA

12:51 AM 0 Comments
Stroke boleh menyerang sesiapa sahaja tak kira muda atau tua. Golongan yang berumur dan berpenyakit lebih berisiko tinggi.


Stroke merupakan gangguan fungsi otak yang terjadi secara mendadak, disebabkan oleh pembuluh darah di otak yang terganggu. Ia juga boleh mengakibatkan kematian.

Kajian mendapati penderita Stroke diMalaysia di dapati meningkat setiap tahun sehingga ada yang menyebabkan kematian.

Punca terjadinya Stroke
Punca Stroke adalah disebabkan oleh berlakunya penyumbatan,penyempitan atau pecahnya pembuluh darah yang menuju ke otak sehingga darah dan oksigen berkurang di kawasan tersebut. Saraf otak telah rosak dan sel-sel telah mati.


2 jenis stroke
  • Jenis Ischemic
Plaque terjadi disebabkan ada luka yang tercabut dan melekat pada salur darah di otak. Ini mengakibatkan Oksigen tak sampai ke sel otak sekaligus menyebabkan sel otak rosak dan terjadinya stroke
  • Jenis Hemoragic (pendarahan)
Jenis ni disebabkan Salur darah pecah di dalam otak itu sendiri. Biasanya jenis ini, sel otak adalah kurang rosak dan masih boleh di selamatkan.

Antara tanda-tanda serangan Strok:
  • Rasa pusing kepala,sakit kepala yang mendadak tanpa sebab yang jelas
  • Rasa bingung, celaru dan keliru
  • Sebelah mata kabur secara tiba-tiba
  • Susah untuk berjalan dan hilang keseimbangan badan secara mengejut
  • Terasa seperti hendak mati dan kaku/kebas pada muka,tangan,kaki atau sebahagian tubuh sahaja
  • Rasa mual atau muntah-muntah
  • Terasa seperti hendak pitam,atau pengsan secara tiba-tiba
  • Kesukaran untuk bertutur dan perkataan yang disebut tidak jelas
Vivix dapat membantu pesakit Stroke menjadi lebih sihat seperti sedia kala.
Kajian saintifik telah membuktikan Vivix adalah sebagai salah satu ikhtiar untuk penyakit stroke.

1. Resveratrol (kandungan yang ada dalam anggur Muscadine) dalam Vivix adalah 10 kali lebih kuat dan sangat membantu menguatkan sel dan meningkatkan hayat sel.

2. Vivix membantu melindungi dan memperbaiki hingga ke peringkat sel DNA yang rosak, mati dan tidak normal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari.

3. Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot dan menggalakka sel menjadi sihat semula.

4. Vivix membantu menurunkan paras kolesterol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL (kolesterol jahat). Oksidasi LDL ini yang akan menyebabkan serangan kardiovaskular

5. Ramuan 4 jenis bahan utama Vivix menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita. Vivix juga tinggi antioksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh.

6. Purple carrot membantu dalam kesihatan salur darah dan platlet yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

7. Elderberry pula membantu dalam perlindungan tubuh terhadap penyakit kardiovaskular, stroke dan serangan jantung.

Jom kita tengok beberapa Testimoni mereka yang sembuh dengan Vivix.




Korang nak Vivix..cepat-cepat roger Kak Fiza 0124513311. Nak cantik dan awet muda macam Rita kan..Akak guide dari A-Z. Lagipun sekatang ni ada PROMOSI TWIN PACK tau. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.


Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

Monday, May 1, 2017

RAWATAN ALTERNATIF UNTUK PESAKIT SLIP DISC

8:40 PM 2 Comments
Anda salah seorang pengidap Slip Disc?

Slip Disc juga sangat bahaya. Sekiranya tidak dirawat, penyakit ini boleh melarat dan menyebabkan lumpuh. Sebenarnya, Slip disc ini berpunca daripada pengalihan nucleus pulposes dari tempat asalnya pada bahagian tengah disc.


Apabila gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor, sekaligus akan mengakibatkan pengalihan berlaku. Tulang akan menekan saraf yang mengawal anggota badan kita seperti kaki, tangan dan leher.

Cara Mencegah Berlakunya Slip Disc:
  1. Menjaga berat badan ideal - berat badan yang berlebihan memberi bebanan yang lebih kepada tulang belakang 
  2. Berhenti merokok - nikotin dalam rokok adalah toksik kepada disc. Ia menghalang disc mengekalkan sifat elastiknya kerana toksik menghalang penyerapan nutrient
  3. Amalkan Posture badan yang betul. 

Kaedah Rawatan Slip Disc 
  1. Rawatan Thermal – bertujuan untuk mengurangkan sakit.
  2. Steroid – suntikan steroid dapat menguankan oto belakang dan mengurangkan kesakitan untuk kesakitan biasa.
  3. Fisioterapi – Kaedah senaman yang dijalankan bersama pakar untuk menguatkan otot temasuklah menggunakan tuala panas pada bahagian yang sakit.
  4. Pembedahan – Langkah terakhir di mana disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang namun begitu, gejala Slipped Disc mampu berulang. 



Rawatan alternatif seperti suplemen sangat disarankan dan inshaAllah tak perlu lagi bergantung pada ubat-ubatan. 

Vivix diformulasi dan dipatentkan untuk menembusi sel DNA kita. Kandungan Resveratrol yang tinggi antioksidan yang ada dalam Vivix berupaya membaiki masalah sehingga ke peringkat sel DNA. Vivix juga berfungsi membaiki keanjalan struktur cakera tulang belakang dan mengurangkan risiko slip disc. 

Selain daripada itu, Vivix sangat penting dalam membantu menyokong kesihatan sendi tulang dan kesihatan dalaman tubuh badan kita.

Berikut adalah mereka yang berkongsi kesan menggunakan Vivix dan konsisten sehingga kini.



Boleh juga lihat testimoni lain yang telah Kak fiza sharing sebelum ini --->> Testimoni Slip Disc

Korang nak Vivix..cepat-cepat roger Kak Fiza 0124513311. Nak cantik dan awet muda macam Rita kan..Akak guide dari A-Z. Lagipun sekatang ni ada PROMOSI TWIN PACK tau. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.


Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

POPULAR POSTS

Follow Me